Buzz

Αμαρτωλές σκέψεις: Τρέιλερ για το «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι

στα 10

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Last Resort» και της «Γυναίκας του Πέμπτου», κέρδισε το βραβείο της Fipresci στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Αμαρτωλές σκέψεις: Τρέιλερ για το «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι

Γυρισμένο στην Πολωνία, την πατρίδα του Παβλικόφσκι, σηματοδοτώντας την πρώτη ταινία του που γυρίζει εκεί, αφού από το ντεμπούτο του με «Last Resort» και μέχρι σήμερα, δουλεύει κυρίως στην Αγγλία, το «Ida» μοιάζει να στρέφει το έργο του σε μια διαφορετική τροχιά.

Γυρισμένο σε ασπρόμαυρο, και σε 1.37:1 academy, τοποθετημένο στην δεκαετία του 60 αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής δόκιμης μοναχής, που ενώ ετοιμάζεται να πάρει τον όρκο του τάγματος της, ανακαλύπτει ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό από τα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην Πολωνία.

Με ένα θέμα που μοιάζει αιχμηρό ακόμη και σήμερα και αναμοχλεύοντας φαντάσματα ενός παρελθόντος που δεν μοιάζει να έχει θαφτεί στην Πολωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο Παβλικόφσκι κάνει ένα φιλμ που συζητήθηκε πολύ στο Τορόντο και κέρδισε ήδη το βραβείο της Fipresci.

To τρέιλερ και μόνο σε βοηθά να αντιληφθείς το γιατί: Το «Ida» μοιάζει με μια υπέροχη αισθητικά ταινία, με μια γοητευτική ατμόσφαιρα και μια υπέροχα ταιριαστή πρωταγωνίστρια στο πρόσωπο της Αγκάτα Κουλέσα.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του φιλμ εν αναμονή της εξόδου της ταινίες στις αίθουσες αργότερα τον χειμώνα, αφού το «Ida» αγοράστηκε στην Ελλάδα από την Strada Films.