Buzz

Full Circle: Πώς φτιάχνεις ένα πανέξυπνο, μινιμαλιστικό κινηματογραφικό πόστερ

στα 10

O Nικ Μπέρκλεϊ σχεδίασε εναλλακτικά πόστερ διάσημων κλασικών ταινιών, χρησιμοποιώντας μόνο κύκλους. Κάντε scroll down και προσπαθήστε να μαντέψετε την ταινία!

Full Circle: Πώς φτιάχνεις ένα πανέξυπνο, μινιμαλιστικό κινηματογραφικό πόστερ

Ο designer Νικ Μπέρκλεϊ έχει δουλέψει με γεωμετρικά σχήματα σε διάφορα πρότζεκτς, για να αποδώσει λογικούς συνειρμούς ή/και συναίσθημα. Η προηγούμενη έκθεσή του ήταν πολύ πιο σκοτεινή και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τη γεωμετρία για να αποτυπώσει πόσο σύνθετη είναι η κατάθλιψη.

Αυτή η σειρά όμως με τους κύκλους είναι κάτι (φαινομενικά) απλό και πολύ πιο διασκεδαστικό: χρησιμοποιώντας μόνο κυκλικά σχήματα και χρώμα, ο Μπέρκλεϊ φτιάχνει εναλλακτικά πόστερ διάσημων ταινιών.

Δείτε κι αυτά: Κρεμάστε τα! Αυτά τα πόστερ sci-fi ταινιών τα θέλουμε για τον τοίχο μας

«Είχα αυτή την ιδέα όταν είδα το «Interstellar». Και το μίσησα. Με έκανε να αναπολήσω το "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" και σκέφτηκα κατά πόσο ένας κύκλος θα μπορούσε να είναι το απλό, ουσιαστικό στίγμα της ταινίας. Και μετά η ιδέα αναπτύχθηκε: πόσες κλασικές ταινίες θα μπορούσαν να αποτυπωθούν με κύκλους;»

Ξεχωρίζει κάποιο από αυτά; «Το αγαπημένο μου είναι αυτό για τον «Ελαφοκυνηγό» γιατί μου αρέσει πολύ η σύνθεση και πώς το νόημα επιτυγχάνεται με ελάχιστους κύκλους. Οσο λιγότεροι οι κύκλοι, τόσο πιο ουσιώδης η ταινία....»

«Ελπίζω ότι το κοινό θα καταλάβει το χιούμορ. Και θα προσπαθήσει να καταλάβει τι είναι τι και θα υπάρχει αυτή η «αααα» στιγμή όταν διαβάζεις τον τίτλο και καταλαβαίνεις τη σκέψη και ενθουσιάζεσαι και γελάς».

Παίξτε κι εσείς λοιπόν!

Διαβάστε και δείτε περισσότερα:

movie posters circles 607 1

movie posters circles 607 2

movie posters circles 607 3

movie posters circles 607 4

movie posters circles 607 5

movie posters circles 607 6

movie posters circles 607 7

movie posters circles 607 8

movie posters circles 607 10

movie posters circles 607 9

movie posters circles 607 11

movie posters circles 607 12

movie posters circles 607 13