Buzz

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο «Ξενία» του Πάνου Χ. Κούτρα!

στα 10

Συνεχίζοντας τα βήματα προς την πραγματοποίησή του, το «Ξενία», η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Eurimages, το πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη στήριξη της παραγωγής, της διανομής και των συμπαραγωγών ευρωπαϊκών ταινιών.

Flix Team
Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο «Ξενία» του Πάνου Χ. Κούτρα!

Είχαμε γράψει για τη νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα μετά την επιτυχημένη πορεία της «Στρέλλας» του 2009, με αφορμή την συμπαραγωγή που εξασφάλισε με το τμήμα συμπαραγωγών του ARTE France Cinema (διαβάστε περισσότερα εδώ) που ουσιαστικά έδωσε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση του.

Από τότε και μέχρι σήμερα, το «Ξενία», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, βρίσκεται σε διαδικασία προπαραγωγής, υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα MEDIA στο στάδιο της ανάπτυξής του, ενώ μόλις εξασφάλισε και χρηματοδότηση από το Eurimages στην τελευταία συνεδρίαση των μελών του, με τον Αλέξη Γρίβα από ελληνικής πλευράς, ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το «Ξενία» αφηγείται την ιστορία δύο ανήλικων αδερφιών αλβανικής καταγωγής που διασχίζουν την Ελλάδα αναζητώντας την ταυτότητά τους και είναι η δεύτερη συμπαραγωγή του Πάνου Χ. Κούτρα με τη Γαλλία (μετά την «Αληθινή Ζωή» του 2004), αυτή τη φορά με την εταιρία Movie Partners in Motion Film. Από ελληνικής πλευράς η παραγωγή ανήκει στην 100% Synthetic Films (Πάνος Χ. Κούτρας - Ελένη Κοσσυφίδου) και στην Wrong Men (Αλεξάνδρα Μπουσίου), ενώ στην παραγωγή συμμετέχει και το Βέλγιο με την εταιρία Entre Chien et Loup.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Πάνο Χ. Κούτρα