Buzz

Αφήστε την Κέιτ Γουίνσλετ να σας διαβάσει ένα βιβλίο!

στα 10

Ενας από τους κορυφαίους εκδότες audio books στην Αμερική το Audible. Com μόλις ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια καινούρια σειρά ηχητικών βιβλίων, στην οποία διάσημοι, βραβευμένοι ηθοποιοί, διαβάζουν modern classics της Αγγλόφωνης λογοτεχνίας.

Αφήστε την Κέιτ Γουίνσλετ να σας διαβάσει ένα βιβλίο!
Ζήστε την εικόνα, αλλά με την Κέιτ να κρατά το βιβλίο...

Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η συνήθεια των audio books δεν έχει κερδίσει μια μεγάλη μερίδα του κοινού στην Ευρώπη: το να ακούς κάποιον να «υποδύεται» ένα βιβλίο, διαβάζοντας με διαφορετικούς τόνους, ηχοχρώματα ακόμη και φωνές τις παραγράφους και τους διαλόγους του, μοιάζει με κάτι που χρειάζεται κάμποσο καιρό για να το συνηθίσεις.

Στην Αμερική εν τούτοις, όπου το ηχητικό βιβλίο αποτελεί πραγματικότητα εδώ και κάμποσα χρόνια, έχει σχηματίσει ήδη ένα αρκετά μεγάλο κοινό που προφανώς κάνει εφικτή την απόπειρα της audible.com να προσελκύσει oscar winners για να διαβάσουν μερικά από τα βιβλία της.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας η λίστα των ηθοποιών, δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακή: Ο Κόλιν Φερθ διαβάζει «Το Τέλος μιας Σχέσης» του Γκράχαμ Γκριν, η Κέιτ Γουίνσλετ την «Τερέζα Ρακέν» του Εμίλ Ζολά, η Κίμ Μπέισινγκερ την «Κυρία Ντάλογουεϊ» της Βιρτζίνια Γουλφ, η Τζένιφερ Κόνελι το «Τσάι στη Σαχάρα» του Πολ Μπόουλς, ο Ντάστιν Χόφμαν το «Being There» του Γιέρζι Κοζίνσκι και πάει λέγοντας.

Η Ανέτ Μπένινγκ, η Αν Χάθαγουέι, η Σούζαν Σαράντον, ο Σάμιουελ Τζάκσον, η Mέγκ Ράιαν, η Ναόμι Γουότς είναι κάποιοι ακόμη από τους ηθοποιούς που δανείζουν την φωνή τους στη σειρά των βιβλίων που θα αρχισουν να κυκλοφορούν στις αρχές του 2012, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν νεά ονόματα και τίτλοι.

Η Κέιτ Γουίνσλετ (θυμηθείτε την ως αναλφάβητη Χάνα στο «The Reader» του Στίβεν Ντάλντρι που της χάρισε και το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου) που ήταν η πρώτη που ηχογράφησε το βιβλίο της για την audible δηλώνει ενθουσιασμένη: «Xρησιμοποιείς ένα διαφορετικό κομμάτι του μυαλού σου για να αφηγηθείς ένα βιβλίο, κάτι που κάνει τους δημιουργικούς χυμούς σου να κυλούν. Η εμπειρία ήταν απαιτητική, αλλά μαζί πολύ απολαυστική. Και σαν ακροατής, το να μπορείς να αφήσει τον κόσμο γύρω σου και να βυθιστείς σε έναν άλλο που δημιουργείται για σένα μόνο μέσα από τη φωνή κάποιου άλλου, είναι μια μαγική εμπειρία».

Διαβάστε περισσότερα για την Κέιτ Γουίνσλετ εδώ