Φεστιβάλ / Βραβεία

Τοντ Χέινς και Κέιτ Γουίνσλετ στη συνέντευξη τύπου για το «Mildred Pierce»

στα 10

Ηταν όλοι τους εκεί: ο Τοντ Χέινς, η Κέιτ Γουίνσλετ, η Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ, ο Γκάι Πιρς και ο μεγάλος τους σεβασμός για την τηλεόραση, στην καρδιά του κινηματογραφικότερου φεστιβάλ!

Flix Team
Τοντ Χέινς και Κέιτ Γουίνσλετ στη συνέντευξη τύπου για το «Mildred Pierce»

Ο Τοντ Χέινς βρίσκεται στη Βενετία γιατί είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος. Προς τιμήν του το Φεστιβάλ προβάλει το «Mildred Pierce», την αριστουργηματική μίνι σειρά που σκηνοθέτησε ο Τοντ Χέινς για το HBO και που είναι, φέτος, υποψήφια για 21 βραβεία ΕΜΜΥ. Στη σειρά πρωταγωνιστούν η Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία βρίσκεται στη Βενετία για το «Carnage» του Ρομάν Πολάνσκι και η Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ, που είναι επίσης εκεί για το «Ides of March» του Τζορτζ Κλούνεϊ. Πόσο ευτυχής συγκυρία για περισσότερη δημοσιότητα, που από τέτοιους συντελεστές είναι πάντα παραπάνω από ευπρόσδεκτη!

Ο Χέινς, η Γουίνσλετ με στιλάτο σορτσάκι, η Γουντ και ο Γκάι Πιρς με look διακοπών έδωσαν σήμερα στη Βενετία συνέντευξη τύπου, όπου απέδειξαν ξανά ότι είναι εκπληκτικοί σ’ αυτό που κάνουν γιατί δεν έχουν συμπλέγματα: παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο το απόσπασμα από την κάμερα του Φεστιβάλ και ακούστε τόσο τον σκηνοθέτη, όσο και την Κέιτ Γουίνσλετ να μιλούν για τα πλεονεκτήματα της τηλεόρασης και για την άνεση και τα περιθώρια δημιουργικότητας που μπορεί να προσφέρει σ’ ένα δημιουργό ή ερμηνευτή.

Η μίνι σειρά, πέντε ωριαίων επεισοδίων, του HBO, «Mildred Pierce», που προβλήθηκε πέρσι στην αμερικανική (όχι) τηλεόραση, αποτελεί τη διασκευή του Τοντ Χέινς στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μ. Κέιν, το οποίο είχε μεταφερθεί και στον κινηματογράφο το 1945 από τον Μέικλ Κέρτιζ, με την Τζόαν Κρόφορντ στο ρόλο του τίτλου. Η Μίλντρεντ Πιρς είναι μια χειραφετημένη γυναίκα στα χρόνια της ποτοαπαγόρευσης, που αποφασίζει, σε πείσμα των καιρών και των ηθών, να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για την ίδια και την κόρη της, Βίντα, με τραγικά – και απολαυστικά μελοδραματικά – αποτελέσματα.