Φεστιβάλ / Βραβεία

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου πιάνει λιμάνι στις Σπέτσες και την Πάρο

στα 10

Από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου σε Σπέτσες και Πάρο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου δίνει το στίγμα για τον πιο δημοφιλή κινηματογραφικό προορισμό.

Flix Team
To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου πιάνει λιμάνι στις Σπέτσες και την Πάρο

To 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει, από τις 18 έως και τις 25 Ιουλίου, με αφετηρία το «νησί των αρωμάτων», τις Σπέτσες. Λίγες μέρες αργότερα θα ταξιδέψει στην Πάρο, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε το 2017 και παρουσιάζοντας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Echoes» από τις 30 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

αεγε

Η φετινή κριτική επιτροπή του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου αποτελείται από τους Εβα Σαντζιόρτζι (Καλλιτεχνική διευθύντρια και επικεφαλής προγραμματισμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης - Viennale), τον Γιούκα-Πέκα Λάακσο (Διευθυντής του φεστιβάλ κινηματογράφου Tampere Film Festival, εκτελεστικός διευθυντής του Pirkanmaa Film Center), Φαίδρα Βόκαλη (Διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, παραγωγός) και Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (κριτικό κινηματογράφου).

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού σεναρίου ReScript The Future αποτελείται από τους Τζέιντα Τζ. (Bιολόγος, υποψήφια για Grammy Award μουσικός παραγωγός), DJ Νίκολας Μπράουν (Βραβευμένος με BAFTA και ΕΜΜΥ σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος), Τζακ Σαβορέτι (Μουσικός), Ελεν Γουίντερμουθ (Παραγωγός του βραβευμένου με Όσκαρ (2021) ντοκιμαντέρ «My Octopus Teacher»)

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Rescript the Future.

Exterior

Χώροι διεξαγωγής

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, σε συνδιοργάνωση με το Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, θα διεξαχθεί σε θερινούς κινηματογράφους, σεμιναριακούς χώρους, και αυτοσχέδιες αίθουσες που θα δημιουργηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Το ιστορικό Cine Titania, η αυλή του μουσείου της Μπουμπουλίνας, η παραλία της Αγίας Μαρίνας και η Καποδιστριακή στέγη θα αποτελέσουν τα σημεία συνάντησης στις Σπέτσες.

Το φεστιβάλ θα συνεχίσει την δεύτερη εβδομάδα στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου στο εστιατόριο «Μοναστήρι» και στο γραφικό χωριό των Λευκών για άλλες τέσσερις μέρες για την παρουσίαση του προγράμματος «Echoes».

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταινιών και οι παράλληλες εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου θα ανακοινωθούν στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, στις 29 Ιουνίου την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε live απο τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

aegean film festival

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.