Φεστιβάλ / Βραβεία

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου περιμένει τις ταινίες (και τις ιδέες) σας

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει στα ελληνικά νησιά, έχοντας ως στόχο να προωθήσει νέες φωνές και να εμπνεύσει νέες ιδέες. Τελευταία προθεσμία για να υποβάλλετε τις ταινίες σας και να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό Rescript the Future.

Flix Team
To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου περιμένει τις ταινίες (και τις ιδέες) σας

Το 10ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ετοιμάζεται για να υποδεχθεί με τους καλύτερους οιωνούς - φέτος - τον Ιούλιο του ελληνικού καλοκαιριού, σε μια επετειακή έκδοση που θα αρχίσει να ανοίγει τα χαρτιά της τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι τότε, μαθαίνουμε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε ως δημιουργοί να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ αλλά και το διαγωνισμό Rescript the Future.

aegean film festival

Υποβολή Ταινιών

Οσοι θέλετε να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ έχετε ακόμη λίγες ώρες για να υποβάλλετε τις ταινίες σας.

Η πλατφόρμα υποβολής ταινιών θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 25 Μαϊου.

Το φεστιβάλ απονέμει δύο βραβεία: το «Best Aegean Short Film», με χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000€, καθώς και το «BestGreek Short Film», με έπαθλο αξίας 1.000€. Δεκτές γίνονται ταινίες μικρού μήκους έως 25 λεπτά,όλων των ειδών, ανεξαρτήτως προέλευσης και προϋπολογισμού.

Η υποβολή των ταινιών πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας FilmFreeWay.

aegean film festival

Διαγωνισμός σεναρίου Rescript the Future

Για την υποστήριξη του περιβαλλοντικού προγράμματος «Echoes», το οποίο δημιουργήθηκε το2017, το φεστιβάλ συνεργάστηκε με το Δίκτυο WaterBear, την πρώτη διαδραστική streamingπλατφόρμα αφιερωμένη στο μέλλον του πλανήτη. Το δίκτυο WaterBear φιλοξενεί πάνω από 200ελεύθερα προσβάσιμες ταινίες που αφορούν τα πιο καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα. Επιπλέον,παρέχει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να αναλάβουν δράση συνδέοντας τους με πάνω από90 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, από κοινού με το δίκτυο WaterBear και υπό την αιγίδα τηςUNESCO, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και της NBC Universal, παρουσιάζουν τονδιαγωνισμό ReScript the Future.

Ο διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία για νέες και νέους να οραματιστούν το μέλλον του πλανήτηκαι να παρουσιάσουν τις ιδέες τους δημιουργώντας σενάρια για μικρού μήκους περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ. Δύο νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία, 13 έως 18 ετών και 19 έως 24 ετών, θαέχουν την ευκαιρία να δουν τα σενάριά τους να υλοποιούνται σε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, μεκόστος παραγωγής €25.000 το καθένα. Τα ντοκιμαντέρ θα κάνουν πρεμιέρα στο ΦεστιβάλΚινηματογράφου Αιγαίου το 2022 και θα διανεμηθούν μέσω του δικτύου WaterBear. Επιπρόσθετα,4 νικητές θα κερδίσουν θέσεις πρακτικής άσκησης στο Λονδίνο, την Αθήνα, το Άμστερνταμ και τοΜπρίστολ, ενώ όλοι οι φιναλίστ θα παρευρεθούν το καλοκαίρι στα νησιά.

Η προθεσμία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό λήγει στις 20 Ιουνίου.

aegean film festival

Συνεργασίες

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνέχισητης συνεργασίας του με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το οποίο ιδρύθηκε το 1875 στη Σμύρνηκαι αποτελεί το παλαιότερο πιστοποιημένο αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη. Προσφέρει 34καινοτόμα προπτυχιακά προγράμματα στις Ελευθέριες Τέχνες, στα Οικονομικά και τη ΔιοίκησηΕπιχειρήσεων, στις Καλές και Παραστατικές Τέχνες. Ήδη από το 2018, με την πολύτιμη βοήθειατου Αμερικανικού Κολλεγίου, το φεστιβάλ δημιούργησε το Storytelling Workshop, μια μοναδικήπροσέγγιση στη δημιουργική γραφή και τη γέννηση ιδεών.

Οι συμμετέχοντες πέρασαν 12 μέρες στην Αθήνα και την Πάτμο, δημιουργώντας νέες ιδέεςσεναρίων και αξιολογώντας και αναπτύσσοντας τις ιδέες αυτές σε μια πλήρη σύνοψη ταινίας,υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση μιας ομάδας δασκάλων και συμβούλων. Το ερχόμενοφθινόπωρο, το workshop θα διεξαχθεί εκ νέου, σε συνεργασία με τμήμα του Deree, Cinema Studies.

Το νέο πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος καλωσορίζει φοιτητές από διάφοραπολιτιστικά περιβάλλοντα, με σκοπό να αξιολογήσουν και να αφομοιώσουν διαφορετικούςτρόπους μελέτης του κινηματογράφου - της ιστορίας του, της αισθητικής του και της πρακτικήςτου εφαρμογής. Για την υποστήριξη του νέου τμήματος, το φεστιβάλ προσφέρει δύο θέσειςπρακτικής για φοιτητές και πτυχιούχους, για να ενταχθούν στην ομάδα του φεστιβάλ.

Οι τελικές ημερομηνίες, οι κριτικές επιτροπές των διαγωνιστικών προγραμμάτων, οι καλεσμένοικαι οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις κριτικές επιτροπές και τις παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

aegean film festival