Buzz

Actors roundtable 2016: οι άντρες της οσκαρικής χρονιάς τα λένε μεταξύ τους

στα 10

Οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές της χρονιάς, οι άντρες που ομολογουμένως κατέθεσαν τις πιο δυνατές -και ίσως οσκαρικές- ερμηνείες, κάθονται στο στρογγυλό τραπέζι του Hollywood Reporter και συζητούν για την κινηματογραφική τέχνη, την καριέρα και τα όνειρά τους σε μία βιομηχανία που δεν ευνοεί την αξιοκρατία.

Actors roundtable 2016: οι άντρες της οσκαρικής χρονιάς τα λένε μεταξύ τους

UPDATE 19/1: Κυκλοφόρησε ολόκληρο το βίντεο της συζήτησης ανάμεσα στους άντρες πρωταγωνιστές της χρονιάς. Ακόμα κι αν οι περισσότεροι δεν τα κατάφεραν να είναι υποψήφιοι για Οσκαρ τελικά (δείτε εδώ αναλυτικά τις οσκαρικές υποψηφιότητες, τις ανατροπές και τις απουσίες), οι ερμηνείες τους σημάδεψαν τη χρονιά και όσα λένε είναι άκρως ενδιαφέροντα και σημαντικά! Κάντε scroll στο τέλος του κειμένου για το βίντεο.

Κάθε χρόνο το Hollywood Reporter ανοίγει το δρόμο προς τα Οσκαρ, συγκεντρώνοντας τους πιθανούς υποψηφίους για τα βραβεία της χρονιάς σε roundtable συζητήσεις μεταξύ τους. Εκεί έχουμε την ευκαιρία να δούμε ηθοποιούς, πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, διευθυντές φωτογραφίες να εξομολογούνται το πώς πλησίασαν τα πρότζεκτς που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας.

Δείτε επίσης τις μεγάλες κυρίες: Actress Roundtable 2016: Αυτές είναι οι φετινές πρωταγωνίστριες της οσκαρικής κούρσας!

Στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται οι άντρες της χρονιάς, εκείνοι που κατέθεσαν τις πιο δυνατές ερμηνείες, οι οποίες ενδέχεται να τους χαρίσουν μία θέση στις οσκαρικές πεντάδες του Α' και του Β' ανδρικού ρόλου.

Actors Roundtable 2016 607

Οι Μάικλ Κέιν («Νιότη»), Μαρκ Ράφαλο («Spotlight»), Γουίλ Σμιθ («Concussion»), Μπενίσιο Ντελ Τόρο («Sicario: Ο Εκτελεστής»), Τζόελ Ετζερτον («Ανίερη Συμμαχία») και Σάμιουελ Τζάκσον («The Hateful Eight») δεν μένουν μόνο στα τυπικά: πώς κέρδισαν τον εν λόγω ρόλο, ποια ήταν η πρόκλησή του, γιατί συνεργάστηκαν με τους σκηνοθέτες, τι τους δυσκόλεψε. Προχωρούν και λίγο πιο βαθιά στην, προβληματική, χολιγουντιανή βιομηχανία: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κατηγοριοποίησης ενός ηθοποιού και στυγνού ρατσιμού εναντίον του; Υπάρχει επανεκκίνηση στην καριέρα σου όταν χάνει τη φόρα της;

Απολαύστε τους στα βίντεο που ακολουθούν, αλλά ταυτόχρονα πείτε μας: λείπουν ανδρικές ερμηνείες που θα θεωρούσατε σίγουρες σε μία τέτοια συζήτηση; Που είναι οι Εντι Ρεντμέιν («The Danish Girl»), Τζόνι Ντεπ («Ανίερη Συμμαχία»), Τομ Κόρτνεϊ («45 Χρόνια»), Ματ Ντέιμον («Η Διάσωση») και, φυσικά, εκείνος που από ό,τι ακούγεται δε θα το χάσει με τίποτα - ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Τhe Revenant»).

Actors Roundtable 2016 607 2

Ισως, οι υπόλοιποι να μην μπορούσαν να στριμώξουν μία τέτοια συνάντηση στο πρόγραμμά τους (έτσι κι αλλιώς θεωρείται δημοσιογραφικός άθλος ένα τέτοιο εγχείρημα). Ισως, το Hollywood Reporter θορυβημένο από την πρόσφατη αντίδραση στο «ολοκληρωτικά ''λευκό'' τραπέζι των γυναικών» να ήθελε να παρουσιάσει το αντίστοιχο αντρικό με μία politically correct αναλαογία, θυσιάζοντας κάποιους πρωταγωνιστές. Οποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν παραπονιόμαστε. Είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις σπουδαίους ηθοποιούς να κουβεντιάζουν μεταξύ τους. Μακάρι να ήταν και περισσότεροι.

Μάικλ Κέιν για τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο: «Μου είπαν ότι ο Πάολο Σορεντίνο είχε γράψει την ταινία πάνω μου κι αν δε δεχόμουν δε θα τη γύριζε. Είχα δει όλες τις ταινίες του. Θα δεχόμουν να παίξω στην επόμενη, ακόμα κι αν δεν είχα διαβάσει το σενάριο. Τους είπα να το στείλουν, από ευγένεια - θα το έκανα έτσι κι αλλιώς. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η ταινία λεγόταν "Νιότη" κι εγώ ήμουν 82 ετών...»


Μαρκ Ράφαλο για το «Spotlight» του Τομ ΜακΚάρθι: «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω καμία ταινία μου χωρίς να βλέπω όλα τα λάθη της ερμηνείας μου και να με διαλύω. Δεν σταματά ποτέ η δουλειά μας. Δεν σταματά ποτέ το πόσο μπορείς να δουλέψεις ένα ρόλο....»


Γουίλ Σμιθ για το «Concussion» του Πίτερ Λάντσμαν: «Ολοι κάνουμε διακρίσεις. Ολοι έχουμε εμπειρίες και προτιμήσεις. Αυτό είναι ένα θέμα. Ο ρατσιμός όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Γιατί εμπλέκεται η ιδέα της υπεροχής - θεωρείς ότι είσαι καλύτερος από τον άλλον. Δουλεύουμε σε μία βιομηχανία που μπορεί να φέρει αλλαγές στις κοινωνικές δομές. Η δύναμη του να αφηγείσαι ουμανιστικές ιστορίες, σε συνδυασμό με τη δύναμη της κινηματογραφικής εικόνας, μπορούν να προχωρήσουν την ανθρωπότητα λίγο πιο μπροστά...»


Μπενίσιο Ντελ Τόρο για το «Sicario: Ο Εκτελεστής» του Ντενί Βιλνέβ: «Η σημασία δεν είναι να συμφωνείς με το χαρακτήρα που ερμηνεύεις, αλλά οφείλεις να τον καταλάβεις. Αυτό σημαίνει υποκριτική: να κατανοείς την αλήθεια του ρόλου...»


Σάμιουελ Τζάκσον για το «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο: «Ο Ταραντίνο δεν με παίρνει τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν θέλω να παίξω στην επόμενη ταινία του. Με παίρνει τηλέφωνο κι απλά μου ανακοινώνει το ρόλο που παίζω...»


Τζόελ Ετζερτον για την «Ανίερη Συμμαχία» του Σκοτ Κούπερ: «Προέρχομαι από μία φτωχική οικογένεια. Το μέλλον μου θα ήταν να γίνω ηλεκτρολόγος, βοσκός. Αν σπούδαζα, δικηγόρος. Εγώ όμως ήθελα να ζωγραφίζω ή να γίνω ηθοποιός. Δεν τολμούσα να το πω στον πατέρα μου. Εκείνος το κατάλαβε, με πήρε στην άκρη και μου είπε να ακολουθήσω το όραμά μου. Μετά κατάλαβα ότι κι εκείνος είχε όνειρα όταν ήταν νέος. Ονειρα που παράτησε για να μεγαλώσει εμένα και τον αδελφό μου...»


UPDATE 19/1: Eδώ η συζήτηση μίας ώρας με μερικούς από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές της χρονιάς:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα:

Tags: Oscars 2016