Buzz

Ο Αμπντελατίφ Κεσίς πουλάει τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε με τη «Ζωή της Αντέλ» για να γυρίσει τη νέα του ταινία

στα 10

Δύσκολοι οι καιροί για να γυρίσει κάποιος μια ταινία. Και πολλοί, για να αντιμετωπίσουν τα όποια οικονομικά προβλήματα, βγάζουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στο σφυρί. Ακόμα και τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισαν στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Αμπντελατίφ Κεσίς πουλάει τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε με τη «Ζωή της Αντέλ» για να γυρίσει τη νέα του ταινία

Οταν πριν από τέσσερα χρόνια κυκλοφόρησε «Η Ζωή της Αντέλ» στις αίθουσες, ήταν μια από τις πιο συγκλονιστικές, και ταυτόχρονα αληθινές, ιστορίες ερωτικής ενηλικίωσης που είχαμε δει. Ηταν και η ταινία εκείνη που είχε καταφέρει να κερδίσει τρεις Χρυσούς Φοίνικες, έναν για την ταινία αλλά και για τις δύο πρωταγωνίστριές του, την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τη Λέα Σεϊντού.

Από τότε ο Τυνήσιος σκηνοθέτης της ταινίας, Αμπντελατίφ Κεσίς, προσπαθεί να γυρίσει το καινούργιο του πόνημα με τίτλο «Mektoub Is Mektoub» (γνωστό κι ως «Mektoub, My Love»), αλλά δυστυχώς δεν σταματάει να αντιμετωπίζει το ένα οικονομικό πρόβλημα μετά το άλλο. Eτσι, για να μπορέσει επιτέλους να ολοκληρώσει την ταινία του, αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε στις Κάννες το 2013 για τη «Ζωή της Αντέλ».

Διαβάστε ακόμα: «Η Ζωή της Αντέλ»: Το χρονικό ενός σκανδάλου φτιαγμένου από σεξ, ψέμματα και «ακατάλληλες για ανηλίκους» ιστορίες

Abdellatif Kechiche Αυτό το βραβείο ποιος θα το αγοράσει;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταινία του Κεσίς βρισκόταν στη φάση του μοντάζ όταν η τράπεζα που διαχειρίζονταν τα οικονομικά της παραγωγής τού πάγωσε τις πληρωμές του. Για να αποφύγει τις όποιες καθυστερήσεις στην παραγωγή, και ταυτόχρονα την αύξηση του κόστους, ο Κεσίς θα πουλήσει τον Χρυσό του Φοίνικα, μαζί με άλλα αντικείμενα από τη συλλογή της φιλμογραφίας του, ανάμεσά τους και έναν πίνακα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ταινία «Η Ζωή της Αντέλ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κεσίς συναντά δυσκολίες με τη νέα του ταινία. Στην αρχή, ο Κεσίς είχε σκοπό να γυρίσει το «Mektoub Is Mektoub» ως μια ταινία, αλλά καθώς τα γυρίσματα προχωρούσαν η ταινία χωρίστηκε σε δύο μέρη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τη France Télévisions για το συμβόλαιό του.

Διαβάστε ακόμα: Αμπντελατίφ Κεσίς: Η ζωή... μετά τη «Ζωή της Αντέλ»

Abdellatif Kechiche Ο πίνακας (πίσω) που βγαίνει στο σφυρί

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Λου Λουτιού, Σαΐν Μπουμεντιέν και Οφελί Μπάου, βασίζεται στο βιβλίο του Φρανσουά Μπεγκοντό, «La blessure, la vraie», και αφορά τον Αμίν, έναν νεαρό σεναριογράφο που επιστρέφει στην πατρίδα του, κάπου στη Μεσόγειο, για τις καλοκαιρινές του διακοπές, όπου και ερωτεύεται την Τζασμίν και συναντά ένα παραγωγό που συμφωνεί να χρηματοδοτήσει την ταινία του. Τα πράγματα θα μπερδευτούν (φυσικά) όταν η γυναίκα του παραγωγού θα δείξει ενδιαφέρον για τον Αμίν και θα τον βάλει να διαλέξει ανάμεσα στην Τζασμίν και την καριέρα του.

Εμείς από τη μεριά μας δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα όποια προβλήματα και να δούμε τη νέα ταινία του Κεσίς σύντομα στους κινηματογράφους.

Διαβάστε ακόμη