Buzz

«A Slice of Life»: Ο Αλεξ Τζέιμς των Blur τώρα και σκηνοθέτης

στα 10

Δείτε την πρώτη μικρού μήκους του μπασίστα μιας από τις πιο εμβληματικές μπάντες της brit pop και γιατί όχι, εμπνευστείτε να γυρίσετε τη δική σας!

«A Slice of Life»: Ο Αλεξ Τζέιμς των Blur  τώρα και σκηνοθέτης

Μπορεί να είναι γνωστός ως μουσικός, με μια λαμπρή καριέρα στους Blur, αλλά και συνεργάτης ή συνθέτης μιας σειράς από μουσικών, ή σαν δημοσιογράφος, με ειδικότητα στη γεύση. Μπορεί ίσως να ξέρετε ότι φτιάχνει τα δικά του (πολύ γευστικά μαθαίνουμε) τυριά, αλλά ο Αλεξ Τζέιμς προσθέτει τώρα μια ακόμη ιδιότητα στο βιογραφικό του.

«Πάντα με ενδιέφερε ο κινηματογράφος, αλλά δεν είχα ποτέ αποφασίσει να δοκιμάσω να γυρίσω μια ταινία» λέει ο Τζέιμς, που γύρισε το «A Slice of Life» για να «εγκαινιάσει» έναν διαγωνισμό της Virgin που θέλει να ανακαλύψει νέα ταλέντα μέσα από μικρού μήκους ταινίες που θα γυρίσουν νέοι φιλόδοξοι σκηνοθέτες.

Το φιλμ του Τζέιμς γυρίστηκε πριν μερικές εβδομάδες στο Λος Αντζελες και φυσικά «αφού η μουσική αποτελεί ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής» του, δεν θα μπορούσε παρά η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, να έχει σχέση με τη μουσική.

1

«Βρισκόμουν στο Λος Αντζελες κι άκουγα ένα κομμάτι στα ακουστικά μου» εξηγεί ο ίδιος για το πως προέκυψε η ιδέα για το ενεργητικό, χαριτωμένο και αρκετά αστείο φιλμάκι του. «Οσο το άκουγα τόσο περισσότερο ένοιωθα ότι ταίριαζε με την φωτεινή, ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης κι αποφάσισα να κάνω κάτι που να είναι ξένοιαστο και χαρούμενο, με ένα τέλος που σε προσγειώνει και που δείχνει πως η ζωή μπορεί να είναι μικρή μα η μουσική είναι κάτι που επιβιώνει».

1

Ο Τζέιμς έχει γράψει και το «Superordinator», το θαυμάσιο κομμάτι που αποτελεί το soundtrack του φιλμ, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο στο βίντεο πιο κάτω. Κι αν νιώσετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι ανάλογο, πολύ απλά, πάρτε μια κάμερα και κάντε το. Ναι, δεν μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό της Virgin Media αν δεν κατοικείτε στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά μην ξεχνάτε ότι το Flix και το groopio έχουν στα σκαριά κάτι εξίσου ενδιαφέρον.