Φεστιβάλ / Βραβεία

H «A» του Στάθη Αθανασίου κάνει την transmedia πρώτη της στο Sani Festival

στα 10

Το Σάββατο 26 Ιουλίου, στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Χαλκιδικής, η «Α» θα παρουσιαστεί με τον τρόπο που οραματίστηκε ο σκηνοθέτης της ως μια «κινηματογραφική παράσταση».

H «A» του Στάθη Αθανασίου κάνει την transmedia πρώτη της στο Sani Festival

Από την αρχή στο μυαλό των δημιουργών της, η «Α» ήταν κάτι παραπάνω από μια ακόμη ταινία. Ο Στάθης ήθελε να δει το φιλμ να προβάλλεται με τρόπο διαδραστικό, με την συμμετοχή ηθοποιών στην σκηνή αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα και εκτός αυτής και να μεταμορφώσει την γνώριμη, απόλυτα δομημένη εμπειρία της παρακολούθησης ενός φιλμ σε κάτι καινούριο, πιο ρευστό, πιο συμμετοχικό.

Με αυτή την transmedia μορφή της, η ταινία θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο στις 26 Ιουλίου κι ώρα 21:30 στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani Festival. Σε αυτή την Κινηματογραφική Παράσταση του «Α», ο σκηνοθέτης Στάθης Αθανασίου με τον διάσημο Ελληνιστή και συγγραφέα Πέδρο Ολάγια, διαπραγματεύονται την Αντιγόνη στον αντίποδα της τραγωδίας του Σοφοκλή: Ενώ στην εκδοχή του Σοφοκλή βλέπουμε την Αντιγόνη πρόθυμη να θυσιάσει τη ζωή της στο όνομα της προσωπικής της έννοιας της δικαιοσύνης, η ηρωίδα της παράστασης δεν είναι και δε θέλει να γίνει Αντιγόνη.

Στην παράσταση αυτή βιώνουμε τη γέννηση μιας Αντιγόνης, και όχι μόνο τη δράση της. Θα μπορούσε να είναι μια τραγωδία της εποχής του Σοφοκλή (Ηθοποιοί, Χορός, Ορχήστρα), όπου ο σκηνοθέτης αντικαθιστά τον έναν επί σκηνής Ηθοποιό, με μια Ταινία.

Η Ταινία μοιράζεται τη θεατρική σκηνή με την ηθοποιό (Σεραφίτα Γρηγοριάδου), με τον Χορό τριών performers χορογραφημένων από την Αποστολία Παπαδαμάκη (Αποστολία Παπαδαμάκη, Νατάσα Σαραντοπούλου, Μπίλω Μαρνέλη), και με το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τρόπος», το οποίο διευθύνεται ζωντανά από το συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο.

Για περισσότερες πληροφρίες κι online αγορά εισιτηρίων, επισκεφθείτε το επίσημο site του Sani Festival.

Διαβάστε ακόμη: