Buzz

«Είναι ο ανθρώπινος νόμος, δικαιοσύνη»; Teaser για το «A» του Στάθη Αθανασίου

στα 10

Οχι μόνο ταινία, μα κι ένα transmedia project, η δεύτερη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη του «DOS», είναι μια σύγχρονη ανάγνωση στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

«Είναι ο ανθρώπινος νόμος, δικαιοσύνη»; Teaser για το «A» του Στάθη Αθανασίου

Είναι η πρώτη ελληνική crowdfunded ταινία, αλλά η «Α» του Στάθη Αθανασίου δεν έκανε μόνο την παραγωγή της με νεωτερικό τρόπο.

Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Σεραφίτα Γρηγοριάδου στον ρόλο μιας γυναίκας που σε ένα κοντινό μέλλον θα συναντήσει μια μοίρα που θυμίζει εκείνη της ηρωίδας της αρχαίας τραγωδίας, έχει ένα εξίσου φιλόδοξο σχέδιο για τον τρόπο που θέλει να συναντήσει το κοινό της.

Ξεκινώντας την άνοιξη και το ερχόμενο καλοκαίρι, η «Α» θα προβληθεί σε μια σειρά από αρχαία θέταρα στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο, με την συμμετοχή ηθοποιών στην σκηνή, θέλοντας να φέρει το σινεμά κοντά στην «μητρική» του τέχνη, αυτή του θεάτρου και να διευρύνει τα στεγανά και των δύο.

Στη συνέχεια το φθινόπωρο ανάλογες δράσεις θα γίνουν σε αστικούς, απρόβλεπτους χώρους, ενώ στο τέλος του 2014, το φιλμ θα βρει τον δρόμο του ελεύθερο προς τον κόσμο αφού θα διατεθεί με άδεια δικαιωμάτων creative commons στο διαδίκτυο.

Ο Στάθης Αθανασίου και η Σεραφίτα Γρηγοριάδου είχαν μιλήσει στο Flix για την ταινία λίγους μήνες πριν (μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ) και τώρα μας αποκαλύπτουν ένα πρώτο teaser από το «Α».

Δείτε το πιο κάτω και μάθετε περισσότερα για την «Α» και την πορεία της το επίσημο site ή την facebook page της ταινίας.