Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 9ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας - Ethnofest ζητάει την ταινία σου!

στα 10

Ενόψει της ένατης διοργάνωσής του, που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, το Ethnofest απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή ταινιών ανθρωπολογικού περιεχομένου.

Flix Team
Το 9ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας - Ethnofest ζητάει την ταινία σου!

Το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας - Ethnofest συνεχίζει το ταξίδι του στη διερεύνηση του κόσμου μέσα από τον εθνογραφικό φακό. Και ενόψει της ένατης διοργάνωσής του, που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, το Ethnofest απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή ταινιών που παρατηρούν, προσεγγίζουν με όλες τις αισθήσεις και αναστοχάζονται πάνω στα υποκείμενα και τις θεματικές τους, με τη χρήση των εργαλείων της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες συναφών ακαδημαϊκών πεδίων, οι οποίοι πραγματοποιούν την κινηματογραφική τους αναζήτηση έπειτα από την απόκτηση του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τους τίτλου και σε κινηματογραφιστές / κινηματογραφίστριες που έχουν συνεργαστεί με ανθρωπολόγους ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες για τη δημιουργία της ταινίας τους.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το Ethnofest αναζητά επίσης φοιτητικές ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο διπλωματικών εργασιών διδακτορικών διατριβών ή σε ένα ευρύτερο ακαδημαϊκό πλαίσιο από φοιτητές / φοιτήτριες ανθρωπολογίας ή συναφών ακαδημαϊκών πεδίων.

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις για ταινίες που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Μαΐου 2018. Μπορείτε να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ethnofest και να συμπληρώσετε την αίτηση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ethnofest στο info@ethnofest.gr, αλλά και να παρακολουθείτε τα νέα του Ethnofest στο site και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.

Διαβάστε ακόμη