Buzz

«78/52» στο Exile Room | Μελετώντας εξονυχιστικά το πιο διάσημο ουρλιαχτό του σινεμά

στα 10

Η σκηνή που για πολλούς είναι η αφετηρία του μοντέρνου σινεμά γίνεται θέμα σινεφιλικής κουβέντας στο υπέροχο «78/52» του Αλεξάντρ Ο. Φιλίπ, που προβάλλεται την Πέμπτη 12 Απριλίου, στις 21:00, στο Exile Room.

Flix Team
«78/52» στο Exile Room | Μελετώντας εξονυχιστικά το πιο διάσημο ουρλιαχτό του σινεμά

Μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, η διάσημη σεκάνς της δολοφονίας στο ντους από το «Ψυχώ» του Αλφρεντ Χίτσκοκ άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε σινεμά μέσα σε δύο λεπτά και 52 cuts, έδωσε νέο νόημα στην έννοια του κινηματογραφικού τρόμου, ενώ μας έκανε να κοιτάμε για πάντα με καχυποψία πίσω από την κουρτίνα του μπάνιου μας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «78/52» του Αλεξάντρ Ο. Φιλίπ

78/52 hitchcock 607

Σε ένα από τα πιο απολαυστικά ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πάνω στην ίδια την 7η Τέχνη, ο Αλεξάντρ Ο. Φιλίπ αποδομεί την ιλιγγιωδώς χορογραφημένη αυτή σκηνή πλάνο προς πλάνο, αποκαλύπτοντας τις συνθήκες δημιουργίας της μπροστά και πίσω από τις κάμερες, τη μνημειώδη επίδραση που άσκησε σε μετέπειτα δημιουργούς, αλλά κι ένα συναρπαστικό πορτρέτο του ίδιου του μετρ του σασπένς.

Στο ακαταμάχητο αυτό κινηματογραφοφιλικό ταξίδι, o Αλεξάντρ Ο. Φιλίπ επιστρατεύει τη βοήθεια ειδικών, μανιωδών σινεφίλ και έμπειρων κινηματογραφιστών, όπως ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο Μπρετ Ιστον Ελις, ο Ελάι Ροθ, ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, αλλά κυρίως τη σινεφιλική διάθεση κάθε θεατή που σέβεται τον nerd εαυτό του.


Το «78/52» του Αλεξάντρ Ο. Φιλίπ θα προβληθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου, στις 21:00, στο Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, έναντι Μετρό), στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή αλλά και για τις δράσεις του Exile Room στο επίσημο site του.

78/52 poster 607