Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Outview επιστρέφει

στα 10

Πέμπτη χρονιά για το gay and lesbian φεστιβάλ της Αθήνας Outview, που θα διοργανωθεί φέτος από τις 27 Μαίου ως τις 3 Ιουνίου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

Το Outview  επιστρέφει
Στα Σόδομα με στιλ !

Οπως ταιριάζει στον χώρο που το φιλοξενεί, η έναρξη του Outview θα γίνει φέτος με μια ισπανική ταινία. Το «El Consul de Sodoma» του Σιγκφρίντ Μονλεόν, βιογραφεί τον ποιητή Χάιμε Γκιλ ντε Μπιέμα, που έζησε κι εμπνεύστηκε από την παθιασμένη και ακραία ζωή του. Μεγαλοαστός, στέλεχος μιας πολυεθνικής, στην διάρκεια της μέρας, κομμουνιστής και ομοφυλόφιλος όταν η νύχτα έριχνε τις μάσκες, ο Μπιέμα έλεγε ότι ήταν «ποιητής της εμπειρίας» και η εμπειρία του, όπως καταγράφεται στο φιλμ του Μονλεόν, υπήρξε επαναστατική και άκρως αισθησιακή.

Το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μένει να ανακοινωθεί, αυτά που ξέρουμε όμως είναι, ότι η εκδήλωση θα φιλοξενήσει δυο αφιερώματα, το πρώτο στην βρετανίδα συγγραφέα Σάρα Γουότερς, της οποίας τα λεσβιακής θεματικής βιβλία έχουν μεταφερθεί σε μίνι σειρές στην τηλεόραση του BBC κι ένα άλλο στο πρώιμο έργο του φίλου του φεστιβάλ Μπρους Λα Μπρους.

Στο φετινό Outview θα υπάρχουν και Ελληνικές συμμετοχές, με τις ταινίες «Canal d’ Amour» του Κώστα Νταντινάκη και την μικρού μήκους της Ελεωνόρας Αντωνιάδου «Still Alive»

Στα πλαίσια του φεστιβάλ τέλος, θα γίνει και έκθεση των καλλιτέχνων Νίκου Γιαβρόπουλου και Γιώργου Στριφτάρη.