Buzz

3X3D O Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ και ο Εντγκαρ Πέρα πειραματίζονται με το 3D

στα 10

Μια σπονδυλωτή ταινία ενώνει τους τρεις δημιουργούς σε μια πειραματική άσκηση που θέλει να σπρώξει το τρισδιάστατο σινεμά στα καλλιτεχνικά όριά του.

3X3D O Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο Πίτερ Γκρίναγουεϊ και ο Εντγκαρ Πέρα πειραματίζονται με το 3D

Το όνομα του Ζαν Λικ Γκοντάρ μπορεί να μην είναι το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη 3D, όμως ο αειθαλής σκηνοθέτης, έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για την καινούρια τεχνολογία και μάλιστα εμπράκτως αφού όπως έχει ήδη ανακοινώσει, η επόμενη μεγάλου μήκους του «Adieu au Langage» θα είναι τρισδιάστατη.

Πριν από αυτή όμως, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της σε ένα μικρού μήκους φιλμ που γύρισε ήδη για το τρίπτυχο «3X3D» που φιλοδοξεί να εξερευνήσει την ιστορία και τις προοπτικές του 3D στο κινηματογραφικό τοπίο από την πλευρά του θεατή.

Το φιλμ του Γκοντάρ, ονομάζεται (μάλλον με μια δόση ειρωνείας) «The Three Disasters», αυτό του Πίτερ Γκρίναγουει «Just in Time» ενώ το τρίτο φιλμ του Πορτογάλου Εντγκαρ Πέρα, «Cineaspiens». Και τα τρία είναι γυρισμένα στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας και φιλοδοξούν να συνδυάσουν την ιστορία της πόλης με αυτή του σινεμά και της τρισδιάστατης τεχνικής.

Το φιλμ βρίσκεται στο στάδιο του post priduction και στοχεύει πιθανότατα σε μια ειδική προβολή στα πλάισια του φεστιβάλ των Καννών.