Buzz

«300: Battle of Artemisia»: Η Εύα Γκριν θα είναι η Αρτεμισία

στα 10

Η Εύα Γκριν υπέγραψε για να πρωταγωνιστήσει στο «300: Battle of Artemisia», που αποτελεί prequel των «300», και στηρίζεται κι αυτό σε ακυκλοφόρητο graphic novel του Φρανκ Μίλερ.

«300: Battle of Artemisia»: Η Εύα Γκριν θα είναι η Αρτεμισία

Εδώ και μήνες σχεδιάζεται το prequel του απόλυτου blockbuster «300». Ο Ζακ Σνάιντερ έχει αναλάβει το σενάριο (μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Κερτ Τζόνσταντ) και ο ισραηλινός σκηνοθέτης Νόαμ Μούρο υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Το «300: Battle of Artemisia» (πρώην «Xerxes») βασίζεται και αυτό σε ακυκλοφόρητο ακόμα graphic novel του Φρανκ Μίλερ και έχει ως επίκεντρο αυτή τη φορά τον Ξέρξη (για αυτό και ο αρχικός τίτλος), ως τον βασιλιά που επιχείρησε να δοξαστεί ως Θεός και παρέσυρε το στρατό του σε μία χρόνια εκστρατεία εναντίον της Αθήνας και του Θεμιστοκλή. Η ταινία ακολουθεί την πορεία του σε περίοδο αρκετών χρόνων, αλλά κορυφώνεται με τη ναυμαχία του Αρτεμισίου που έλαβε χώρα το 480 π. Χ.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι η Εύα Γκριν υπέγραψε για να πρωταγωνιστήσει. Το πρώην κορίτσι του Μποντ, παρόλη την ψυχρή ομορφιά της, ταιριάζει γάντι σε action films αλλά και ταινίες εποχής - όπως τα «Kingdom of Heaven» και «The Golden Compass» όπου πρωταγωνιστούσε.

Στο prequel των «300» καλείται να ερμηνεύσει την Αρτεμισία - μία αδίστακτη θεά καλυμμένη από χρυσάφι που ενθαρρύνει την μεγαλομανία του Ξέρξη και τον προστατεύει στην εκστρατεία του.

Παρόλο που το project έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει γυρίσματα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, κανένας άλλος πρωταγωνιστικός ρόλος δεν έχει ανακοινωθεί. Περίεργο...