Buzz

«28 Χρόνια Μετά»: Ντάνι Μπόιλ και Αλεξ Γκάρλαντ έρχονται να ολοκληρώσουν την τριλογία τους

στα 10

Οι Ντάνι Μπόιλ και Αλεξ Γκάρλαντ επιστρέφουν για να ολοκληρώσουν την τριλογία τους 22 χρόνια μετά.

«28 Χρόνια Μετά»: Ντάνι Μπόιλ και Αλεξ Γκάρλαντ έρχονται να ολοκληρώσουν την τριλογία τους

Μια από τις πιο αγαπημένες (και καλύτερες εδώ που τα λέμε) ταινίες με ζόμπι ήταν και τα «28 Μέρες Μετά» του Ντάνι Μπόιλ σε σενάριο του Αλεξ Γκάρλαντ, η οποία είχε καταφέρει να δώσει στο είδος μια νέα, πιο συναρπαστική, δόση ζωής. Ακόμα και το σίκουελ «28 Εβδομάδες Μετά» σε σκηνοθεσία του Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο και σε σενάριο ξανά του Γκάρλαντ δεν ήταν καθόλου άσχημο.

Αλλά 22 χρόνια μετά την πρώτη ταινία και 17 από τη δεύτερη θα δούμε επιτέλους την τριλογία να ολοκληρώνεται, και μάλιστα με τους Μπόιλ και Γκάρλαντ να επιστρέφουν στην σκηνοθεσία (η πρώτη ταινία του Μπόιλ μετά το «Yesterday») και το σενάριο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter η ταινία θα έχει τίτλο, όπως θα περίμενε κάποιος, «28 Χρόνια Μετά» με το budget αναμένεται να φτάνει τα 75 εκατομμύρια δολάρια (πολύ παραπάνω από ό,τι είχαν οι δυο προηγούμενες ταινίες, οι οποίες είχαν μια πιο ανεξάρτητη παραγωγή), με τους δυο τους αυτή την περίοδο να προσπαθούν να την πουλήσουν σε κάποιο στούντιο ή διαδικτυακή πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα: Είναι το «Civil War» του Αλεξ Γκάρλαντ άλλη μια τρίωρη ταινία;

28 days later

Δεν είναι η μόνη φορά που Μπόιλ και Γκάρλαντ έχουν συνεργαστεί σε κάποια ταινία. Πέρα από τα ζόμπι οι δυο τους δούλεψαν μαζί και σε ταινίες όπως «Η Παραλία» το 2000 και το «Sunshine» το 2007, μια ταινία που δυσαρέστησε αρκετά τον Γκάρλναντ επειδή η προσέγγιση του Μπόιλ στην σκηνοθεσία δεν αναδείκνυε όπως θα ήθελε το σενάριό του, κάτι που τον έκανε να διακόψει την συνεργασία τους.

Το αρχικό «28 Μέρες Μετά» ήταν μια ταινία φαινόμενο στις ταινίες των ζόμπι, με πρωταγωνιστή τον, τότε σχεδόν άγνωστο, Κίλιαν Μέρφι. Συγκλόνισε τους θεατές του είδους με τις ορδές των ζόμπι που έτρεχαν, την ασυγχώρητη απαισιοδοξία του και την χρήση της πιο σκοτεινής φωτογραφίας στα πλάνα του, κάτι που στην ουσία ήτα τα πρώιμα στάδια μιας ψηφιακής φωτογραφίας. Και όλα αυτά τα κατάφερε με ένα μπάτζετ μόλις 8 εκατομμυρίων δολαρίων (κερδίζοντας στο box office πάνω από 84 εκατομμύρια δολάρια).

Ευχόμαστε μόνο να μην περιμένουμε άλλα 6 χρόνια για να δούμε «28 Χρόνια Μετά» στις αίθουσες…