Buzz

«20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα» βουτάει ο Ντείβιντ Φίντσερ

στα 10

Με το «The Girl With the Dragon Tattoo» να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ο Ντέιβιντ Φίντσερ δήλωσε σε συνέντευξη του πως η κινηματογραφική μεταφορά του «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα» του Ιουλίου Βερν παραμένει ένα από τα άμεσα σχέδια του.

«20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα» βουτάει ο Ντείβιντ Φίντσερ

Πολυάσχολος όσο λίγοι συνάδελφοι του, ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιβεβαίωσε πως η διασκευή του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των άμεσων σχεδίων του που περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής το «Panic Attack», την «Κλεοπάτρα» και την ολοκλήρωση της τριλογίας του Στιγκ Λάρσον με το δεύτερο βιβλίο του «Millennium Trilogy» του Στιγκ Λάρσον «The Girl Who Played with Fire» να διασκευάζεται ήδη από τον Στίβεν Ζέιλιαν.

Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε σχετικά με τη γνώμη του για την τεχνική του motion capture o Φίντσερ απάντησε: «Θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο. Κάτι που να μοιάζει περισσότερο στο "Avatar" παρά στον "Tεν Τεν". Μου αρέσει η ιδέα μιας ταινίας πιο πολύπλοκης, η ιδέα μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων με βάθος. Και στην πραγματικότητα το "20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα" θα είναι σίγουρα κατά το 70% ψηφιακό. Μου αρέσει η τεχνική του motion capture και νομίζω πως βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Σταδιακά θα καταφέρει να εξαφανίσει τις διαφορές ανάμεσα στο animation και την υποκριτική».

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το «20.000 Λεύγες...» θα είναι τρισδιάστατο και πως για την ώρα προέχει η ολοκλήρωση του «The Girl With the Dragon Tattoo» που θα βγει στις αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2011.

To κλασικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 10 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές με σημαντικότερες αυτές του Ζορζ Μελιές το 1907 και του Ρίτσαρντ Φλάισερ το 1954 με τον Κερκ Ντάγκλας και τον Τζέιμς Μέισον.