Buzz

15 animators για μια «αναληθή» αυτοβιογραφία: Στον Γκρέιαμ Τσάπμαν των Monty Python δε θα άξιζε τίποτα λιγότερο!

στα 10

Δημιουργική εξτραβαγκάντσα για τον Monty Python που… έφυγε νωρίς, μια πληθωρική βιογραφία, αληθινό έργο τέχνης!

15 animators για μια «αναληθή» αυτοβιογραφία: Στον Γκρέιαμ Τσάπμαν των Monty Python δε θα άξιζε τίποτα λιγότερο!

Οι πρώτες (κινούμενες και μη) εικόνες από το «A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman» μοιάζουν να βγήκαν από το αλμανάκ των πιο εμπνευσμένων animators που κυκλοφορούν. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν το αντικείμενο είναι ο Γκρέιαμ Τσάπμαν και το φευγάτο σύμπαν των Monty Python.

Ο γιος του Τέρι Τζόουνς, ο Μπιλ Τζόουνς, μαζί με τους Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ, σκηνοθέτησαν το «A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman», μια ταινία σε 3D animation, βασισμένη στις ηχογραφήσεις του Γκρέιαμ Τσάπμαν, ο οποίος διαβάζει την αυτοβιογραφία του – παρότι ο Ερικ Αϊντλ δηλώσει από την αρχή κατηγορηματικά ότι δε θα συμμετάσχει, οι υπόλοιποι Pythons, ο Τζον Κλιζ, ο Τέρι Γκίλιαμ, ο Τέρι Τζόουνς και ο Μάικλ Πέιλιν, συνδράμουν σ’ αυτήν την ταιριαστά ανορθόδοξη παρουσίαση του ιδιαίτερου μυαλού του Τσάπμαν, που πέθανε από καρκίνο το 1989.

Στην ταινία έχουν δουλέψει 15 ξεχωριστοί animators, σε 17 διαφορετικά στιλ «κινουμένων σχεδίων», συνθέτοντας όχι μόνο μια ιστορία ζωής, αλλά κυρίως ένα πολύχρωμο, εξτρεμιστικό σύμπαν δημιουργικού παραλόγου.

Στην επίσημη σύνοψη της ταινίας, διαβάζουμε: Ο Γκρέιαμ Τσάπμαν, τον οποίο οι περισσότεροι θυμούνται ως ‘εκείνον από τους Monty Python που πέθανε’, γράφει και πρωταγωνιστεί σε μια ταινία animation για τη δική σου ζωή, το ‘A Liar’s Autobiography’. Γεννήθηκε, πήγε στο Κέιμπριτζ και γνώρισε τον Τζον Κλιζ, κάπνιζε πίπα, έγινε γιατρός, έγινε ένας από τους Python, αποφάσισε ότι ήταν γκέι (εντάξει, 70/30 σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε ο ίδιος στον εαυτό του), μεθούσε συχνά, σταμάτησε να μεθάει, έκανε αρκετές ταινίες, έκανε αρκετό σεξ (για την ακρίβεια, πολύ) και εγκαταστάθηκε στο Λος Αντζελες. Στο τέλος, ήρθαν εξωγήινοι και τον πήραν στον διάστημα (παρότι αυτό μπορεί και να έγινε σε ταινία).

Χρησιμοποιώντας τις ηχογραφήσεις όπου ο Τσάπμαν διαβάζει την αυτοβιογραφία του το 1982 και συνδυάζοντας τωρινές ηχογραφήσεις, το φιλμ επανασυνδέει μέλη του θιάσου των Monty Python και ξαναζωντανεύει τον Τσάπμαν σε μια εκπληκτική επίδειξη 17 διαφορετικών στιλ animation από 15 ξεχωριστούς δημιουργούς.

Η ταινία «A Liar’s Autobiography: The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman» θα προβληθεί τον Νοέμβριο στη βρετανική και αμερικανική τηλεόραση, θα παρουσιαστεί όμως για πρώτη φορά σε ειδική προβολή στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Δείτε παρακάτω το πληθωρικό τρέιλερ του «A Liar’s Autobiography» και ενδεικτικές φωτογραφίες στο gallery.

Διαβάστε περισσότερα νέα για τους Monty Python εδώ.