Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 10ο κι επετειακό Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Αντζελες σε καλεί

στα 10

Δέκατη διοργάνωση για το LAGFF, τέταρτη για το International Project Discovery Forum, το Λος Αντζελες περιμένει τις ελληνικές συμμετοχές για το 2016.

Flix Team
Το 10ο κι επετειακό Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Αντζελες σε καλεί

Το Los Angeles Greek Film Festival θα κάνει φέτος τη 10η διοργάνωσή του και την προετοιμάζει πανηγυρικά. Το 10ο LAGFF προγραμματίζεται για τις 1 έως 5 Ιουνίου και το Φεστιβάλ καλεί για την υποβολή ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή ταινιών είναι 23 Φεβρουαρίου, μ' ένα late submission deadline στις 14 Μαρτίου.

Παράλληλα, το επαγγελματικό παρακλάδι του Φεστιβάλ ετοιμάζεται για την τέταρτη συνάντησή του. Δημιουργοί και παραγωγοί που βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας της επόμενης ταινίας τους, μπορούν να καταθέσουν στο 4ο International Project Discovery Forum, με διορία ως τις 15 Μαρτίου.

lagff 607

Στο περσινό IPDF πήραν μέρος, με τις ταινίες τους σε στάδιο development, οι Βασίλης Δογάνης (σκηνοθέτης / σεναριογράφος) με το «Thebes», Αρσένης Πολυμενόπουλος (σκηνοθέτης / συν-σεναριογράφος) με το «Στα Καγκελα» το οποίο κέρδισε υποτροφία για τα σεμινάρια του MFI Script2film, Νίκος Κυρίτσης (σκηνοθέτης / σεναριογράφος) με το «17», Νενάντ Μικαλάκι (σκηνοθέτης/συν-σεναριογράφος) από τη Σερβία με το «Satellites», Χουσεΐν Καράμπεϊ (σκηνοθέτης / σεναριογράφος παραγωγός) από την Τουρκία με το «Hamarat Apartment» το οποίο απέσπασε τιμητική μνεία και η Βεσέλκα Κιριάκοβα από τη Βουλγαρία με το «Dora» το οποίο τιμήθηκε με το Aegean Award.

lagff 607

Στα pitching sessions και τα πάνελ του IPDF 2015 παρευρέθηκαν καλεσμένοι από τη βιομηχανία του Λος Αντζελες (programmers από άλλα φεστιβάλ, ανεξάρτητοι παραγωγοί, διανομείς, talent agents), καθώς και αντιπρόσωποι από οργανισμούς που ένθερμα υποστηρίζουν τους ανεξάρτητους δημιουργούς και αγαπούν το ευρωπαϊκό σινεμά, όπως από το Sundance Institute, το Slamdance Film festival, τη San Franscisco Film Society, τη Fox International, το Film Independent και το Juntobox Initiative.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα υποβάλλετε τα projects σας, επισκεφθείτε το website του Los Angeles Greek Film Festival.

Δείτε ακόμη: