Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 27 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 27 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


House of Others

Το Σπίτι των Αλλων (House of Others) της Γκλουρτζίντζε Ρουσουντάν

Στον απόηχο του αιματηρού εμφύλιου πολέμου στη Γεωργία δυο οικογένειες που κατόρθωσαν να επιβιώσουν από τον όλεθρο βρίσκονται στην πλευρά των νικητών. Τους μεταφέρουν στα άδεια σπίτια που εγκατέλειψαν βιαστικά οι ιδιοκτήτες τους για να γλυτώσουν. Ωστόσο, δεν φαίνεται να μπορούν να χτίσουν μια νέα, ειρηνική ζωή, αφού οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται μέσα τους, και η φρίκη του πολέμου που έζησαν οι παλιοί ένοικοι στοιχειώνει τα σπίτια που άφησαν πίσω.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

ψυχοκόρες

Ψυχοκόρες

Στη μεταπολεμική Ελλάδα του '50, τέσσερις αδελφές, ορφανεμένες, στέλνονται από τη Μακεδονία στην Αθήνα για να δουλέψουν, μαζί, ως ψυχοκόρες, σ' ένα σπίτι που θα τις φροντίσει, θα τις μορφώσει, θα τις προικίσει. Η πραγματικότητα, ωστόσο, επιφυλάσσει άλλα ταξίδια στα κορίτσια που χωρίζονται βίαια και τοποθετούνται σε διαφορετικές, εξίσου καταπιεστικές, οικογένειες. Η Φρόσω θα σταλεί στην Τρίπολη να γίνει σύγκρια του γαιοκτήμονα Νάτση, η Βασιλική θα «υιοθετηθεί» από τη μεγαλοαστική οικογένεια Αρδίτη που έχει ένα στοίχημα να κερδίσει από τη δική της εξέλιξη, η Μαρίκα κι η Δεσποινιώ θα κλειδωθούν στα πίσω δωμάτια της οικογένειας του βιομηχάνου Κοτρώτση, έρμαια των ορέξεων του αφεντικού και των εμμονών της κυρίας του.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

A Knight's Tale 607

Ο Θρύλος Ενός Ιππότη (A Knight's Tale) του Μπράιαν Χέλγκελαντ

Στην Αγγλία του 14ου αιώνα, όταν η μονομαχία ιπποτών με κοντάρια ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα αγωνίσματα, έμελλε να κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του και να διακριθεί ως ανίκητος ιππότης ο -ταπεινής καταγωγής, αλλά πολύ γοητευτικός και ικανός- Γουίλιαμ Θάτσερ. Μία μεταμοντέρνα (υπό τους ήχους των Queen) μεταφορά των ανάλογων ταινιών στον 21ο αιώνα. Φέτος η ταινία κλείνει 20 χρόνια και στην Αμερική ετοιμάζονται για επετειακές επανεκδόσεις - ειδικά αφιερωμένες στην μνήμη του πρωταγωνιστή Χιθ Λέτζερ.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 21.15 στο Open

The Painted Bird 607

Το Βαμμένο Πουλί (The Painted Bird) του Βάκλαβ Μαρχούλ

Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

Ενα αριστούργημα, αλλά... για γερά στομάχια. Προορισμένη για θεατές με γερά στομάχια, η ταινία-σοκ του περσινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix**

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

I, Daniel Blake 607

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake) του Κεν Λόουτς

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας εξηντάρης ξυλουργός από το Νιουκάσλ. Για πρώτη φορά, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς δεν στερείται δύναμης, αλλά γλιστρά γρήγορα στο μελόδραμα και τον διδακτισμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

road house

Ο Μπράβος (Road House) του Νταγκ Λάιμαν

Ένας πρώην μαχητής του UFC, ο Έλγουντ Ντάλτον, πιάνει δουλειά ως μπράβος σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στο Φλόριντα Κις. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτό το μέρος δεν είναι τόσο παραδεισένιο όσο δείχνει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική θλίψη και αχρείαστη μελαγχολία στο διάστημα με τον Ανταμ Σάντλερ και μια αράχνη με τη φωνή του Πολ Ντέινο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix