Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


εκεί που ζούμε

Εκεί που Ζούμε του Σωτήρη Γκορίτσα

Την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει στη νεοελληνική τρέλα και το... δρόμο με μια μικρή, την ίσως πιο προσωπική του ταινία, για να απενοχοποιήσει και να συμφιλιώσει δύο γενιές, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 1

Monsters University 607

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (Monsters University) του Νταν Σκάνλον

Θυμάστε όταν Μάικ Βαζόφσκι και ο Σάλι έπιασαν δουλειά στη Μπαμπούλες Α. Ε.; Γυρίστε τώρα αρκετά χρόνια πίσω και δείτε πώς οι τερατένιοι ήρωες έφτασαν ως εκεί. Η ταινία μάς πηγαίνει στα χρόνια που οι δυο νεαροί μπαμπούλες μπήκαν στο Πανεπιστήμιο και δοκίμασαν την τύχη τους στη Σχολή Τρομάρας, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της τρομακτικότερης διευθύντριας. Ο Σάλι εναπόθεσε όλες τις ελπίδες του στο φυσικό του χάρισμα να τρομάζει ό,τι στέκεται κι ό,τι κοιμάται κι ο Μάικ αποστήθισε όλα τα βιβλία και τους κανόνες. Αλλά οι δυο φοιτητές θα χρειαστεί να μάθουν κάτι ακόμα: ότι χωρίς εμπιστοσύνη, ομαδικότητα κι αγάπη κανείς τους δεν μπορεί να φτάσει εκεί όπου ονειρεύεται.

Νόμιζετε ότι είναι εύκολο να γίνεις μπαμπούλας; Θα το μάθουμε στη συνέχεια των περιπετειών των αγαπημένων τεράτων της Pixar, που μας γυρίζει πίσω στη σπουδαστικά τους χρόνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 10.30 στο Star

love actually main

Αγάπη Είναι (Love Actually) του Ρίτσαρντ Κέρτις

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, ένας Άγγλος συγγραφέας, ένας σεξομανής νεαρός, ένας διευθυντής παντρεμένος με παιδιά, ένας κουμπάρος νιόπαντρων, μια υπάλληλος αδερφή ατόμου με ειδικές ανάγκες, ένα δίδυμο "τσόντας" και ένας πιτσιρικάς που μόλις έχασε την μητέρα του πέφτουν θύματα του φτερωτού Θεού λίγο πριν την μεγάλη γιορτή του Χειμώνα. Την ίδια ώρα που ένας ξεχασμένος ροκάς προσπαθεί να κάνει επιτυχία χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα!

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον ΑΝΤ1

The Polar Express

Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί ένα μικρό αγόρι το οποίο δεν πιστεύει στον Αγιο Βασίλη. Μέχρι που ένας παράξενος θόρυβος και μια λάμψη τον ξυπνούν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Εξω από την πόρτα του δεν βρίσκονται οι τάρανδοι και το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη, αλλά ένα τρένο που τον προσκαλεί σε ένα μακρινό ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Τόσο ο οδηγός της μυστηριώδους αμαξοστοιχίας, όσο και οι μικροί επιβάτες του, φορώντας όλοι τις πιτζάμες τους, θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα θαύματα είναι αληθινά, μόνο για όσους πραγματικά πιστεύουν...

Η ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τον Τομ Χανκς από το 2004. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.30 στο Star

rebel moon

Rebel Moon: Part 1 - A Child of Fire του Ζακ Σνάιντερ

Το σενάριο, το οποίο το έχει γράψει ο ίδιος ο Σνάιντερ μαζί με τους Σέι Χέιτεν και Κερτ Τζόνσταντ, επικεντρώνεται στους κατοίκους μια αποικίας σε έναν πλανήτη στην άκρη του γαλαξία, οι οποίοι απειλούνται από τις στρατιές του τυραννικού ηγέτη, Μπαλισάριους. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι αφήνουν τη μοίρα τους πάνω σε μια κοπέλα με ένα μυστηριώδες παρελθόν για να ψάξει να βρει πολεμιστές από τους γύρω πλανήτες και να τους βοηθήσει να πολεμήσουν.

Το πολυαναμενόμενο έπος του Ζακ Σναίντερ πέφτει στο κενό των φιλοδοξιών του, αποτυγχάνοντας να συστηθεί ως μια saga εν τη γεννέσει της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

eyes wide shut main

Μάτια Ερμητικά Κλειστά (Eyes Wide Shut) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης, της γυναίκας του Αλις, πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

Ο αριστουργηματικό επίλογος της σπουδαίας φιλμογραφίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

the great gatsby 607

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) του Μπαζ Λούρμαν

O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ (alter ego του ίδιου του Φιτζέραλντ), εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό, τα χαλαρά ήθη, την αμαρτωλή τζαζ των ξέφρενων πάρτι. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Ονειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

O Mπαζ Λούρμαν αναβιώνει τον πιο γοητευτικό, ηδονικό, λογοτεχνικό ήρωα όλων των εποχών. Απολύτως λαμπερός, με μια γερή δόση πικρής αλήθειας, αυτός ο Γκάτσμπι κατορθώνει να είναι και Λούρμαν και Φιτζέραλντ. Και ποπ και θλιμμένος. Και μπορεί όχι αξέχαστος, μα αναμφίβολα απολαυστικός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο Open

Woman at War 607

Γυναίκα σε Πόλεμο (Woman at War) του Μπένεκτιτ Eρλινγκσον

Στο Ρέικιαβικ του σήμερα, η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: ο κόσμος τη γνωρίζει σαν μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κρυφά κηρύξει πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ τόσο μεγάλο που προκαλεί προβλήματα στην Ισλανδική κυβέρνηση. Τώρα, και ενώ σχεδιάζει την πιο προκλητική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που τα ανατρέπει όλα στη ζωή της.

Μαχητικό, ανθρώπινο, σουρεαλιστικό και ταυτόχρονα άκρως αληθινό, το νέο φιλμ του Μπένεντικτ Eρλινγκσον προσφέρει γέλιο, δράση και πολλή ευαισθησία, ενισχύοντας την πίστη στο νέο ισλανδικό σινεμά. Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama