Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


deux moi

Μόνοι στο Παρίσι (Deux Moi) του Σεντρίκ Κλαπίς

Ο Ρεμί κι η Μελανί ζουν μαζί στο Παρίσι - απλώς δεν το ξέρουν. Τα διαμερίσματά τους χωρίζει μόνο μια μεσοτοιχία, εκείνης σ' ένα ψηλοτάβανο αρ ντεκό, εκείνου σε μια σύγχρονη πολυκατοικία. Πηγαίνουν στο ίδιο αραβικό μπακάλικο της πολυπολιτισμικής γειτονιάς τους, αλλά δεν συναντιούνται ποτέ. Ο Ρεμί είναι ανειδίκευτος εργάτης σε φορτοεκφορτώσεις, οι συνάδελφοί του απολύονται, εκείνος προβιβάζεται κι οι ενοχές του τού φέρνουν εξαντλητικές αϋπνίες. Η Μελανί είναι ερευνήτρια σ' ένα εργαστήριο, σύντομα θα παρουσιάσει τ' αποτελέσματά της στους χρηματοδότες και η ανασφάλειά της τής φέρνει αξεπέραστη υπνηλία. Οι δυο τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τη δουλειά τους, τις αδυναμίες τους, τις οικογένειές τους, τους ψυχαναλυτές τους, τη μοναξιά τους, χωρίς, ποτέ, να δοκιμάσουν να... κοιτάξουν στο διπλανό μπαλκόνι.

O βετεράνος της γαλλικής ρομαντικής κομεντί, Σεντρίκ Κλαπίς, επιστρέφει με μια ταινία για την αποξένωση των σύγχρονων πόλεων και το ρομαντισμό που επιμένει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προαβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Objetos

Τμήμα Aπολεσθέντων Μαδρίτης (Objetos) του Χόρχε Δοράδο

Ο Μάριο είναι μοναχικός λύκος. Στην προσωπική του ζωή, για λόγους που θα μάθουμε αργότερα. Στη δουλειά του, καθώς μία πεισμωμένη προσωπική ηθική δεν του επιτρέπει εξαιρέσεις - εκεί που οι άλλοι θα έκαναν τα στραβά μάτια. Είναι αποθηκάριος στο Τμήμα Απολεσθέντων της Μαδρίτης, αλλά παίρνει το ρόλο του πολύ σοβαρά: κάθε αντικείμενο καταγράφεται, αρχειοθετείται, φυλάσσεται και περιμένει υπομονετικά στα ράφια τον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Ο Μάριο μάλιστα προχωρά και σε κάτι περισσότερο από το καθήκον: επιδιορθώνει τα χαλασμένα, τα σπασμένα, τα ελαττωματικά. Μάλλον έτσι νιώθει κι αυτός. Και περιμένει κάποιον, κάτι να τον κατεβάσει από το ράφι του. Η αφορμή έρχεται με τη μορφή μίας βαλίτσας που βρέθηκε στον πάτο του ποταμού. Το περιεχόμενό της σοκαριστικό και μακάβριο - ο σκελετός ενός μωρού, μαζί με τα ρουχαλάκια του και μερικά παιχνίδια. Οι αρχές εύκολα και ανίδρωτα αποφαίνονται ότι κάποια μετανάστρια που έχασε το παιδί της, δεν είχε χαρτιά για να το θάψει κανονικά και το ξεφορτώθηκε. Το ανήσυχο, κοφτερό ερευνητικό πνεύμα του Μάριο όμως διέκρινε την ακριβή βαλίτσα και μαζί ενδείξεις που οδηγούσαν σε σκοτεινά, επικίνδυνα, εγκληματικά μονοπάτια. Human trafficking, πελατολόγιο πολυτελείας, εμπορία μωρών.

Mε πρωταγωνιστή τον διάσημο Αλβάρο «El Professor» Μόρτε, αυτό το ισπανικό θρίλερ για το human trafficking ξεκινά σκοτεινά, υποβλητικά, στιβαρά και, σταδιακά, μετατρέπεται σε κακό action/love story. Κρίμα - η υπόσχεση που αρχικά δίνει πρέπει να βρίσκεται στα ράφια του τμήματος απολεσθέντων σεναρίων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο Cosmote Cinema 1

enemy of the state

Δημόσιος Κίνδυνος (Enemy Of The State) του Τόνι Σκοτ

Ένας ευυπόληπτος δικηγόρος, ο Ρόμπερτ Κλέιτον Ντιν, γίνεται άθελά του στόχος μυστικών πρακτόρων, που εισβάλλουν ανεξήγητα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Σύντομα διαπιστώνει ότι ο λόγος αυτής της εισβολής είναι επειδή κατέχει ενοχοποιητικό υλικό για ένα μεγαλοστέλεχος της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας. Καθώς αυτό βρέθηκε περασμένο στον υπολογιστή του χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, καλείται τώρα να πάρει θέση για τη πολιτική σκευωρία της οποίας είναι μάρτυρας, αλλά πάνω απ' όλα να προστατέψει τη ζωή του.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Queen of Hearts

Η Βασίλισσα της Καρδιάς (Dronningen) της Μέι ελ-Τούκι

Η Ανα είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας αλλά που η ίδια μοιάζει να βιώνει ένα τέλειο κομμάτι οικογενειακής ευτυχίας στο σπίτι που μοιράζεται με τον γιατρό σύζυγό της Πέτερ και τις δυο της μικρές κόρες. Μέχρι τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος του Πέτερ από τον πρώτο του γάμο, ένας ατίθασος έφηβος που διώχνεται (ξανά) από το σχολείο του θα έρθει να μείνει μαζί τους και το οικογενειακό τους hygge θα διαταραχθεί. Η σχέση του νεαρού Γκούσταβ με τον πατέρα του είναι τεταμένη και η Ανα θέλοντας να προσπαθήσει να «γίνουν οικογένεια» θα τον εκβιάσει όταν εκείνος θα σκηνοθετήσει μια ληστεία στο σπίτι και η Ανα θα ανακαλύψει φυσικά την αλήθεια. Ομως αυτό το παιχνίδι δύναμης κι εξουσίας, θα είναι απλά η σπίθα που θα ωθήσει την σχέση τους στα άκρα όταν η ενήλικη γυναίκα θα αποπλανήσει τον γιο του άντρα της.

Η πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς ταινίας είναι ένα καλοφτιαγμένο glossy οικογενειακό μελόδραμα με ελαφρώς risque θεματική και μια επίγευση τραγωδίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime