Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 31 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 31 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας

Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας του Στράτου Τζίτζη

Ρομαντική κωμωδία που παίζει με τις μάταιες προσπάθειες των ανθρώπων να προσδιορίσουν τις συμπεριφορές τους, όταν πρόκειται για τον έρωτα. Στην ταινία, που αφθονεί σε χιούμορ και απόγνωση για το αντικείμενο του πόθου, παρακολουθούμε τρεις ιστορίες αγάπης, των οποίων οι πρωταγωνιστές είναι τελείως εσφαλμένοι στο πώς εκφράζονται στην αγάπη. Η πρώτη ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τον ξέφρενο ρυθμό των κλαμπ, η δεύτερη αφορά ένα ειδύλλιο της εργατικής τάξης και η τρίτη πραγματεύεται μία απρόσμενη και αθέμιτη ερωτική σχέση της ανώτερης κοινωνικής τάξης. Όλες μαζί, θίγουν το θέμα, αλλά καμία απ’ αυτές δεν φτάνει σε κανένα σαφές αποτέλεσμα, καθώς όλες οι προβλέψεις όσον αφορά στην έκβασή τους, ανατράπηκαν.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

coctail

Coctail του Ρότζερ Ντόνάλντσον

Ο Μπράιαν Φλάναγκαν είναι ένας νεαρός γοητευτικός και φιλόδοξος νεαρός μπάρμαν που με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους μπάρμαν της ανατολικής πλευράς του Μανχάταν. Όταν το καλοκαίρι μετακομίζει στην Τζαμάικα, γνωρίζει κι ερωτεύεται μια νεαρή, ατίθαση κι ανεξάρτητη ζωγράφο, την Τζόρνταν. Ο έρωτας ανοίγει νέες προοπτικές στη ζωή του εγωκεντρικού Μπράιαν, που ανακαλύπτει ότι η ζωή έχει κι άλλες ομορφιές πέρα από το μπαρ. Μέσα από μια δυνατή σχέση καταλαβαίνει ότι βρήκε επιτέλους τον άνθρωπο που θα του διδάξει την αλήθεια για την αγάπη, την ευτυχία και πάνω απ' όλα την αλήθεια για τον ίδιο του τον εαυτό. Σύντομα όμως παρασύρεται από τη νέα του ζωή, και σιγά-σιγά χάνει τον εαυτό του, αλλά και την κοπέλα που αγαπά.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 6

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Το γουέστερν γίνεται ίστερν, καθώς ο θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων.

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στην μαύρη, πικρή… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.10 στην ΕΡΤ 2

lord of the rings two towers

Ο Αρχοντας Των Δαχτυλιδιών: Οι Δυο Πύργοι (The Lord Of The Rings: The Two Towers) του Πίτερ Τζάκσον

Μετά την πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο της Κάζα-Ντουμ και το θάνατο του Μπορομίρ, η Συντροφιά αναγκάζεται να χωριστεί. Αν και μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, το κάθε μέλος της αρχικής Συντροφιάς δεν ένιωσε λιγότερη την ευθύνη για τον ηρωικό σκοπό, που έχουν αναλάβει. Χαμένοι στους λόφους του Έμιν Μιούιλ, ο Φρόντο και ο Σαμ συνειδητοποιούν ότι τους ακολουθεί το μυστηριώδες Γκόλουμ, ένα πανούργο πλάσμα, που έχει υποστεί την επίδραση του Δαχτυλιδιού και υπόσχεται, αν το ελευθερώσουν, να οδηγήσει τα Χόμπιτ ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ. Ο Σαμ δεν εμπιστεύεται το νέο τους σύντροφο αλλά ο Φρόντο νιώθει οίκτο για το Γκόλουμ, που όπως και ο ίδιος, ήταν κάποτε κουβαλητής του Δαχτυλιδιού. Κι ενώ αυτοί συνεχίζουν την πορεία τους, ο Σάρουμαν έχει ήδη συγκεντρώσει το μέγιστο των σκοτεινών δυνάμεων, που θα στρέψει ενάντια στην ανθρωπότητα με τη μορφή χιλιάδων αιμοβόρων Ουρούκ-Χάι.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Star

Tacones Lejanos 607

Ψηλά Τακούνια (Tacones Lejanos) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Υστερα από χρόνια απουσίας, μια διάσημη τραγουδίστρια επιστρέφει στην Ισπανία κι έρχεται αντιμέτωπη με μια έκπληξη... η κόρη της είναι παντρεμένη με έναν πρώην εραστή της. Η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι αναπόφευκτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Cosmote Cinema 2

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας (Io Sono Amore) του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει έναν πίνακα στον παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Ετσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της. Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο more.gr

only murders in the building s03

Only Murders in the Building

Ο τρίτος κύκλος της σειράς «Only Murders in the Building», βρίσκει τους Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ (Στιβ Μάρτιν, Μάρτιν Σορτ και Σελίνα Γκόμεζ), να ερευνούν έναν φόνο στα παρασκήνια μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ. Ο Μπεν Γκλένροι (Πολ Ραντ) είναι ένας αστέρας του Χόλιγουντ, του οποίου το ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ διακόπτεται από τον πρόωρο θάνατό του. Με τη βοήθεια της συμπρωταγωνίστριας, Λορέττα Ντάρκιν (Μέριλ Στριπ), οι τρεις πρωταγωνιστές ξεκινούν την πιο δύσκολη υπόθεση που έχουν αναλάβει ποτέ, ενώ ο σκηνοθέτης Ολιβερ προσπαθεί απεγνωσμένα να ξαναφτιάξει την παράστασή του. Η αυλαία ανεβαίνει!

Η κωμωδία μυστηρίου (και, μαζί, αστικού κυνισμού και αποθέωσης τής απρόβλεπτης φιλίας), επανέρχεται με τρίτη σεζόν, με Μέριλ Στριπ, με λίγο Πολ Ραντ και με πολλά υποσχόμενο κέφι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη σειρά.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+

nimona

Nimona των Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Ιντι Στίβενσον, η ταινία ακολουθεί τον Μπάλιστερ, έναν ιππότη σε ένα μεσαιωνικό αλλά ταυτόχρονα φιουτουριστικό απομονωμένο Bασίλειο. Ο Μπάλιστερ (με τη φωνή του Ριζ Αχμέντ) είναι ο πρώτος ιππότης που δεν είναι αριστοκρατικής καταγωγής στα 1000 χρόνια της ύπαρξης του Βασιλείου. Oταν σκοτώνεται η βασίλισσα κατά την χρίση του, με τρόπο που τον εμφανίζει ως υπεύθυνο, ο Μπάλιστερ γίνεται φυγάς και προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, με την -αθέμιτη του- βοήθεια της Νιμόνα (Κλόι Γκρέις Μορέτζ), ενός ατίθασου κοριτσιού που μυστηριωδώς μεταμορφώνεται σε ό,τι θέλει.

Σε έναν κόσμο που διχάζεται ολοένα και περισσότερο, μια ΛΟΑΤΚΙ+ ταινία κινουμένων σχεδίων βρίσκεται εκεί έξω για να ενθαρρύνει την αποδοχή του διαφορετικού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix