Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 3 Αυγούστου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 3 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


με χωρίς γυναίκες

Με Χωρίς Γυναίκες του Βαγγέλη Σεϊτανίδη

Δύο σαραντάρηδες ξεκινούν ένα ταξίδι δρόμου για να αναζητήσουν την «ωραία του σχολείου» τους, που οι φήμες θέλουν να έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Στην ουσία, ψάχνουν τον παλιό τους εαυτό, τα χαμένα όνειρα, τη χαμένη χαρά. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο «Κουστώ» είναι ένας 40άρης που έβαλε λουκέτο στη βιοτεχνία που κληρονόμησε από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός, παρατώντας τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει ωκεανολόγος. Ο Ρίκος είναι τυπικός νεοέλληνας: οικογενειάρχης, πατέρας αλλά κι αμετανόητος χαβαλές, μπήχτης – λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και οι γκόμενες. Ομως και καλός φίλος: όταν βλέπει τον κολλητό του να περνάει κρίση μετά τη χρεοκωπία του, εγκαταλείπει τα πάντα για ένα τριήμερο για να φύγουν μαζί αυτό το ταξίδι. Και λένε όσα δεν είχαν πει μια ολόκληρη ζωή...

Ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης επιστρέφει με μία buddy movie, μία ανδρική κομεντί, ένα ταξίδι δρόμου με προορισμό την καθυστερημένη (και κινηματογραφική) ενηλικίωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

La La Land

La La Land του Ντέιμιαν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος πιανίστας στο σύγχρονο Λος Αντζελες. Τίποτα όμως δεν είναι σύγχρονο στο μυαλό και την καρδιά του: η ζωή του κυλά σε άμετρο τέμπο – όπως η free jazz που λατρεύει. Φοράει 50ς κουστούμια, οδηγεί vintage αυτοκίνητο και κουβαλά τον εαυτό του μοναχικά, μελαγχολικά και πεισμωμένα. Δε θα συμβιβαστεί με τα jingle tunes των piano bars που μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του. Θα παραμείνει εμμονικά πιουρίστας στην τέχνη του, φτωχός και ρομαντικός («γιατί λέμε αυτή τη λέξη σαν να είναι βρισιά πλέον;»). Αποκλεισμένος στο άδειο του διαμέρισμα, παρέα με στιβαγμένα βινύλια, αφίσες ιστορικών jazz joints, συλλεκτικά μεμοραμπίλια (όπως το σκαμπό του πιανίστα Χόγκι Καρμάικλ) και τα όνειρά του να ανοίξει το δικό του μαγαζί, όπου οι τζαζίστες θα μπορούν να τζαμάρουν «ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν κι όποτε θέλουν». Το οσκαρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για όσους κοιτάζουν τον ουρανό με τ' άστρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Alice in the Cities 607

Η Αλίκη στις Πόλεις (Alice in the Cities) του Βιμ Βέντερς

Νέα Υόρκη. Για την ταινία είναι η πόλη-αφετηρία, αλλά για το σύμπαν του Φίλιπ, του 35χρονου ήρωα, μάλλον ο βαλτωμένος τερματισμός. Ο γερμανικής καταγωγής συγγραφέας είχε έρθει στη 70s Αμερική για να ζήσει την περιπέτεια. Την τυχοδιωκτική περιπλάνηση που οδηγεί στην έμπνευση, στην τέχνη, στο «όνειρο». Δεν βρήκε τίποτα. Η ανατολική ακτή τον ξέβρασε στην πολύβουη φανταχτερή μητρόπολη, στην πόλη όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Ασπρόμαυρο ταξίδι δρόμου, με τον Βιμ Βέντερς να ιχνηλατεί χαμένες πατρίδες και να βρίσκει τον προορισμό του με πυξίδα την καρδιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο more.gr

the guardians of the galaxy vol 3

Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) του Τζέιμς Γκαν

Αυτή τη φορά το διακύβευμα το οποίο έχουν να αντιμετωπίσουν οι Φύλακες του Γαλαξία, μπορεί να μην είναι τεράστιο σε κλίμακα και να μη συμπεριλαμβάνει τη διάσωση ολόκληρων κόσμων και γαλαξιών από έναν τεράστιο κακό, ο οποίος αναζητά την ολοκληρωτική καταστροφή τους, αλλά είναι εξίσου ή και πιο σημαντικό από όλα αυτά αφού καλούνται να σώσουν ένα δικό τους μέλος, τον Ρόκετ, από βέβαιο θάνατο. Ο Πίτερ Κουίλ, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Γκαμόρα, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του σε μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της παρέας όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα.

H πιο αγαπημένη διαγαλαξιακή παρέα επιστρέφει για περισσότερη περιπέτεια, συγκίνηση, χιούμορ και μουσικές στην καλύτερη ταινία του MCU από την εποχή του «Avengers: Endgame». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

she said

Κάποια Μίλησε (She Said) της Μαρία Σρέιντερ

Στους New York Times, εκεί όπου παραδοσιακά γράφεται δημοσιογραφική ιστορία, δυο γυναίκες ρεπόρτερ, η Μέγκαν Τούι και η Τζόντι Κάντορ ερευνούν μια φήμη, μια διαπίστωση που προκύπτει από μισές, κρυφές κουβέντες, για να στοιχειωθετήσουν ένα άρθρο: κάποιος από τους ισχυρότερους άντρες του Χόλιγουντ (ίσως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν;) έχει επανειλημμένα παρενοχλήσει, ίσως και βιάσει, σίγουρα πολλαπλά αποζημιώσει χρηματικά, νεαρές φερέλπιδες ηθοποιούς ή συνεργάτες του. Μόνο που καμιά δεν τολμά να τον καταγγείλει επώνυμα, σίγουρα όχι μόνη. Ισως όλες μαζί.

Η Μαρία Σρέιντερ (του «Unorthodox»), μεταφέρει στην οθόνη την πραγματική δημοσιογραφική έρευνα που οδήγησε όχι μόνο στις μηνύσεις κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά στην έκρηξη του κινήματος #MeToo και στην επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Ζόι Καζάν κι η Κάρεϊ Μάλιγκαν τιμούν, όπως αξίζει, τις ηρωίδες τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Διαθέσιμο προς ενοικίαση στο Vodafone TV

Valeria Is Getting Married

Η Βαλέρια Παντρεύεται (Valeria Is Getting Married) της Μιχάλ Βίνικ

Η νεαρή Βαλέρια ταξιδεύει από την Ουκρανία στο Ισραήλ για να συναντήσει τη μεγαλύτερη αδελφή της, την Κριστίνα. Είναι κι οι δυο όμορφες, δροσερές, αγαπημένες, με μια βασική διαφορά: η Κριστίνα είναι ήδη παντρεμένη μ’ έναν Ισραηλινό που την επέλεξε online. Της προσφέρει ένα σπίτι, μια ασφαλή ζωή, χρήματα για τα έξοδά της, την προσομοίωση μιας σχέσης (μπορεί να κάνουν και παιδί όταν εκείνη πάρει την υπηκοότητα που θα της επιτρέψει την εξωσωματική), με αντάλλαγμα τη συντροφιά / υποτέλειά της. Δεν είναι κακός άνθρωπος, τη φροντίζει. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει κι η Βαλέρια, να παντρευτεί τον Ισραηλινό που την έχει «καπαρώσει» online και που έρχεται να τη γνωρίσει φέρνοντας ένα σωρό καλούδια και τον ενθουσιασμό του. Αλλά ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον μνηστήρα, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν θα κυλήσουν ομαλά.

Λεπτοδουλεμένο δράμα από την Ουκρανία και το Ισραήλ, για τις νύφες του διαδικτύου - ένα κοινωνικό φαινόμενο που συνεχίζεται κάτω από τη σκιά του #metoo. Πρεμιέρα στη Βενετία, Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Meet The Neighbors του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo