Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 16 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 16 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


εκεί που ζούμε

Εκεί που Ζούμε του Σωτήρη Γκορίτσα

Την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει στη νεοελληνική τρέλα και το... δρόμο με μια μικρή, την ίσως πιο προσωπική του ταινία, για να απενοχοποιήσει και να συμφιλιώσει δύο γενιές, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 1

Katharina Blum

Η Χαμένη Τιμή Της Καταρίνα Μπλουμ (Verlorene Ehre Der Katharina Blum) των Μαργκαρέτε φον Τρότα, Φόλκερ Σλέντορφ

Η Καταρίνα Μπλουμ νεαρή, ελκυστική, έξυπνη, ευαίσθητη-ερωτεύεται σε ένα καρναβαλικό πάρτι έναν νεαρό ριζοσπάστη παραβάτη του νόμου που διαφεύγει από την αστυνομία.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 3

man from uncle 607

Κωδικό Ονομα U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.) του Γκάι Ρίτσι

Με φόντο τις αρχές της δεκαετίας του ’60, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του Σόλο (Χένρι Κάβιλ), πράκτορα της CIA και του Κουριάκιν (Αρμι Χάμερ), πράκτορα της KGB. Στο πλαίσιο μιας αποστολής, οι δύο άνδρες αφήνουν στην άκρη την επί μακρόν αντιπαλότητά τους, προκειμένου να σταματήσουν μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει την εύθραυστη ισορροπία μέσω των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Το μόνο στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους είναι η κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να διεισδύσουν στους κόλπους της οργάνωσης. Οι δύο άνδρες θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν μια παγκόσμια καταστροφή.

Μια άψογα ποπ, απενοχοποιημένα ανούσια κατασκοπική περιπέτεια, που ξέρει πως όλα είναι στιλ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

pitch black

Απέραντο Σκοτάδι (Pitch Black) του Ντέιβιντ Τούι

Ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει έποικους σε διάφορα σημεία του διαστήματος, συγκρούεται με μετεωρίτη και κάνει αναγκαστική προσγείωση σ' έναν αφιλόξενο πλανήτη που φωτίζεται από τρεις ήλιους. Ανάμεσα στους λίγους επιζώντες είναι και ο Ρίντικ, ένας κατάδικος που μεταφερόταν σε άλλη φυλακή. Προτού προλάβουν οι επιζώντες να στείλουν σήμα για τη διάσωσή τους, η νύχτα πέφτει και η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται: οι πραγματικοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη είναι ιπτάμενα ερπετά, διψασμένα για αίμα.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο ΣΚΑΪ

bergman island main

Το Νησί του Μπέργκμαν (Bergman Island) της Μία Χάνσεν-Λοβ

Ο Τόνι και η Κρις είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που εκτός από γονείς μίας μικρής κόρης, μοιράζονται και μία ακόμα μεγάλη αγάπη: το σινεμά. Ο Τόνι είναι σκηνοθέτης που τον έχουν προσκαλέσει σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη νήσο Fårö της Σουηδίας (το διάσημο νησί όπου έζησε ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του), ενώ η Κρις, σεναριογράφος, ψάχνει έμπνευση για να γράψει το επόμενο πρότζεκτ της. Οσο περνούν οι μέρες, το υποβλητικό τοπίο του νησιού, αλλά και το φάντασμα του σκηνοθέτη, αρχίζει υποσυνείδητα να επιδρά και να βαραίνει το ζευγάρι. Πόσα έχει θυσιάσει η Κρις από την δημιουργικότητά της για να γίνει μητέρα; Πόσο, αντιθέτως, η καριέρα του Τόνι δεν έχει επηρεαστεί; Κάποια στιγμή η Κρις αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της νέας της ταινίας για μία χωρισμένη μητέρα και την περιστασιακή σχέση της με κάποιον που γνωρίζει στο Fårö. Η τέχνη μπερδεύεται με την πραγματικότητα, ή το σινεμά τολμά να επικοινωνήσει αλήθειες σε αυτή την ταινία μέσα στην ταινία. Θα βρει η Κρις τη δικαίωση και τη γαλήνη που ψάχνει μέσα από τις επιλογές της; Θα βρει την έμπνευσή της; Θα σωθεί αυτός ο γάμος;

H Μία Χάνσεν-Λοβ επιχειρεί να κοιτάξει μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη τις σκηνές ενός γάμου, τοποθετώντας ένα παντρεμένο ζευγάρι κινηματογραφιστών στη νήσο Fårö (το σπίτι του Μπέργκμαν). Μία έξυπνη, σύνθετη ιδέα, όχι στιβαρά αναπτυγμένη ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

color out of space 607

Color Out of Space του Ρίτσαρντ Στάνλεϊ

Μια ιστορία τρόμου για τους Γκάρντνερ, μια οικογένεια που μετακομίζει σε μια απομακρυσμένη φάρμα στην αγροτική Νέα Αγγλία για να ξεφύγει από τη φασαρία του 21ου αιώνα. Είναι απασχολημένοι με την προσαρμογή στη νέα τους ζωή, όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους. Ο μυστηριώδης αερόλιθος μοιάζει να λιώνει, μολύνοντας τόσο τη γη, όσο και τις ιδιότητες του χωροχρόνου με ένα παράξενο, απόκοσμο χρώμα. Η οικογένεια Γκάρντνερ ανακαλύπτει ότι αυτή η εξωγήινη δύναμη μεταλλάσσει σταδιακά κάθε μορφή ζωής που αγγίζει... και τους ίδιους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the hours

Οι Ωρες (The Hours) του Στίβεν Ντάλντρι

Τρεις γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στη ζωή τους. Κάθε μια ζει σε διαφορετικό τόπο και χρόνο. Όλες όμως κατατρύχονται από τους ίδιους πόθους και φόβους. Η Βιρτζίνια Γουλφ, που ζει σ' ένα προάστιο του Λονδίνου τη δεκαετία του 1920, προσπαθεί να γλιτώσει από την τρέλα καθώς παλεύει να ξεκινήσει το πρώτο φιλόδοξο έργο της, την «Κυρία Ντάλογουεϊ». H Λόρα Μπράουν, μια μητέρα και νοικοκυρά που ζει στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1950 διαβάζει την «Κυρία Ντάλογουεϊ» και επηρεάζεται τόσο πολύ, που σκέφτεται σοβαρά να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής της. Η Κλαρίς Βον, μια σύγχρονη εκδοχή της κυρίας Ντάλογουεϊ, ζει στη Νέα Υόρκη του σήμερα και είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με τον φίλο της τον Ρίτσαρντ, ο οποίος αργοπεθαίνει από AIDS. Οι ιστορίες των τριών αυτών γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους, ώσπου οι γυναίκες να καταλήξουν με επώδυνο τρόπο στην αυτογνωσία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Red, White and Royal Blue

Red, White & Royal Blue του Μάθιου Λόπεζ

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο best-seller μυθιστόρημα της Κέισι ΜακΚουίστον όπου επικεντρώνεται στον Αλεξ, γιο της Προέδρου της Αμερικής, και τον Πρίγκιπα της Βρετανίας Χένρι, των οποίων η κόντρα ίσως προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις Αμερικής και Βρετανίας. Οταν οι δυο τους αναγκάζονται να προσποιηθούν ανακωχή, η σχέση τους ξεκινά να θερμαίνεται, και η τριβή ανάμεσά τους πυροδοτεί κάτι πιο βαθύ απ' ότι περίμεναν.

Ρομαντική κομεντί που αλλάζει τους κανόνες ή το «Crown» σε εκδοχή «Heartstopper»; Το «Red, White & Royal Blue» είναι και τα δύο και τίποτα μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime