Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Kala Azar 607

Kala Azar της Τζάνις Ραφαηλίδου

Ενα νεαρό ζευγάρι βιοπορίζεται οδηγώντας στη no man’s land που αποτελούν οι παρυφές της αττικής περιφέρειας και περισυλλέγοντας νεκρά ζώα από τον δρόμο για αποτέφρωση. Στην περιπλάνησή τους αυτή ανταμώνουν με ανθρώπους –που ίσως να μοιάζουν περισσότερο με ζώα–, με ζώα –που ενίοτε μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπους– και, κυρίως, με το ίδιο το τοπίο, το οποίο πρωταγωνιστεί με επιβλητικό τρόπο σε αυτή την ιδιόμορφη road movie.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

john wick 3 607

John Wick: Κεφάλαιο 3 (John Wick: Chapter 3 - Parabellum) του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο Τζον Γουίκ σκοτώνει ένα εξέχον μέλος μιας σκιώδους διεθνούς αδελφότητος και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους και σκληρούς εκτελεστές του κόσμου. Επικηρύσσεται για 14 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε κάθε του βήμα συναντά και έναν αποφασισμένο δολοφόνο.

Τρίτη καταιγιστική -όνομα και πράγμα- περιπέτεια για τον Τζον Γουίκ. Το ίδιο, ίσως και λίγο περισσότερο, εντυπωσιακή, ποπ και καλτ με τις προηγούμενες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Greta

Η Χήρα (Greta) του Νιλ Τζόρνταν

Η ιστορία μοιάζει να είναι βγαλμένη από όλα τα κλισέ του είδους, τα οποία ακολουθεί ευλαβικά κι ανερυθρίαστα κατά γράμμα. Η Φράνσις είναι μια συνεσταλμένη νεαρή σερβιτόρα, που μόλις έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και συγκατοικεί με την πιο απελευθερωμένη και ξύπνια συμφοιτήτριά της, Έρικα. Έχει χάσει πρόσφατα τη μητέρα της και, αποξενωμένη από τον πατέρα της, βιώνει τη μοναξιά στη μεγαλούπολη. Μια μέρα θα βρει τυχαία στο μετρό μια ξεχασμένη τσάντα και αντί να την παραδώσει στο τμήμα των απολεσθέντων θα αποφασίσει να την επιστρέψει η ίδια στην κάτοχό της. Θα γνωρίσει έτσι την Γκρέτα, μια καλοσυνάτη Γαλλίδα χήρα, η οποία νιώθει κι αυτή μόνη, γιατί η κόρη της σπουδάζει μουσική στο Παρίσι. Παρά τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις της μοναδικής κολλητής της, η Φράνσις θα έρθει κοντά με την Γκρέτα και μια νέα, υπέροχη και τρυφερή φιλία θα γεννηθεί, αφού οι δύο γυναίκες θα βρουν η μία στο πρόσωπο της άλλης αυτό που τους έλειπε. Μέχρι τη στιγμή που η Φράνσις θα ανακαλύψει ότι κάθε άλλο παρά τυχαία βρήκε την τσάντα εκείνη τη μέρα στο μετρό. Τότε η Γκρέτα θα αρχίσει να τηλεφωνεί διαρκώς και να στέλνει μηνύματα ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες και η Φράνσις θα συνειδητοποιήσει ότι η καινούργια «φίλη» της κάθε άλλο παρά μια γλυκιά και πράα Γαλλίδα χήρα είναι.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ σε μεγάλα κέφια απογειώνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νιλ Τζόρνταν ένα κατά τα άλλα συμβατικό και προβλέψιμο θρίλερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στον Alpha

Yuma 607

Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα (3:10 to Yuma) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Ο Νταν Έβανς είναι ένας τίμιος και νομοταγής πολίτης. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, στον οποίον συμμετείχε ως ελεύθερος σκοπευτής, ο Νταν επιστρέφει πίσω με ένα σακατεμένο πόδι και, με τη μικρή αποζημίωση που του δίνεται, αποφασίζει να νοικιάσει ένα ράντζο στην Αριζόνα όπου μετακομίζει μαζί με τη γυναίκα του Άλις και τους δύο γιους του. Οι ελπίδες, όμως, για μια νέα αρχή εξανεμίζονται μπροστά στις σκληρές συνθήκες ζωής και την ανεξέλεγκτη διαφθορά της Δύσης. Μετά από μια περίοδο ξηρασίας, η γη του Νταν χερσεύει, το κοπάδι του αποδεκατίζεται και ο ίδιος βυθίζεται στα χρέη οδηγώντας την οικογένειά του στα όρια της πείνας. Ομως η μοίρα δίνει στο Νταν μια ευκαιρία, με τη σύλληψη του επικηρυγμένου Μπεν Γουέιντ, που είναι ένας ζωντανός θρύλος για την εποχή του: γεννημένος αρχηγός, με εξαιρετικές στρατηγικές ικανότητες, ο Γουέιντ και η συμμορία του έχουν θησαυρίσει με τις δεκάδες ληστείες τους στο Southern Pacific Railroad αφήνοντας πίσω τους πολυάριθμους νεκρούς.

Με πρωταγωνιστές τους Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ και Μπεν Φόστερ, ο Τζέιμς Μάνγκολντ αναβιώνει ένα κλασικό γουέστερν με στιβαρή ματιά, ευφάνταστη σκηνοθεσία και σύγχρονο μήνυμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.20 στον ΣKAϊ

cross of iron

Ο Σιδηρούς Σταυρός (Cross of Iron) του Σαμ Πέκινπα

Βρισκόμαστε στο 1943 και ο γερμανικός στρατός, κατεστραμμένος και αποθαρρυμένος, υποχωρεί βιαστικά από το ρωσικό μέτωπο. Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, η σύγκρουση κορυφώνεται ανάμεσα στον αριστοκράτη αλλά τελικά μικρόψυχο λοχαγό Στράνσκι και τον θαρραλέο δεκανέα Στάινερ. Ο Στράνσκι είναι ο μόνος άνθρωπος που πιστεύει ότι το Τρίτο Ράιχ εξακολουθεί να είναι κατά πολύ ανώτερο από τον ρωσικό στρατό- ωστόσο μέσα στην πομπώδη προσωπικότητά του κρύβεται ένας δειλός που τρέμει και λαχταρά τον Σιδηρούν Σταυρό για να μπορέσει να επιστρέψει στο Βερολίνο ως ήρωας. Ο Στάινερ, από την άλλη πλευρά, είναι κυνικός, προκλητικά αντικομφορμιστής και ενδιαφέρεται περισσότερο για την ασφάλεια των ανδρών του παρά για την ορδή των στρατιωτικών παρασήμων που του προσφέρουν οι ανώτεροί του. Η "έλλειψη σεβασμού" του Στάινερ έχει ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη εχθρότητα μεταξύ των δύο...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

ροζ βουνό

Ροζ Βουνό του Τόμας Κούνστλερ

Ιωάννινα, 1809. Ο Αλή Πασάς προσπαθεί να ευχαριστήσει τη νεαρή σύζυγό του, προσφέροντάς της κοσμήματα και δώρα. Το µόνο πράγμα, ωστόσο, που κάνει χαρούμενη τη Βασιλική, είναι τα ροζ λουλούδια που καλλιεργεί, ειδικά για αυτήν, ο ανθοκόμος της Αυλής.

H μικρού μήκους ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Broadway behind the scenes

Broadway του Χρήστου Μασσαλά

Μετά από 15 χρόνια κρίσης, η Αθήνα είναι μια πόλη λαβωμένη. Μοιάζει να φορά ένα ξεθωριασμένο κοστούμι μίας πάλαι ποτέ ένδοξης ντίβας - δεύτερο χέρι, ξεφτισμένο, ξεβαμμένο. Στο κέντρο, χρεοκοπημένα μαγαζιά, κλειστά ρολά, εγκατελειμμένα θέατρα. Σ’ ένα από αυτά, το «Broadway» έχει βρει στέγη μία συμμορία από πορτοφολάδες. Ντόπιοι και ξένοι, στρέιτ και γκέι, γυναίκες και άντρες - απόκληρα, διαφορετικά πλάσματα που δεν τους δέχτηκε ποτέ, ή τους ξέρασε το σύστημα. Χαμένα παιδιά που βρήκαν κάπου να ανήκουν - έκαναν σπίτι τους τα ερειπωμένα παρασκήνια του λαμπερού πάρτυ μιας προηγούμενης γενιάς. Μια γενιάς που γλέντησε κι άφησε στα σημερινά παιδιά να υποστούν το χανγκόβερ. Εκεί φέρνει ο ερωτοχτυπημένος Μάρκος την Νέλλυ - ένα κορίτσι που το έσκασε από το σπίτι της κι, εκδικητικά σχεδόν, έγινε στρίπερ. Θέλει να της γνωρίσει την Οικογένεια του. Να της ανοίξει την πόρτα του κόσμου του. Να τη βάλει στη δουλειά. Η ιδέα είναι η χορεύτρια Νέλλυ, ντυμένη με τα -ξεχασμένα να σκονίζονται στα καμαρίνια- φανταχτερά και σέξι κοστούμια του «Broadway» να δίνει παραστάσεις στο δρόμο, προσελκύοντας πλήθος περαστικών γύρω της που, όσο παρακολουθούν την περφόρμανς της, οι πορτοφολάδες της παρέας θα τους ξαφρίζουν. Ο Μάρκος έχει στήσει το κόλπο σαν μία καλολαδωμένη μηχανή. Όμως πάντα κάπου, κάτι πάει στραβά. Και μια μέρα τον συλλαμβάνουν. Παράλληλα, ο Έλληνας αρχηγός της συμμορίας έχει περισυλλέξει και κρύψει στα υπόγεια του «Broadway» τον Γιόνας, έναν αγόρι που ξέρει πολλά - και για αυτό τον κυνηγάει να τον εξαφανίσει ο ισχυρότερος μαφιόζος του αθηναϊκού υπόκοσμου. Για να τον κρύψει, η Νέλλυ τον μεταμορφώνει σε γυναίκα, την «Μπάρμπαρα» κι εκείνη, αγνώριστη πια, ξεκινά τις περφόρμανς μαζί της. Γίνονται ντουέτο, γίνονται ζευγάρι. Η Νέλλυ προδίδει τον Μάρκο, κι ο Μάρκος όταν τον προδίδουν γίνεται θανάσιμα επικίνδυνος. Και τώρα που το «Broadway» δεν είναι πια καταφύγιο, αλλά φυλακή, υπάρχει έξοδος κινδύνου;

To ντεμπούτο του Χρήστου Μασσαλά - φιλόδοξο, γοητευτικό, σύγχρονο, αλλά και άνισο, ανολοκλήρωτο. Σαν ένα γκλαμ κοστούμι με ορατές τις ραφές του πατρόν του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

spider-man no way home

Spider-Man No Way Home (του Τζον Γουότς)

Συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη ταινία «Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του», βλέπουμε πως για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως υπερήρωα σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Οταν απευθύνεται στον Dr. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

O Ανθρωπος - Αράχνη επιστρέφει, με την καλύτερη ταινία της τελευταίας τριλογίας με τον Τομ Χόλαντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix