Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Batman Returns 607

Ο Μπάτμαν Επιστρέφει (Batman Returns) του Τιμ Μπάρτον

Ένα μοναχικό και παραμορφωμένο πλάσμα με υψηλό δείκτη ευφυίας, ο Πιγκουίνος, συμμαχεί με τον δολοπλόκο επιχειρηματία Μαξ Σρεκ και ένα σατανικό σχέδιο μόλις πρόκειται να μπει σε εφαρμογή: οι δυο τους σκοπεύουν να πείσουν τους κατοίκους της Γκόθαμ Σίτι να εκλέξουν τον Πιγκουίνο ως δήμαρχο και κατόπιν να μετατρέψουν την πόλη σε «ναό του εγκλήματος». Όταν τα σχέδιά τους γίνονται αντιληπτά από τη Σελίνα Κάιλ, τη συνεσταλμένη γραμματέα του Σρεκ, ο τελευταίος την πετά, στην κυριολεξία, από το παράθυρο. Όμως η Σελίνα γλιτώνει από θαύμα και οργισμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Τώρα πια είναι η αδίστακτη Κατ Γούμαν, που συμμαχεί με τον Πιγκουίνο και τον Σρεκ, για να εκπληρώσει τα δικά της εκδικητικά σχέδια. Δεν θα διστάσει να συμβάλει στην εδραίωση ενός καθεστώτος πανικού στην Γκόθαμ Σίτι. Βέβαια και οι τρεις τους γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Μπάτμαν, που μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.30 στο Star

The Polar Express

Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί ένα μικρό αγόρι το οποίο δεν πιστεύει στον Αγιο Βασίλη. Μέχρι που ένας παράξενος θόρυβος και μια λάμψη τον ξυπνούν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Εξω από την πόρτα του δεν βρίσκονται οι τάρανδοι και το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη, αλλά ένα τρένο που τον προσκαλεί σε ένα μακρινό ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Τόσο ο οδηγός της μυστηριώδους αμαξοστοιχίας, όσο και οι μικροί επιβάτες του, φορώντας όλοι τις πιτζάμες τους, θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα θαύματα είναι αληθινά, μόνο για όσους πραγματικά πιστεύουν...

Η ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τον Τομ Χανκς από το 2004. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στο Star

notting hill 607

Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ (Notting Hill) του Ρότζερ Μίτσελ

Μια τυχαία συνάντηση φέρνει τον συνεσταλμένο βιβλιοπώλη Ουίλιαμ Οάκερ κοντά στη σταρ του Χόλιγουντ, Άννα Σκοτ. Ενα απροσδόκητο κι απίθανο ειδύλλιο γεννιέται, ανάμεσα σε αυτού τους δυο φαινομενικά αταίριαστους ανθρώπους, σε μια από τις πιο κλασικές κι αγαπητές ρομαντικές κομεντί των ημερών μας. Η Τζούλια Ρόμπερτς κι ο Χιου Γκραντ είναι αξιαγάπητοι και γοητευτικοί κι ο Ρότζερ Μίτσελ χρωματίζει την σχέση τους αλλά και τον μικρόκοσμο του Λονδίνου και τις αντιθέσεις μεταξύ αμερικανών και βρετανών με λεπτότητα και χιούμορ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στο Star

covenant

Αρρηκτος Δεσμός (Guy Ritchie's The Covenant) του Γκάι Ρίτσι

Η ταινία μπορεί να μην βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη αληθινή ιστορία, αλλά μιλάει για τους δυνατούς δεσμούς φιλίας που δημιουργήθηκαν μεταξύ Αμερικάνων και τοπικών διερμηνέων κατά τη διάρκεια διαφόρων στρατιωτικών αποστολών στο Αφγανιστάν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Στην τελευταία του αποστολή εκεί, ο Λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αχμέντ. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Τζον σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Οταν ο Τζον γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Αχμέντ βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά.

Νέος - αλλά πάντα, έστω και αχρείαστα, κλασικός - Γκάι Ρίτσι με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

The Factory

Το Εργοστάσιο (The Factory) του Γιούρι Μπίκοφ

Ολόκληρη η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε ένα εργοστάσιο, την ίδια στιγμή που μέσα στα σπλάχνα του «παράγεται» σε ισχυρές δόσεις ανθρώπινη απελπισία που απλώνεται πάνω στο χάρτη μιας χώρας που έχει στηρίξει προ πολλού την ευημερία της πάνω στη διαφθορά, την αναλγησία, ένα κύκλο βίας που κάνει την καθημερινότητα να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Όλα ξεκινούν σε ένα εργοστάσιο στη Ρωσία, όταν ο ιδιοκτήτης του ανακοινώνει στους εργάτες πως η επιχείρηση έχει πτωχεύσει και πως θα μείνουν άνεργοι. Μια ομάδα εργατών, με επικεφαλής τον Σεντόι, πρώην στρατιώτη με ανοιχτά σωματικά και ψυχικά τραύματα, θα οργανώσουν την απαγωγή του ιδιοκτήτη προκειμένου να ζητήσουν λύτρα κι έτσι να πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάνε, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα το διεφθαρμένο σύστημα που τους αντιμετωπίζει ως παράπλευρες απώλειες ενός αδίστακτου καπιταλιστικού συστήματος.

Σκληρή κριτική στην Ρωσία του Πούτιν στη συσκευασία ενός αγωνιώδους φιλμ νουάρ φτιαγμένου με μαεστρία από τον σκηνοθέτη του «Ηλιθίου». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Carol 607 f

Carol του Τοντ Χέινς

Στη Νέα Υόρκη του ’50, η νεαρή, συνεσταλμένη πωλήτρια (κι επίδοξη φωτογράφος) Τερέζ γνωρίζει την αρκετά μεγαλύτερή της, παντρεμένη, μεγαλοαστή, σαγηνευτική Κάρολ κι ανάμεσά τους γεννιέται ένας τόσο ειλικρινής έρωτας, όσο ψεύτικη είναι η κοινωνική επίφαση που τον κρατά κρυφό.

Είναι η mainstream queer ταινία της δικής μας δεκαετίας, η απόδειξη ότι η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η νέα Μέριλ Στριπ και μια απίστευτη απόλαυση για τα μάτια: ο Τοντ Χέινς τα κατάφερε όλα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Nightmare Before Christmas

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas) του Χένρι Σέλικ

Στην παραμυθένια χώρα Halloweentown, ο Τζακ Σκέλιγκτον νιώθει κορεσμένος από τη γιορτή του Halloween. Κι όταν ανακαλύψει τυχαία την πόλη των Χριστουγέννων, αποφασίσει να την κατακτήσει και να γίνει Άγιος Βασίλης στη θέση του Άγιου Βασίλη. Τα πράγματα, δυστυχώς, θα εκτροχιαστούν πολύ σύντομα κι ο Τζακ θα αναλάβει να διορθώσει τον χαμό που προκάλεσε προτού είναι πολύ αργά. Στο τέλος της διαδρομής, θα ξαναβρεί το χαμένο του πάθος για το Halloween, θα ανακαλύψει το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, μα πάνω απ’ όλα θα συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι πάντα πιο όμορφη όταν συνοδεύεται από αγάπη και μοίρασμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+