Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 23 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Λώρα

Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ του Δημήτρη Μπαβέλλα

Ο Αντώνης και ο Χρήστος είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Ανεργοι, ζουν από μικροδουλειές που κάνουν και το επίδομα ανεργίας του Χρήστου και περνούν τις ώρες τους βλέποντας cult ταινίες, αναμοχλεύοντας το εφηβικό παρελθόν τους. Εξαντλημένοι από μια πραγματικότητα που για τον Αντώνη σημαίνει ότι πρέπει να εξηγεί στο γιο του τι σημαίνει «παράσιτο» επειδή ο μικρός άκουσε να χαρακτηρίζουν έτσι τον μπαμπά του και για τον Χρήστο να περιμένει τα νέα ενός τρομακτικού υπέρηχου, αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς αναζήτησή της Λώρα Ντουράντ, μιας πορνοστάρ που και οι δύο είχαν ερωτευτεί πλατωνικά όταν ήταν πιο νέοι και η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς ποτέ κανείς να μάθει τι απέγινε.

H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα μετά το «Runaway Day», μια μικρή Οδύσσεια με μεγάλη καρδιά, ένα χειροποίητο, ελεύθερο σινεμά που κάνει τις ατέλειες του όπλα και το μικρό του budget ένα φόρο τιμής στην ίδια τη μαγεία του σινεμά. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τάλιν, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

Secret in their Eyes

Το Μυστικό στα Μάτια Τους (Secret in their Eyes) του Μπίλι Ρέι

Η δράση εκτυλίσσεται στο παρόν, με flash backs στο 2002. Τότε, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11, δυο αστυνομικοί, η Τζες και ο Ρέι και μια επίδοξη δικαστής, η Κλερ, μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, παρακολουθούν ένα ύποπτο τζαμί. Οταν δίπλα του ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, στιγμή δεν μπορούν να διανοοηθούν ότι ανήκει στην κόρη της Τζες. Οι προσπάθειες να συλληφθεί ο ένοχος δεν αποδίδουν, πιθανόν και με βοήθεια μέσα από το «σύστημα». Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρέι επιστρέφει στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία που ενδέχεται να μπορέσουν ν' αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ριμέικ που δε βελτιώνει την αργεντίνικη ταινία «Το Μυστικό στα Μάτια της» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2009. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

legally blonde 607

Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) του Ρόμπερτ Λούκετιτς

Η Ελ, μια φαινομενικά ελαφρόμυαλη ξανθιά, βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Η κλασική πλέον κωμωδία του Ρόμπερτ Λούκετιτς από το 2001 με την αξεπέραστη ερμηνεία της Ρις Γουίδερσπουν. Κάθε φορά που τη βλέπεις παραμένει το ίδιο απολαυστικά απενοχοποιημένη.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Open

Apocalypse Now

Αποκάλυψη Τώρα: Redux (Apocalypse Now: Redux) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η ταινία "Αποκάλυψη τώρα" είναι μια επανεκτέλεση του κλασικού έργου του Τζόζεφ Κόνραντ "Η καρδιά του σκότους", που διαδραματίζεται το 1969 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η ιστορία παρακολουθεί το ταξίδι ενός λοχαγού του Μπέντζαμιν Γουίλαρντ των ειδικών δυνάμεων μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή να δολοφονήσει ένα διοικητή πεδίου που ονομάζεται Kουρτζ, ο οποίος έχει εγκαθιδρύσει μια αδίστακτη δικτατορία. Καθώς ο Γουίλαρντ ταξιδεύει μέσα στην παραφροσύνη και τον παραλογισμό της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο, έλκεται όλο και περισσότερο από την ίδια τη ζούγκλα, την αρχέγονη μυσταγωγία της και την τεράστια δύναμή της...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

the terminal 607

The Terminal του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενας ανατολικοευρωπαίος τουρίστας ξεμένει σε ένα αεροδρόμιο της Αμερικής όταν η ανατροπή της κυβέρνησης στη χώρα του τον αφήνει χωρίς έγκυρα έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να επιστρέψει, αλλά ούτε και να προχωρήσει, αναγκάζοντας τον να κάνει το αεροδρόμιο... σπίτι του.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.10 στο Cosmote Cinema 1

Ich bin dein Mensch

Ο Αντρας των Ονείρων μου (Ich bin dein Mensch) της Μαρία Σράντερ

Βερολίνο, κάπου στο κοντινό μέλλον. Μία εταιρία κατασκευάζει ρομπότ-συντρόφους για τους μοναχικούς ανθρώπους των μητροπολιτικών κέντρων. Αλγόριθμοι μελετούν τις συνήθειες, τα όνειρα, τους φόβους σου και προγραμματίζουν τα θηλυκά ή αρσενικά ρομπότ, ώστε να προλαβαίνουν κάθε σου επιθυμία. Να σου παρέχουν φροντίδα, ασφάλεια, λύσεις, συντροφικότητα. Αγάπη; Είναι δυνατόν εκεί να βρίσκεται και η αγάπη; Η Αλμα, μια 45χρονη ανθρωπολόγος που εργάζεται στο μουσείο της Περγάμου, δεν αποδέχεται την ιδέα. Μοναχική (μετά από έναν χωρισμό με συνάδελφο που της στοίχισε πολύ), κυνική (το μυαλό της είναι το δυνατότερό της εργαλείο), ταγμένη στην έρευνά της, πείθεται να γίνει πειραματόζωο στη μελέτη και να πάρει τον «Τομ» σπίτι, γιατί το αφεντικό της τής τάζει ένα οικονομικό πακέτο που θα στηρίξει το προσωπικό της πρότζεκτ. Η συμβίωση θα είναι προβληματική. Οσο το ανθρωποειδές προσπαθεί να την ικανοποιήσει, τόσο εκείνη αντιστέκεται. Σταδιακά όμως, η χωρίς φίλτρο προσέγγιση του «Τομ», η χωρίς ατζέντα κατανόηση των αναγκών της, η «προγραμματισμένη» (;) καλοσύνη του, την αιφνιδιάζουν. Και φυτεύουν αμφιβολίες στις βεβαιότητές της. Ποια είναι τα όρια και ποιος τα καθορίζει; Ποιος αποφασίζει τι μάς κάνει ανθρώπους; Και πόσο πιο ανθρώπινοι απέναντί μας υπήρξαν τελικά... οι άνθρωποι;

Χρειάζεσαι ένα ρομπότ για την ιδανική σχέση; Η Μαρία Σράντερ του «Κάποια Μίλησε» (και κάποιων επεισοδίων του «Unorthodox»), ανατέμνει το σύγχρονο έρωτα, ενώ η Μάρεν Εγκερτ κερδίζει Αρκτο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου, 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

the whale

Η Φάλαινα (The Whale) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Τσάρλι δουλεύει ως καθηγητής online μαθημάτων συγγραφής από το σπίτι. Δεν ανοίγει ποτέ την κάμερα όταν παραδίδει το μάθημά του, αρνούμενος να δείξει στην τάξη του τον αληθινό του εαυτό: ο Τσάρλι είναι ακραία παχύσαρκος, αποκομμένος από την ζωή και γεμάτος τύψεις και βαριές αναμνήσεις από μία ζωή που πολύ πιθανόν να φτάνει στο τέλος της. Κατά την διάρκεια πέντε ημερών, στο σπίτι που αποτελεί τα τελευταία χρόνια και ολόκληρο τον κόσμο του, ο Τσάρλι θα δεχτεί τις επισκέψεις της μοναδικής φίλης του με την οποία τον συνδέει μια κοινή τραγωδία (Χονγκ Τσάου), της απόμακρης κόρης του με την οποία ίσως πλέον κάθε δεσμός έχει καταστραφεί (Σέιντι Σινκ), ενός νεαρού ιεροκήρυκα που μοιάζει να είναι εξίσου χαμένος με εκείνον και, φυσικά, της πρώην γυναίκας του που, αν και χρόνια μετά τον χωρισμό τους, δείχνει να διατηρεί την δική της μοναδική θεώρηση των πραγμάτων (Σαμάνθα Μόρτον).

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς και στην Ελλάδα, με το δικαιωματικό Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στα χέρια πλέον του Μπρένταν Φρέιζερ (σε έναν ρόλο που απαίτησε και σωματική μεταμόρφωση αλλά και δεκάδες κιλά επιπλέον προσθετικών - επίσης δικαιωματικό Οσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ) και με ωκεανούς συγκίνησης που έχει προκαλέσει σε όσους κολύμπησαν μαζί της, η «Φάλαινα» του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι με διαφορά μια από τις ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση στο Vodafone TV

The Banshees Of Inisherin

Τα Πνεύματα του Ινισέριν (The Banshees of Inisherin) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Τοποθετημένη στο πλασματικό απομονωμένο νησί του Ινίσεριν, κοντά στις ακτές της Ιρλανδίας το 1923, η ταινία πιάνει την αρχή της αφήγησής της, την μέρα που ο Κολμ, ανακοινώνει στον κολλητό του Πάρικ πως δεν θέλει πια να είναι φίλοι και πως θα πρέπει να σταματήσει να του μιλά. «Απλά δεν σε συμπαθώ πια» του λέει, όταν ο Πάρικ προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο δεν μπορούν να πίνουν πλέον τις μπίρες τους μαζί κάθε απόγευμα στις δύο. Ο Κολμ είναι αποφασισμένος πως δεν έχει χρόνο για άσκοπες πολυλογίες και ανούσιες κουβέντες, προτιμά να περάσει τα χρόνια που του απομένουν μέχρι να πεθάνει, συνθέτοντας μουσική, θέλοντας να αφήσει πίσω του κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους να τον θυμούνται. «Κανείς δεν θυμάται κάποιον μόνο και μόνο επειδή ήταν καλός άνθρωπος» λέει. Κι όταν ο Πάρικ επιμένει να προσπαθεί να χτίσει γέφυρες, για να αναθερμάνει την φιλία τους, ο Κολμ τον απειλεί πως για κάθε φορά που θα τον ενοχλεί, για κάθε φορά που θα του ξαναμιλήσει, θα κόβει ένα δάχτυλο του χεριού του με ένα κλαδευτήρι. Μια απειλή που απροσδόκητα, θα κάνει σύντομα πράξη, κάνοντας τον Πάρικ να καταλάβει ότι δεν αστειεύεται, αλλά όχι και να τον πείσει να σταματήσει να προσπαθεί να τον κερδίσει ξανά.

Η νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα δεν είναι τίποτα λιγότερο από σπουδαία. Με έναν εξαιρετικά αστείο, απολαυστικό κι εξαιρετικά θλιμμένο τρόπο. 9 υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και υποψηφιότητες για τους τέσσερις βασικούς ηθοποιούς της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+