Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


newcomers

Οι Νεοφερμένοι (Newcomers) του Γκαμπριέλ Αγκιόν

Ο Ζακ, γιατρός και δήμαρχος του Σαν Λοράν, αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθειά του να αποφύγει την ερήμωση του χωριού του. Όταν διατάσσεται η κατάργηση του σχολείου της περιοχής, η μόνη διέξοδος που του προτείνει η Νομαρχία είναι να φιλοξενήσει στο χωριό οικογένειες προσφύγων. Οι κάτοικοι διχάζονται: κάποιοι τους υποδέχονται με ενθουσιασμό, ενώ άλλοι διατηρούν επιθετική στάση απέναντί τους. Σταδιακά, ο Χασάν, η Γιανά και ο Νασίμ θα κερδίσουν τη συμπάθεια των ντόπιων… Μέχρι που ο Ζακ θα ανακαλύψει ότι ένα από τα ζευγάρια που φιλοξενούν είναι παράνομοι μετανάστες.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 3

Mission: Impossible – Fallout 607

Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση (Mission: Impossible - Fallout) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ο πράκτορας Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της υπηρεσίας τους, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν!

Ο Τομ Κρουζ συνεχίζει να αμολιέται παντού –και πειστικά. Μεταξύ πολλών άλλων, κρέμεται από ελικόπτερο, οδηγεί ελικόπτερο, «γίνεται» ελικόπτερο. Η «Πτώση»; Ποια «Πτώση»; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

indiana jones

O Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου (Indiana Jones and the Dial of Destiny) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Η δράση μάς βρίσκει, αρχικά, στο 1945. Ο Ιντι νεότατος (ο Χάρισον Φορντ ψηφιακά φρεσκαρισμένος), συγκρούεται με τους Ναζί και συγκεκριμένα με τον αξιωματικό Γιούργκεν Βόλερ (ο Μαντς Μίκελσεν ταιριαστά ψυχρός και φονικός), που έχει ανακαλύψει τον... μισό μηχανισμό των Αντικυθήρων κι αναζητά τον άλλο μισό, για να μπορέσει να ταξιδέψει στο χρόνο, όπως φημολογείται πως μπορεί να κάνει το δημιούργημα του Αρχιμήδη του Συρακούσιου. Μια εικοσαετία αργότερα, ο Ιντι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη που δονείται στο ρυθμό τής πρώτης προσελήνωσης. Ο Ιντι δονείται μόνο από το θόρυβο της πόλης και την ξαφνική επίσκεψη της Ελενα, της βαφτισιμιάς του και κόρης του Μπάζιλ Σο. Μαζί, απρόθυμα, θα ξεκινήσουν ένα οδοιπορικό σε τόπους μυστικιστικούς, που θα τους φέρει ιδιαίτερα κοντά στην εφεύρεση του Αρχιμήδη, αλλά και στον ίδιο!

Ο αποχαιρετισμός του Ιντιάνα Τζόουνς δεν θα μπορούσε να μην είναι συγκινητικός. Θα μπορούσε, όμως, να γίνει με καλύτερη ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

end of summer vodafone tv

End of Summer

Η Βέρα είναι ψυχαναλύτρια, μάλιστα αυτό τον καιρό διαχειρίζεται ένα γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας. Οταν ένας νεαρός στην ομάδα μοιραστεί την ανάμνηση μιας εξαφάνισης από την παιδική του ηλικία, η Βέρα θα ταυτιστεί, αλλόκοτα και απόλυτα. Μοναδική επιλογή, να επιστρέψει στο πατρικό της, στη Βόρεια Σουηδία, στην περιοχή όπου μεγάλωσε και να προσπαθήσει ν' ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον 5χρονο αδελφό της, είκοσι χρόνια νωρίτερα.

Βασισμένο στο ομότιλο best seller της Νορβηγίδας Αντερς ντε λα Μότε, ένα από τα καλύτερα δείγματα σκανδιναβικού θρίλερ, μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων που βλέπεται μονορούφι.

Το «End of Summer» προβάλλεται ήδη στο Vodafone TV

brother's keeper

Φύλακας Αδερφός (Brother's Keeper) του Φερίτ Καραχάν

Ο Γιουσούφ, δωδεκάχρονος μαθητής σε ένα αυστηρό οικοτροφείο στα βουνά της Ανατολικής Τουρκίας, προσπαθεί να βοηθήσει τον συμμαθητή του Μέμο, που αρρωσταίνει ξαφνικά μια πολύ κρύα ημέρα. Όμως οι καταπιεστικές σχολικές αρχές δεν συμμερίζονται την αγωνία του μικρού μαθητή. Σε ένα αυστηρό οικοτροφείο για παιδιά Κούρδων στην ορεινή Ανατολία, ο Μέμο, ο καλύτερος φίλος και συμμαθητής του Γιουσούφ ξαφνικά αρχίζει να μην νιώθει καθόλου καλά, και όσο προχωράει αυτή η παγωμένη, δύσκολη μέρα, αισθάνεται όλο και χειρότερα. Ο Γιουσούφ, θορυβημένος από την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του φίλου του, που δυσκολεύεται ακόμα και να σταθεί στα πόδια του, προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο να ενεργοποιήσει τους δασκάλους και τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου, ώστε να κάνουν κάτι για τον φίλο του. Ομως η ευθυνοφοβία και η αδιαφορία των διδασκόντων, ενισχυμένη από μια απίστευτη γραφειοκρατία, ορθώνουν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στις αγωνιώδεις προσπάθειες του μικρού να βοηθήσει αποτελεσματικά τον συμμαθητή του. Όταν κάποια στιγμή ο μηχανισμός του σχολείου επιτέλους κινητοποιείται, η ίδια η Φύση κάνει δυσκολότερα τα πράγματα: μια αιφνίδια και σφοδρή χιονόπτωση αποκλείει το σχολείο, κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Οι αδερφοί Νταρντέν συναντούν τον Ασγκάρ Φαρχαντί σε ένα αλάνθαστης ακριβείας κοινωνικό θρίλερ που σε απορροφά βήμα-βήμα στην οδύνη του. Από τις σπουδαίες ταινίες του φετινού χειμώνα. Βραβείο Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο τμήμα Πανόραμα της Μπερλινάλε 2021. Βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ στο Φεστιβάλ Αττάλειας, τα επονομαζόμενα Οσκαρ της Τουρκίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Δεκαπενταύγουστος 607

Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Αύγουστος στην Αθήνα. Το καλοκαίρι τελειώνει και ο καύσωνας επιμένει, ενώ τα ανεκπλήρωτα όνειρα κάποιων κάνουν τη ζωή τους αβάσταχτη. Οι ένοικοι μιας τριώροφης πολυκατοικίας δραπετεύουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

leave the world behind

Aσε τον Κόσμο Πίσω (Leave the World Behind) του Σαμ Εσμαΐλ

Οι διακοπές μιας οικογένειας σ' ένα πολυτελές σπίτι παίρνουν άλλη τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και δύο ξένοι εμφανίζονται στην πόρτα τους

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix