Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Cuidando al Sol

Ηλιος και Κόρη (Cuidando al Sol) της Καταλίνα Ρατζίνι

Η δεκάχρονη Λουτσία ζει με την οικογένειά της σε μια μικρή τουριστική πόλη στο νησί του Ήλιου, στη λίμνη Τιτικάκα της Βολιβίας. Ξυπνώντας ένα πρωί συνειδητοποιεί ότι ο μπαμπάς της λείπει από το σπίτι. Από εκείνη τη μέρα, έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά από νέα, αντικρουόμενα συναισθήματα. Ενώ περιμένει τον μπαμπά της να επιστρέψει, χτίζει την καθημερινότητά της σε αυτό το παραμυθένιο μέρος γύρω από τις προσδοκίες της για τη ζωή της μετά την επανένωση τους

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

spider-man 607

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home) του Τζον Γουατς

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Spiderman: επιστροφή στον τόπο του. Ο φιλικός γείτονας και παιδί της διπλανής πόρτας με τις σούπερ δυνάμεις αποφασίζει να ταξιδέψει με τους καλύτερους του φίλους, Νεντ και Μ Τζέι στην Ευρώπη για διακοπές, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MU, που υποδύεται η Ζεντάγια. Ωστόσο, η επιθυμία του να περάσει λίγες χαλαρές μέρες και να αφήσει πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Ο Spider-Man επιστρέφει στην ταινία που συνεχίζει και ολοκληρώνει δίκαια και με αναπάντεχες εκπλήξεις την τρίτη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

Lost in Translation 607

Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation) της Σοφία Κόπολα

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους Αμερικανοί συναντιούνται στο Τόκιο. Ο μεσήλικας Μπομπ, ένας ξεπεσμένος χολιγουντιανός σταρ, βρίσκεται εκεί για ένα δαφημιστικό. Η νεαρή Σάρλον, μία νιόπαντρη κοπέλα, συνοδεύει τον διάσημο και πολυάσχολο σύζυγό της. Αν και φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο, οι δυο τους θα κάνουν παρέα και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να καταλάβει τη ζωή του - έτσι όπως αυτή ξαφνικά θα φανεί από απόσταση, από την άλλη άκρη του κόσμου.

Μελαγχολική, τρυφερή, κομψή, με τον τρόπο της ρομαντική και όσο πρέπει παράξενη, η ταινία της Σοφία Κόπολα έγινε ένα modern classic κι αγαπήθηκε πολύ από μια γενιά θεατών που βρήκε ότι μιλά για την δική τους απροσδιόριστη μελαγχολία.

H ταινία προβάλλεται στις 02.45 στον ΑΝΤ1

The Lost City

Η Χαμένη Πόλη (The Lost City) των Ανταμ Νι και Ααρον Νι

Η Λορέτα Σέιτζ είναι επιτυχημένη συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών: οι ήρωές της ζουν εκεί όπου συναντιούνται ο Ιντιάνα Τζόουνς και τα Αρλεκιν. Η ζωή της είναι τόσο λιγότερο περιπετειώδης: η Λορέτα νιώθει την έμπνευσή της να στερεύει, είναι εσωστρεφής, σιχαίνεται τα social media. Σε μια προωθητική δράση για το τελευταίο της βιβλίο, εκεί όπου αναγκάζεται να φορέσει μια ολόσωμη φούξια παγιετέ φόρμα «για να λάμπει», προσκεκλημένος, για ν' ανεβάσει την ανυπομονησία, είναι και ο Αλαν, το μοντέλο που στολίζει τα εξώφυλλα όλων των ρομάντζων της Λορέτα ως ο σταθερός ήρωάς τους, ο «Νας». Πανίβλακας αλλά με τις καλύτερες προθέσεις, ο Αλαν είναι ερωτευμένος με την εξυπνάδα και τη γοητεία της συγγραφέα. Οταν ένας παρανοϊκός δισεκατομμυριούχος απαγάγει τη Λορέτα για να τον βοηθήσει ν' ανακαλύψει έναν κρυμμένο θησαυρό σ' ένα αχαρτογράφητο νησάκι του Ατλαντικού, ο Αλαν θ' αναλάβει δράση και θα την αναζητήσει, θέλοντας, για μια φορά, να ενσαρκώσει πραγματικά τον Νας και να σώσει τη Λορέτα με τα στιβαρά του μπράτσα (και το παλλόμενο μόριο).

Κωμική ρομαντική περιπέτεια, με το δεύτερο μέρος να προδίδει το πρώτο, αλλά με εκρηκτικό χιούμορ από Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ και Μπραντ Πιτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Alpha

the old oak

Η Τελευταία Παμπ (The Old Oak) του Κεν Λόουτς

Σήμερα, σ' ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, κάποτε τόπο ανθρακωρύχων, τώρα παρηκμασμένο και φτωχό, ζει ο Τίτζεϊ, ιδιοκτήτης της τελευταίας παμπ της περιοχής. Το «The Old Oak», η παλιά βελανιδιά, είναι λίγο σαν και τον ίδιο: απαράλλαχτη τις τελευταίες δεκαετίες, αποκούμπι για τους ντόπιους, μισοχαλασμένη, λίγο θλιβερή. Οταν στο χωριό τοποθετούνται πρόσφυγες από τη Συρία, ο Τίτζεϊ γνωρίζει τη νεαρή Γιάρα που έχει αγάπη για τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Στον εφιάλτη του τραμπουκισμού των Σύρων από τους ντόπιους κάθε ηλικίας, η Γιάρα έχει την απάντηση: να διοργανώσουν, μαζί, συσίτιο για Αγγλους και πρόσφυγες, για όποιους έχουν ανάγκη, γιατί το φαγητό είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μονιάσουν. Και να το κάνουν, φυσικά, στον πίσω χώρο της παμπ, που μαζί θα ανακαινίσουν. Ομως οι συντοπίτες του Τίτζεϊ δεν βλέπουν αυτή την ιδέα με καλό μάτι.

Το κύκνειο άσμα του Κεν Λόουτς είναι η ανθρωπιστική ταινία που περιμένεις, σίγουρα όχι από τις καλύτερές του, αλλά με καίριο σχόλιο για τον βρετανικό απομονωτισμό και απλούστατη διατύπωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

io capitano

Εγώ, Καπετάνιος (Io Capitano) του Ματέο Γκαρόνε

Ο 16χρονος Σεϊντού και ο ξάδερφος του, ο Μούσα, ζουν φτωχικά σε ένα χωριό στη Σενεγάλη. Ονειρεύονται να ζήσουν στην Ευρώπη, εκεί που, όπως νομίζουν, όλα είναι δυνατά: ακόμα και μια μουσική καριέρα για το Σεϊντού. Η ζωή τους δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, και την φτώχεια τους αντισταθμίζει μια ενωμένη οικογένεια. Όμως η άγνοια κινδύνου και το εφηβικό τους όνειρο για μια λαμπερή ζωή σε μια εξιδανικευμένη Ευρώπη, είναι πιο δυνατά. Το ταξίδι τους αρχίζει με ελπίδα αλλά συνεχίζεται ως μια αδιανόητη Οδύσσεια γεμάτη Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, κατά την οποία χάνουν την ανθρώπινή υπόστασή τους. Στην πορεία θα την κερδίσουν και πάλι… Θα φτάσουν στον προορισμό τους;

Το γεμάτο «Λαιστρυγόνες και κύκλωπες» ταξίδι ενός νεαρού αφρικανού προς την Ευρώπη, είναι γεμάτο συγκίνηση και απροσδόκητη ελπίδα. Και ίσως η καλύτερη ταινία του δημιουργού του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Μαντάμ Σουσού

Μαντάμ Σουσού

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη φτωχογειτονιά του Μπύθουλα , του σημερινού Κολωνού (Κύκλος 1) και στο Κολωνάκι (Κύκλος 2). Η Σουσού Παναγιώτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) είναι μια φαντασιόπληκτη και μεγαλομανής -πλην πάμφτωχη- γυναίκα, η οποία ζει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά των Αθηνών. Όταν ανέλπιστα κληρονομεί μια περιουσία εγκαταλείπει τον φτωχό ψαρά σύζυγό της (Θανάσης Παπαγεωργίου) και μετακομίζει στο Κολωνάκι μπλέκοντας με έναν επικίνδυνο προικοθήρα, τον Μηνά Κατακουζηνό (Άγγελος Αντωνόπουλος) .

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Three Thousand Years of Longing

Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής (Three Thousand Years of Longing) του Τζορτζ Μίλερ

Η Δρ. Αλήθεια είναι μία μεσήλικη ακαδημαϊκός, μία καθηγήτρια αφηγηματολογίας, η οποία ψάχνει με τετράγωνη λογική αυτό που μαρτυρά το όνομά της: την αλήθεια στην προφορική και γραπτή παράδοση των λαών. Ο κυνισμός της είναι η προστασία της: ο πρώην σύζυγός της την έχει εγκαταλείψει για μία νεότερη γυναίκα - αυτό κι αν είναι το αρχαιότερο αφήγημα στον κόσμο. Από τότε ζει μία μοναχική ζωή, επικεντρωμένη στο επάγγελμά της κι απαγορεύοντας στον εαυτό της κάθε ελπίδα συντρόφευσης. Σ' ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη όμως, η ζωή της θα αλλάξει. Ενα μικρό γυάλινο μπουκάλι που θα αγοράσει από το γιουσουρούμ αποδεικνύει ότι υπάρχει... αλήθεια και στους μύθους. Γιατί το μπουκάλι είναι στην ουσία λυχνάρι κι απελευθερώνει, μετά από 3000 χρόνια, ένα φυλακισμένο Τζίνι. Κατά την παράδοση, εκείνο προθυμοποιείται να της εκπληρώσει τρεις ευχές. Εκείνη όμως δεν επιτρέπει στο μυαλό της να σκεφτεί τι θα την έκανε ευτυχισμένη, ούτε στην καρδιά της να ελπίσει. Τότε το Τζίνι, αρχίζει να της αφηγείται τη ζωή του. Ιστορίες, που η Αλήθεια καλείται να ακούσει εγκεφαλικά, ή να τις νιώσει ως σκίρτημα.

Είχαμε μεγάλη προσμονή για αυτή την ταινία, αλλά ο Μίλερ δεν πραγματοποίησε την ευχή μας. Καλές προθέσεις, δυνατή ιδέα, σαθρό σενάριο και εικόνα δευτεροκλασάτων ειδικών εφέ. Ευτυχώς είχαμε την Τίλντα και τον Ιντρις να χαζεύουμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo