Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 18 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 18 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Family Romance 607

Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε. (Family Romance, LLC) του Βέρνερ Χέρτσογκ

Το «Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.» ανήκει σε αυτό ακριβώς το κομμάτι της φιλμογραφίας του, αφού το βασικό στοιχείο της ιστορίας του, μια εταιρία που μισθώνει ηθοποιούς για να υποδύονται, φίλους και συγγενείς σε προσωπικές στιγμές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι κάτι που υπάρχει στ΄αλήθεια στην Ιαπωνία κι ο ηθοποιός που υποδύεται τον υπάλληλό της στο φιλμ, είναι στην αληθινή ζωή ο ιδιοκτήτης της.

Ενας υπάλληλος μιας εταιρίας στην Ιαπωνία που ενοικιάζει ηθοποιούς για να υποδυθούν αληθινούς ανθρώπους στις «αληθινές» στιγμές άλλων νιώθει να ξεπερνά τα όρια του επαγγέλματος σε αυτή την «χειροποιήτη» μα αποτελεσματική ταινία του Βέρνερ Χέρτσογκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

cinderella

Σταχτοπούτα (Cinderella) του Κέι Κάνον

Η Σταχτοπούτα είναι μια νέα, τολμηρή μουσική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού. Η χήρα μητριά είναι σκληρή, κρατώντας την Έλλα στο υπόγειο να κάνει τις δουλειές της οικογένειας και να ράβει με τους τρεις ποντικούς φίλους της. Αλλά οι δύο ετεροθαλείς αδελφές της, η Αναστάζια και η Ντριζέλα , είναι περισσότερο ανίδεες παρά κακές. Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ρόμπερτ απορρίπτει μια επικερδή πρόταση γάμου με την πριγκίπισσα ενός γειτονικού βασιλείου, αναστατώνοντας τον πατέρα του, βασιλιά Ρόουαν, ο οποίος απαιτεί από τον γιο του να βρει μια πιθανή σύζυγο ή να χάσει την κληρονομιά. Αφού εντοπίζει την Έλλα στην ανακοίνωση του χορού "βρείτε στον πρίγκιπα μια σύζυγο", ο Ρόμπερτ αποφασίζει να μεταμφιεστεί και να τη συναντήσει ως κοινός θνητός. Ενθαρρύνει την Έλλα, η οποία ονειρεύεται να σχεδιάσει και να πουλήσει τα δικά της φορέματα, να παρευρεθεί στον χορό για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της. Τελικά, η Έλλα θα βοηθηθεί από την υπέροχη νονά της, η οποία την μεταμορφώνει για να φτάσει στον χορό, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Ρόμπερτ μοιράζονται μαζί μια αξέχαστη βραδιά - μέχρι τα μεσάνυχτα, φυσικά.

H ταινία προβάλλεται στις 01.10 στην ΕΡΤ 1

harry potter prisoner of azkaban 607

Ο Χάρι Πότερ Και Ο Αιχμάλωτος Του Αζκαμπάν (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban) του Αλφόνσο Κουαρόν

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Χάρι Πότερ στο σπίτι των αχώνευτων συγγενών του Ντάρσλι, είναι αβάσταχτες όσο ποτέ άλλοτε. Η απρόσμενη επίσκεψη της εκνευριστικής θείας Μαρτζ έχει αναπάντεχη κατάληξη καθώς, σε μια ξαφνική έκρηξη οργής, ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιεί τις μαγικές του δυνάμεις για να την... φουσκώσει σαν μπαλόνι και να την εκτοξεύσει στον ουρανό! Όμως ο όρκος που έχει δώσει στο Χόγκουαρτς είναι σαφής: ένας μάγος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία από το Χόγκουαρτς και το Υπουργείο Μαγείας, αλλά και την οργή του θείου Βέρνον, ο Χάρι Πότερ το σκάει από το σπίτι των θείων του μέσα στη νύχτα και τελικά καταφθάνει στην παμπ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι». Εκεί συναντά εντελώς τυχαία τον Κορνήλιους Φατζ, τον υπουργό Μαγείας που, προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού μάγου, δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει αλλά να τον προστατέψει. Μετά από 12 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του Αζκαμπάν, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών του Χάρι Πότερ, ο διαβόητος ψυχωτικός μάγος Σίριους Μπλακ κατάφερε τελικά να αποδράσει. Ο Κορνήλιους Φατζ πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Σίριους θα αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Χάρι Πότερ. Με τη βοήθεια της Ερμιόνης, του Ρον και του αινιγματικού καθηγητή Λιούπιν, ο Χάρι Πότερ θα μπλεχτεί σε μια ακόμη μαγευτική περιπέτεια προσπαθώντας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του Σίριους Μπλακ ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παράφρονες, τους τρομερούς φρουρούς του Χόγκουαρτς, να ξεπεράσει απίστευτα εμπόδια και να αψηφήσει αμέτρητους κινδύνους.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

the wedding singer

Ενας Τραγουδιστής Για Το Γάμο Μου (The Wedding Singer) του Φρανκ Κοράτσι

Βρισκόμαστε στο 1985 και ο Ρόμπι Χαρτ είναι ένας νεαρός φιλόδοξος μουσικός, που, όμως, είναι αναγκασμένος να βγάζει τα προς το ζην τραγουδώντας σε γαμήλιες δεξιώσεις. Κατά τη διάρκεια ενός μικρού διαλείμματος σε μια δεξίωση, ο Ρόμπι γνωρίζεται με τη νεαρή γκαρσόνα Τζούλια, που είναι εμφανώς ταραγμένη, καθώς πρόκειται για την πρώτη της μέρα στη δουλειά. Σύντομα συνειδητοποιούν και οι δυο πως έχουν κάτι κοινό, πρόκειται να παντρευτούν και η ειρωνία είναι πως ο καθένας τους έχει κανονίσει να εργαστεί στο γάμο του άλλου! Δυστυχώς, η απόφαση του Ρόμπι να παντρευτεί, καταλήγει σε ταπεινωτικό φιάσκο, όταν η Λίντα, η μέλλουσα νύφη, αποφασίζει να μην εμφανιστεί στην εκκλησία! Κλεισμένος στο δωμάτιό του και νιώθοντας οίκτο για τον εαυτό του, ο Ρόμπι δέχεται την επίσκεψη του φίλου του Σάμι, που τελικά τον πείθει να επιστρέψει στη δουλειά και να τραγουδήσει σ' έναν γάμο, που δεν είναι άλλος από αυτόν της Τζούλια.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

pitch black

Απέραντο Σκοτάδι (Pitch Black) του Ντέιβιντ Τούι

Ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει έποικους σε διάφορα σημεία του διαστήματος, συγκρούεται με μετεωρίτη και κάνει αναγκαστική προσγείωση σ' έναν αφιλόξενο πλανήτη που φωτίζεται από τρεις ήλιους. Ανάμεσα στους λίγους επιζώντες είναι και ο Ρίντικ, ένας κατάδικος που μεταφερόταν σε άλλη φυλακή. Προτού προλάβουν οι επιζώντες να στείλουν σήμα για τη διάσωσή τους, η νύχτα πέφτει και η φρικτή αλήθεια αποκαλύπτεται: οι πραγματικοί κάτοικοι αυτού του πλανήτη είναι ιπτάμενα ερπετά, διψασμένα για αίμα.

Η ταινία προβάλλεται στη 03.15 στο ΣΚΑΪ

three kings

Οι Τρεις Ηρωες (Three Kings) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Με τη λήξη του Πόλεμου του Κόλπου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκουν τυχαία έναν χάρτη ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στους... κρυμμένους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Αγνοώντας τις διαταγές που τους δίνονται και με κίνδυνο να περάσουν στρατοδικείο, αποφασίζουν να κλέψουν το χρυσάφι για τον εαυτό τους.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

bon jovi

Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story

To «Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story» είναι ένα ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη, που εξιστορεί το θρυλικό παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της μπάντας που μεσουράνησε στα 80s και τα 90s, αλλά και του ίδιου του frontman του γκρουπ, ο οποίος μετά από έναν τραυματισμό στις φωνητικές χορδές είδε το τέλος να έρχεται πρόωρα σε μια 40χρονη συναρπαστική καριέρα. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την μπάντα στην αρχή του 2022 όταν επίκειται μια περιοδεία η οποία θα αποβεί μια πολύ αποκαλυπτική στιγμή για τον ίδιο τον Τζον Μπον Τζόβι. Οι κριτικές για την ποιότητα της φωνής του θα τον οδηγήσουν σε ένα προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας, το οποίο ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των θεατών μαζί με συλλεκτικό υλικό από ολόκληρη την πορεία του συγκροτήματος: ανέκδοτες φωτογραφίες, σκηνές από τα παρασκήνια των μεγάλων συναυλιών τους, προσωπικές εξομολογήσεις, οι μεγάλες επιτυχίες και οι αποτυχίες που οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε ένα ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο της ροκ μουσικής.

Πρεμιέρα: 27 Απριλίου αποκλειστικά στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV

Amerika Square 607

Πλατεία Αμερικής (Amerika Square) του Γιάννη Σακαρίδη

Στο «Amerika Square» σε μια ακόμη πιο κοινή πολυκατοικία, από αυτές τις μεγάλες της αθηναϊκές που κάποτε θεωρούνταν προνόμιο το γεγονός πως έβλεπαν στην Πλατεία, δεν κρύβονται πλέον μυστικά, αλλά ο ανθρώπινος χάρτης της Αθήνας του σήμερα, έτσι όπως στην αρχή της ταινίας τον σημαδεύει ένας από τους πρωταγωνιστές της σαν να επρόκειτο σαν ένα (άνισο) ντέρμπι ανάμεσα στους Ελληνες και τους ξένους. Οι ήρωες της «Πλατείας Αμερικής» είναι τρεις και ζουν και οι τρεις στην ίδια πολυκατοικία. Και για όσο διαρκεί μια ταινία θα ζήσουν ο καθένας τη δική του ταινία, με αρχή μέση τέλος και κεντρικό άξονα τη φυγή. Φυγή εκτός των ελληνικών συνόρων, εκτός της κρίσης, εκτός από αυτή τη μεγάλη σύμβαση του να μένεις ίδιος ενώ όλα γύρω σου αλλάζουν με ρυθμούς πολυβόλου. Ο Μπίλλη είναι ένας σαραντάρης tattoo artist που έχασε εδώ και καιρό την ευκαιρία να «την κάνει», η γνωριμία του όμως με την Τερέζα από την Αφρική θα είναι καθοριστική για αυτά που θα «χτυπήσει» από δω και πέρα στο κορμί του και το κορμί των άλλων. Ο Νάκος, ένας άνεργος 30something που ζει ακόμη με τους γονείς του θα βρει νόημα στην ευκολία του ρατσισμού και εμπνευσμένος από «κινηματογραφικές» ιστορίες εξόντωσης των αλλοδαπών θα σχεδιάσει το δικό του. Ο Ταρέκ, πρόσφυγας από τη Συρία, προσπαθεί να βρει τον πιο σίγουρο τρόπο για να φύγει από τη χώρα μαζί με τη δεκάχρονη κόρη του.

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους του ταινία, ο σκηνοθέτης του «Wild Duck» αποτυπώνει με γνώριμο τρόπο αλλά έξυπνη κινηματογράφηση το εδώ και τώρα μιας πόλης που αλλάζει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

plan 75

Πλάνο 75 (Plan 75) της Τσι Χαγιακάουα

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου. Μια υπόκωφα ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, που ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας. Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.

H μικρού μήκους της Τσι Χαγιακάουα γίνεται ένα από τα πιο υπόκωφα εντυπωσιακά μεγάλου μήκους ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Ειδική μνεία της επιτροπής για τη Χρυσή Κάμερα για το καλύτερο ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama