Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 29 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 29 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Shadow 607

Σκιά (Shadow) του Ζανγκ Γιμού

Αρχαία Κίνα, περίοδος των Τριών Βασιλείων. Ένας ισχυρός βασιλιάς εκδιώκεται μαζί με το λαό του από τη χώρα. Η επιθυμία μιας θριαμβικής επιστροφής γίνεται στόχος ζωής. Ένας βασιλιάς με αινιγματικά σχέδια, ένας μυστικοπαθής αρχιστράτηγος με μεγάλες φιλοδοξίες και ένα πλήθος γυναικών της Αυλής που πασχίζουν να βρουν τη θέση τους στο παλάτι, θα κινήσουν τα νήματα της Ιστορίας με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Οπτικά εντυπωσιακό και μελοδραματικά συναισθηματικό, τo καινούριο φιλμ του Ζανγκ Γιμού αποτελεί απόδειξη των μεγαλύτερων δυνάμεων του Κινέζου δημιουργού, ακόμα και όταν κατά στιγμές φαντάζει υπερβολικά γνώριμο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

true crime

Αληθινά Εγκλήματα (True Crime) του Κλιντ Ιστγουντ

Ο δημοσιογράφος Στιβ Έβερετ θα ήταν ένας πραγματικός θησαυρός για τους Νιου Γιορκ Τάιμς, αν δεν ήταν αλκοολικός. Τώρα, εθισμένος στο ποτό, με έναν διαλυμένο γάμο και με την απόλυση στο χέρι, βρίσκει καταφύγιο στη δυτική ακτή και χάρη στη μεσολάβηση κάποιου φίλου, μια νέα θέση στην εφημερίδα Όκλαντ Ποστ. Είναι στ'αλήθεια ξοφλημένος; Το πρώτο ρεπορτάζ ρουτίνας, που του αναθέτουν, είναι μια συνέντευξη με έναν μελλοθάνατο κρατούμενο. Τι ξυπνά μέσα στον Έβερετ ο αινιγματικός θανατοποινίτης; Τι έχει να του εξομολογηθεί; Οι αποκαλύψεις αφορούν ισχυρά πρόσωπα αναμεμειγμένα σε αποτρόπαια εγκλήματα! Ποιος θα πιστέψει έναν εγκληματία κι έναν αλκοολικό ρεπόρτερ;

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

Air

Air: Κυνηγώντας Ενα Θρύλο (Air) του Μπεν Αφλεκ

Το 1984, η εταιρεία Nike ωχριά μπροστά στους κολοσσούς Converse και Adidas, περιορίζοντας την αγορά της σε παπούτσια για τρέξιμο, άντε και για τένις. Ενας ταλαντούχος πωλητής με καλή γνώση του κόσμου του μπάσκετ και μια μοναχική ζωή που δεν τού έχει προσφέρει πολλά πράγματα για να χάσει, αποφασίζει ν' αλλάξει τις ισορροπίες. Η ιδέα του είναι η Nike ν' αφιερώσει ολόκληρο το ετήσιο μπασκετικό μπάτζετ της στη δημιουργία ενός και μόνο παπουτσιού, προορισμένου να φορεθεί και να προωθηθεί από έναν και μόνο αθλητή, νέο και φερέλπιδα που μοιάζει ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ο πωλητής είναι ο Σόνι Βακάρο, ο αθλητής ο Μάικλ Τζόρνταν και το παπούτσι το Air Jordan, εκείνο που στην πορεία δεν έλειψε από καμία ντουλάπα κι από κανένα όνειρο.

Ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθετεί άλλη μία ιστορία αμερικανικού ονείρου, αυτή τη φορά πανηγυρικά, αλλά και τόσο καλογραμμένα που ξεχνάς ότι ουσιαστικά πρόκειται για... διαφήμιση της Nike. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

The Banshees Of Inisherin

Τα Πνεύματα του Ινισέριν (The Banshees of Inisherin) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Τοποθετημένη στο πλασματικό απομονωμένο νησί του Ινίσεριν, κοντά στις ακτές της Ιρλανδίας το 1923, η ταινία πιάνει την αρχή της αφήγησής της, την μέρα που ο Κολμ, ανακοινώνει στον κολλητό του Πάρικ πως δεν θέλει πια να είναι φίλοι και πως θα πρέπει να σταματήσει να του μιλά. «Απλά δεν σε συμπαθώ πια» του λέει, όταν ο Πάρικ προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο δεν μπορούν να πίνουν πλέον τις μπίρες τους μαζί κάθε απόγευμα στις δύο. Ο Κολμ είναι αποφασισμένος πως δεν έχει χρόνο για άσκοπες πολυλογίες και ανούσιες κουβέντες, προτιμά να περάσει τα χρόνια που του απομένουν μέχρι να πεθάνει, συνθέτοντας μουσική, θέλοντας να αφήσει πίσω του κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους να τον θυμούνται. «Κανείς δεν θυμάται κάποιον μόνο και μόνο επειδή ήταν καλός άνθρωπος» λέει. Κι όταν ο Πάρικ επιμένει να προσπαθεί να χτίσει γέφυρες, για να αναθερμάνει την φιλία τους, ο Κολμ τον απειλεί πως για κάθε φορά που θα τον ενοχλεί, για κάθε φορά που θα του ξαναμιλήσει, θα κόβει ένα δάχτυλο του χεριού του με ένα κλαδευτήρι. Μια απειλή που απροσδόκητα, θα κάνει σύντομα πράξη, κάνοντας τον Πάρικ να καταλάβει ότι δεν αστειεύεται, αλλά όχι και να τον πείσει να σταματήσει να προσπαθεί να τον κερδίσει ξανά.

Η νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα δεν είναι τίποτα λιγότερο από σπουδαία. Με έναν εξαιρετικά αστείο, απολαυστικό κι εξαιρετικά θλιμμένο τρόπο. 9 υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και υποψηφιότητες για τους τέσσερις βασικούς ηθοποιούς της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

gym

Γυμναστήριο (Gym) του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Δεκαεφτά μονόλογοι για ένα γυμναστήριο που δεν υπάρχει πουθενά, για μία ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ, για τους ηθοποιούς αυτής της ταινίας, για τα λόγια που τους έκαναν αληθινούς χαρακτήρες.

Στην πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Η Πόλη και η Πόλη

Η Πόλη και η Πόλη των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή

Το 1941, η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης αριθμούσε 52.000 ανθρώπους, αποτελώντας το ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού της πόλης και το ένα πέμπτο της οικονομίας της. Διέθεταν 15 συναγωγές, και άλλες 40 περίπου συνοικιακές, στεγαζόμενες οι πιο πολλές μέσα σε σπίτια. Λειτουργούσαν 7 κοινοτικά δημοτικά σχολεία, και 2 κεντρικά μαζί με 6 ιδιωτικά, 14 κοινοτικά ιδρύματα και 20 σωματεία. Σήμερα η Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης αριθμεί 1.100 μέλη. Τι συνέβη ενδιάμεσα; Και, κυρίως, γιατί δεν είναι γνωστό - μέσω των μαθητικών βιβλίων Ιστορίας μας, των μνημείων, των δημόσιων συζητήσεων στα media, ή των στοχασμών προγόνων μας στα οικογενειακά τραπέζια; Πώς και γιατί έχει κρατηθεί αυτό το κομμάτι Ιστορίας βαθιά θαμμένο στη σιωπή;

Η πολυμορφική ταινία για τη εβραϊκή ιστορία της Θεσσαλονίκης επιτίθεται στις αισθήσεις με ενδελεχή έρευνα, αντισυμβατική γλώσσα και με όσα τολμά να πει για μια ολόκληρη χώρα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Η Πόλη και η Πόλη».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr