Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


American Animals 607

Μια Αμερικάνικη Ληστεία (American Animals) του Μπαρτ Λέιτον

Το 2004, δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Τρανσιλβάνια στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, ο καλλιτέχνης, εσωστρεφής Σπένσερ και ο φαφλατάς, loud Γουόρεν, που παλεύει να κρατήσει την αθλητική υποτροφία του, έχουν μια παράτολμη ιδέα: να κλέψουν από τη βιβλιοθήκη τα «Πουλιά της Αμερικής» και, επί τη ευκαιρία, την «Καταγωγή των Ειδών» του Δαρβίνου που βρίσκεται επίσης εκεί. Είναι έτοιμοι να υπερπηδήσουν τα δυο βασικά εμπόδια: πώς θα πουλήσουν τα τόσο σπάνια, εμβληματικά βιβλία; Εχουν μια άκρη στο Αμστερνταμ. Πώς θα σχεδιάσουν τη ληστεία; Θα δουν πολλά heist movies. Κι αυτό και κάνουν, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία.

H αληθινή ιστορία για μια από τις πιο εξωφρενικές ληστείες στην ιστορία της Αμερικής, μια απολαυστικά μεταμοντέρνα ταινία για τις διαφορετικές όψεις της αλήθειας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Batman Returns 607

Ο Μπάτμαν Επιστρέφει (Batman Returns) του Τιμ Μπάρτον

Ένα μοναχικό και παραμορφωμένο πλάσμα με υψηλό δείκτη ευφυίας, ο Πιγκουίνος, συμμαχεί με τον δολοπλόκο επιχειρηματία Μαξ Σρεκ και ένα σατανικό σχέδιο μόλις πρόκειται να μπει σε εφαρμογή: οι δυο τους σκοπεύουν να πείσουν τους κατοίκους της Γκόθαμ Σίτι να εκλέξουν τον Πιγκουίνο ως δήμαρχο και κατόπιν να μετατρέψουν την πόλη σε «ναό του εγκλήματος». Όταν τα σχέδιά τους γίνονται αντιληπτά από τη Σελίνα Κάιλ, τη συνεσταλμένη γραμματέα του Σρεκ, ο τελευταίος την πετά, στην κυριολεξία, από το παράθυρο. Όμως η Σελίνα γλιτώνει από θαύμα και οργισμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Τώρα πια είναι η αδίστακτη Κατ Γούμαν, που συμμαχεί με τον Πιγκουίνο και τον Σρεκ, για να εκπληρώσει τα δικά της εκδικητικά σχέδια. Δεν θα διστάσει να συμβάλει στην εδραίωση ενός καθεστώτος πανικού στην Γκόθαμ Σίτι. Βέβαια και οι τρεις τους γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωποι με τον Μπάτμαν, που μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

12 monkeys 607 2

Οι Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Μonkeys) του Τέρι Γκίλιαμ

Το 2035 οι άνθρωποι ζουν κάτω από τη γη και σε σπηλιές, μετά την εξάπλωση ενός φονικό ιού που αποδεκάτισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι επιστήμονες αποφασίζουν, με την βοήθεια μιας χρονομηχανής, να στείλουν έναν κατάδικο στον 1996, όταν αρχικά εξαπλώθηκε ο ιός, ώστε να βρει τα αίτια της διάδοσής του.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.15 στον Alpha

la bamba

La Bamba του Λουίς Βαλντέζ

Το άστρο του Ρίτσι Βάλενς έλαμψε στο στερέωμα της ροκ εν ρολ στη δεκαετία του 1950. Η συγκλονιστική ιστορία του 17χρονου Ρίτσι Βάλενς, του μεξικανοαμερικανού αγρότη, του οποίου το πάθος για την μουσική τον μετέτρεψε στον εμπνευσμένο δημιουργό των πιο απίθανων μουσικών επιτυχιών. Η παθολογική αγάπη του για την κοπέλα του Ντόνα, ο αδιάκοπες αντιπαραθέσεις με τον ετεροθαλή αδελφό του Μπομπ, όπως επίσης και οι τρομακτικές προαισθήσεις του για τον ίδιο του τον θάνατο, παρουσιάζονται αριστοτεχνικά, μέχρι την στιγμή που το λαμπρό άστρο του Βάλενς έδυσε μ’ ένα τραγικό τέλος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής έπεσε θύμα ενός φρικτού αεροπορικού δυστυχήματος, το βράδυ της 3 Φεβρουαρίου 1959. Στο ίδιο αεροπλάνο ταξίδευαν ο Buddy Holly και Big Bopper. Η ημερομηνία έμεινε στην ιστορία ως: το βράδυ που πέθανε η μουσική.

Η ταινία για τη ζωή και τον τραγικό θάνατο του Ρίτσι Βάλενς. Στον ομότιτλο ρόλο ο Λου Ντάιμοντ Φίλιπς.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

where the crawdads

Εκεί Που Τραγουδάνε οι Καραβίδες (Where the Crawdads Sing) της Ολίβια Νιούμαν

Εγκαταλελειμμένη από τη μητέρα και τα αδέρφια της, η Κάια μεγαλώνει μαζί με τον βίαιο, μέθυσο πατέρα της στο σπίτι τους μέσα στο βάλτο, γνωρίζοντας από μικρή τη μοναξιά, την κακοποίηση, την προκατάληψη μιας ολόκληρης «καθωσπρέπει» κοινωνίας. Οταν την εγκαταλείπει και ο πατέρας της, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να βρει «ευρηματικές λύσεις» για να επιβιώσει. Η γνωριμία της με τον Τέιτ, ένα αγόρι που θα ενδιαφερθεί για το αγριοκόριτσο των βάλτων, της μαθαίνει γράμματα και την κινητοποιεί να αναπτύξει το ταλέντο της στην αποτύπωση των ειδών της πανίδας και της χλωρίδας του βάλτου, θα είναι καθοριστική. Μόνο που και ο Τέιτ θα την εγκαταλείψει, επιλέγοντας ένα μέλλον στο Πανεπιστήμιο και έτσι η Κάια βρίσκει πάλι καταφύγιο μέσα στο βάλτο και τον εαυτό της. Μέχρι που θα γνωρίζει τον Τσέις, ένα από τα «καθωσπρέπει» αγόρια της πόλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι την αγαπάει και θέλει να την παντρευτεί. Τώρα, βρισκόμαστε στα τέλη των 60s και η Κάια είναι κατηγορούμενη για τη δολοφονία του Τσέις, η οποία έχει προαποφασιστεί φυσικά από τους γονείς του και την υποκριτική κοινωνία της μικρής πόλης που δεν έχουν καμία αμφιβολία πως «το κορίτσι του βάλτου» διαθέτει τα ταπεινά ένστικτα που κάνουν κάποιο δολοφόνο. Ο συνηγορός της θα είναι ένας συνταξιούχος δικηγόρος που θα αναλάβει εθελοντικά την υπεράσπισή της, ο ίδιος που κάποτε της είχε φερθεί φιλικά, διαφορετικά από τους… άλλους. Σιωπηλή, σχεδόν κλεισμένη στον εαυτό της, η Κάια θα ζήσει την ακροαματική διαδικασία αρνούμενη να μειώσει την ποινή της ομολογώντας την ενοχή της. Πιστεύει ακράδαντα στην αθωότητα της και είναι διατεθειμένη να υποστεί μέχρι και την θανατική ποινή για να παραμείνει επίσημα αθώα.

To ομότιτλο best-seller της Ντέλια Οουενς μεταφέρεται στον κινηματογράφο ως ένα φτηνό μελόδραμα για όλη την οικογένεια, θεωρητικά επίκαιρο και αιχμηρό, στην πραγματικότητα μια παλιομοδίτικη, άνευρη, ταινία χωρίς κέντρο βάρους και ελάχιστο αντίκτυπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ