Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά 607

Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου

Ενα άδειο ξενοδοχείο στη μέση του πουθενά. Εκτός σεζόν. Ο Αντώνης Παρασκευάς φτάνει κρυμμένος στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κι οργανώνει την καθημερινότητά του με απλές, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες, όσο θα κρατήσει η ηθελημένη αποχώρησή του από τον κόσμο των media και του τηλεοπτικού πρωινού, του οποίου υπήρξε βασιλιάς επί σειρά ετών. Ομως ο Αντώνης Παρασκευάς νιώθει κουρασμένος. Νιώθει ότι χρωστάει στο κοινό του ένα θεαματικό come back. Κι αποφασίζει να το προσφέρει σκηνοθετώντας την απαγωγή του, μόνο και μόνο για να επιστρέψει θριαμβευτικά και με καινούριες ιδέες, ξανά στην πρώτη γραμμή της επαφής με τον κόσμο.

Το ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου, επίσημη συμμετοχή στο Forum του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στη 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

crooked house 607

Δέκα Υποπτοι για Φόνο (Crooked House) του Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Βασισμένο στο βιβλίο «Αράχνες στη Σοφίτα», η ιδέα και το στήσιμο του φόνου είναι αρκετά απλά στην εκτέλεσή τους: μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει. Αυτό κάνει τον Πακέ-Μπρενέρ να στήσει, με ακαδημαϊκό τρόπο σχεδόν, τους παίχτες του πάνω σε ένα ταμπλό από κλειδωμένα δωμάτια, με καταπιεσμένα πάθη και μυστικά τα οποία το καθένα τους κρατά το κλειδί για την επόμενη αποκάλυψη. Ολοφάνερα, όμως, εδώ λείπει η μεγάλη παραγωγή, η οποία θα τοποθετούσε τους «Δέκα Υποπτους για Φόνο» στο ίδιο βεληνεκές με άλλες ταινίες του είδους. Αντ’ αυτού η ταινία φέρνει σε κάτι από τηλεοπτική παραγωγή του BBC, κάτι που δεν δικαιώνει καθόλου το all-star καστ της αλλά και την ίδια την ιστορία της Κρίστι.

Κινηματογραφική μεταφορά του best seller μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με all-star cast (από την Γκλεν Κλόουζ μέχρι την Τζίλιαν Αντερσον και από τον Τέρενς Σταμπ μέχρι τον Τζούλιαν Σαντς) και ατμόσφαιρα που γοητεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον ΣΚΑΪ

Charlie And The Chodolate Factory

Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας (Charlie And The Chodolate Factory) του Τιμ Μπάρτον

Ο Γουίλι Γουόνκα είναι ένας εκκεντρικός σοκολατοποιός με ένα ευφάνταστο εργαστήριο γλυκών στο οποίο δεν έχει καταφέρει να εισχωρήσει κανένας για 15 χρόνια. Μην έχοντας κοντινούς συγγενείς, αποφασίζει να διεξαγάγει ένα διαγωνισμό για να βρεθεί ο διάδοχος που θα αναλάβει τη θρυλική αυτοκρατορία του! Πέντε τυχερά παιδιά κερδίζουν τα "χρυσά εισιτήρια" και μεταξύ αυτών ο Τσάρλι, ένα παιδί από φτωχή οικογένεια που τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Θα πρέπει όμως να περάσει τα τεστ που θα θέσει ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του παραμυθένιου εργοστασίου.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

un beau matin

Ενα Ομορφο Πρωϊνό (Un Beau Matin) της Μία Χάνσεν-Λοβ

Ηρωίδα είναι η Σαντρά, διερμηνέας, μητέρα μιας οκτάχρονης κόρης που μεγαλώνει μόνη της, κόρη ενός καθηγητή φιλοσοφίας, του γοητευτικού και λατρεμένου της Γκέοργκ, τον οποίο βλέπει, μέρα με τη μέρα, να χάνει την όραση, τις λέξεις, τη μνήμη, την ικανότητά του να αυτοεξυπηρετείται, εξαιτίας μιας ραγδαία εξελισσόμενης νευρολογικής ασθένειας. Την ίδια ώρα, θέλοντας να διοχετεύσει την οδύνη της, η Σαντρά ξεκινά μια παθιασμένη ερωτική σχέση μ’ έναν παλιό της φίλο, τώρα παντρεμένο με παιδί, τον Κλεμάν.

Η νέα ταινία της Μία Χάνσεν-Λοβ, μια μικρή, ευαίσθητη ιστορία αυτογνωσίας με τη Λεά Σεντού να κόβει την ανάσα. Βραβείο Label Europa Cinemas στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στο Cosmote Cinema 1

gran turismo

Gran Turismo του Νιλ Μπλόμκαμπ

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Γιάν Μάρντενμποροου Jann Mardenborough, η ταινία Gran Turismo αφηγείται την απόλυτη ιστορία ενός παράτολμου εφηβικού ονείρου που έγινε πραγματικότητα. Οι δεξιότητες του Μάρντενμποροου του εξασφάλισαν τη νίκη σε μια σειρά από διαγωνισμούς της Nissan και κατάφεραν να τον κάνουν έναν πραγματικό επαγγελματία οδηγό αγώνων.

Από το PlayStation σε ένα σινεμά δίπλα σας. Με τον Νιλ Μπλόμκαμπ να πετυχαίνει θαύματα μέσα από τα κλισέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Prima della Rivoluzione

Πριν την Επαναστάση (Prima della Rivoluzione) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ένας 20χρονος κομμουνιστής φοιτητής από την Πάρμα, με αστική καταγωγή, ο Φαμπρίτσιο, αμφιταλαντεύεται μεταξύ της μαρξιστικής του ιδεολογίας και της επιβεβλημένης ενσωμάτωσης στο σύστημα, αλλά και μεταξύ καρδιάς και λογικής καθώς διατηρεί ερωτική σχέση με την νεαρή θεία του.

Η αξία και τα αδιέξοδα μιας επανάστασης που δεν έρχεται ποτέ και ψάχνει τη δικαίωση στη συντριβή της, στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη με το όνομα Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Killers of the flower moon

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Killers of the Flower Moon) του Μάρτιν Σκορσέζε

Η ιστορία τοποθετείται τη δεκαετία του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της φυλής των Ινδιάνων Οσέιτζ, οι οποίοι μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου, στις εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν για να ζήσουν, έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο. Αντιστρέφοντας τους άγραφους νόμους της εποχής, έζησαν στην Οκλαχόμα σαν μια σεβαστή αριστοκρατία και αναμείχθηκαν με τους λευκούς, δίνοντας το στίγμα μιας ουτοπικής συνύπαρξης που διακόπηκε απότομα όταν μυστηριώδεις δολοφονίες άρχισαν να αποδεκατίζουν ουσιαστικά τη φυλή, αναγκάζοντας το νεόκοπο τότε FBI του Εντγκαρ Τζ. Χούβερ να αναλάβει δράση.

Με ένα - συναρπαστικό, κλασικό και γι’ αυτό απίστευτα μοντέρνο, επίκαιρο έως και επείγον για κάθε εποχή αλλά ακριβώς για το σήμερα - έπος 260 λεπτών, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά και αριστουργηματικά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

a haunting in venice

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) του Κένεθ Μπράνα

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Ολα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Ολιβερ, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό παρασύρεται και συμμετέχει σε μία σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας, Ροουίνα Ντρέικ. Οταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

Τρίτος Ηρακλής Πουαρό για τον Κένεθ Μπράνα με πολυπληθές καστ, για ένα από τα πιο σκοτεινά, αλλά και κοσμοπολίτικα αστυνομικά μυστήρια της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

La Chimera

Η Χίμαιρα (La Chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ

Ιταλία, δεκαετία 1980. Ο Αρτουρ είναι ένας νεαρός Εγγλέζος που, για άγνωστους λόγους, έχει βρεθεί να μένει στην παραγκούπολη της Ταρκυνίας, της αρχαία πόλης στην επαρχία του Βιτέρμπο - διάσημης για την Ετρουσκική Νεκρόπολη και τους πανάρχαιους τάφους της. Είχε κάποτε εκεί ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής του, την Βιεναμίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρή, παρόλο που η μητέρα της Φλώρα, ξεχασμένη τραγουδίστρια της όπερας και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι το κορίτσι της θα επιστρέψει. Κάπως έτσι κι ο Αρτουρ δεν επέστρεψε. Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο σώμα του. Ούτε στους ζωντανούς. Εμεινε να αιωρείται στο μεταίχμιο του πεπρωμένου.

Η Ιταλίδα σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ταινία που σκάβει στο παρελθόν κι φέρνει στο φως (κινηματογραφικούς) θησαυρούς. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo