Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.
Μαρία Αντουανέτα (Marie Antoinette) της Σοφία Κόπολα
Το 1770, καθαρά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, η 15χρονη Αντουανέτα της Αυστρίας παντρεύεται τον Λουδοβίκο Αύγουστο της Γαλλίας. Η ζωή στις Βερσαλλίες είναι ανιαρή και το γεγονός ότι δεν κάνουν παιδιά βαραίνει το κλίμα. Όταν ο Λουδοβίκος ο 15ος πεθαίνει, η Μαρία Αντουανέτα και ο σύζυγός της στέφονται βασιλείς. Όμως, στο Παρίσι κυοφορείται η Γαλλική Επανάσταση.
Ποπ, αισθησιακό ιστορικό δράμα που προσεγγίζει τη γαλλική αυλή μέσα από βλέμμα νεανικής αποξένωσης, μετατρέποντας τη βασιλική χλιδή σε στοχασμό πάνω στη μοναξιά και τη φήμη.
H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στην ΕΡΤ 1
Τζέρι Μαγκουάιρ (Jerry Maguire) του Κάμερον Κρόου
Ο διεθνής σταρ του κινηματογράφου Τομ Κρουζ είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ, ένας επιτυχημένος αθλητικός πράκτορας που απολύεται από ένα πρακτορείο υψηλών απαιτήσεων, όταν αναπτύσσει μια έντιμη τάση. Προς απογοήτευσή του, διαπιστώνει ότι έχει χάσει επίσης τους περισσότερους πελάτες του και την αρραβωνιαστικιά του, τη δημοσιογράφο του NFL Έιβερι Μπίσοπ. Έχοντας μόνο τον λιγότερο σημαντικό πελάτη από το άλλοτε γεμάτο ρόστερ του, τον υπομεγέθη Ροντ Τίντγουελ της ομάδας Arizona Cardinals, και το μοναδικό άτομο από το πρώην γραφείο του που πιστεύει σε αυτόν, τη νοσταλγική ανύπαντρη μητέρα Ντόροθι Μπόιντ, ο Τζέρι πρέπει να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναχτίσει τη ζωή του από την αρχή. Το μέλλον όλων τους κρέμεται από μια κλωστή, καθώς τα ιδανικά του για πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη δοκιμάζονται στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού "Show Me The Money".
Eνα ζεστό και ειλικρινές πορτρέτο φιλοδοξίας και αγάπης, με τον Τομ Κρουζ να δίνει μια από τις πιο ανθρώπινες και γοητευτικές ερμηνείες της καριέρας του. Oσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.
Η ταινία προβάλλεται στις 21.30 στην ΕΡΤ 2
Ενα Φλυτζάνι Καφέ με Καινούρια Παπούτσια (A Cup of Coffee and New Shoes On) του Γκεντιάν Κότσι
Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ και o Γκεζίμ, δύο κωφοί πανομοιότυποι δίδυμοι, πλέον στα τριάντα τους, ζουν αχώριστοι κάτω από την ίδια στέγη. Η Άνα μια νέα, σπιρτόζα, όμορφη γυναίκα είναι κοπέλα του Γκεζίμ και τους επισκέπτεται αρκετά συχνά. Ένα βράδυ, ο Αγκίμ καθώς οδηγεί επιστρέφοντας με τον Γκεζίμ στο σπίτι τους, η όρασή του θολώνει και γλιτώνουν ως εκ θαύματος το να τους συμβεί ένα πολύ σοβαρό ατύχημα. Λίγες μέρες μετά τα δύο αδέρφια επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο, όπου ανακαλύπτουν ότι λόγω μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, προοδευτικά αλλά μη αναστρέψιμα, θα χάσουν την όρασή τους. Βυθιζόμενοι αργά σε ένα αφόρητο σιωπηλό σκοτάδι, μην μπορώντας να βλέπουν ούτε τον κόσμο αλλά ούτε ο ένας τον άλλον πια, και έχοντας μόνο την Άνα δίπλα τους, τα δύο αδέρφια πρέπει να πάρουν μια δύσκολη και δυνατή απόφαση γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ και φορώντας καινούργια παπούτσια.
Ενα λιτό και βαθιά ανθρώπινο δράμα, που με ευαισθησία και σιωπές αποτυπώνει τη συντροφικότητα και την αξιοπρέπεια απέναντι σε μια αναπόφευκτη απώλεια.
H ταινία προβάλλεται στη 01.30 στην ΕΡΤ 3
Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής (Mad Max: Fury Road) του Τζορτζ Μίλερ
Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με τον κινηματογραφικό θρύλο που ακούει στο όνομα Mad Max, ο Τζορτζ Μίλερ ετοιμάζεται να μας διηγηθεί το νέο κεφάλαιο της μετά-αποκαλυπτικής ιστορίας που ενέπνευσε κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, με τον Τομ Χάρντι στο ρόλο του τίτλου και τη Σαρλίζ Θερόν ως προστιθέμενη αξία. Η ταινία μάς μεταφέρει σ' ένα αποτρόπαιο μέλλον, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο Μαξ Ροκατάνσκι θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την Αυτοκράτειρα Φουριόζα, που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Πράσινη Γη. Η ταινία σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή του σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ σε ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας. Ο Αυστραλός, με ελληνικές ρίζες, κινηματογραφιστής σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise, με τίτλο «Mad Max», το 1979, όπως και τα δυο σίκουελ, «Mad Max 2: The Road Warrior» (1981) και «Mad Max: Beyond Thunderdome» (1985).
Συνήθως, τα sequels, τα «revivals», όλες αυτές οι επιστροφές στο παρελθόν γίνονται γιατί δεν υπάρχει πραγματική έμπνευση. Τα στούντιο θέλουν ένα «σιγουράκι». Να βάλουν θεατές στις αίθουσες με την υπόσχεση ότι θα τους αναστήσουν κάτι παλιό κι αγαπημένο. Και συνήθως το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Οχι αυτή τη φορά. Με τον Τομ Χάρντι να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τη Σαρλίζ Θερόν ισότιμα δίπλα του, ο Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με έμπνευση, φαντασία, δυνατό μήνυμα, στιβαρές ερμηνείες, υπερθέαμα, ηλεκτρικές κιθάρες και τέρμα τα γκάζια! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο STAR
Αφεντικά Για Σκότωμα 2 (Horrible Bosses 2) του Σον Αντερς
Εχοντας αποτύχει να σκοτώσουν τ’ αφεντικά τους στην προηγούμενη ταινία, ο Νικ, ο Κερτ και ο Ντέιλ εγκαταλείπουν το υπαλληλίκι και ιδρύουν τη δική τους εταιρεία, η οποία οδεύει προς την καταστροφή όταν ο πιθανότερος χρηματοδότης τους, τούς βάζει χαρακτηριστικά ανήθικη καπιταλιστική τρικλοποδιά. Η λύση; Ν’ απαγάγουν το γιο του και να ζητήσουν λύτρα για να σώσουν την επιχείρησή τους.
Λιγότερο κάφρικο, περισσότερο συγκροτημένο, παιδικά διασκεδαστικό το σίκουελ του «Αφεντικά για Σκότωμα» κρατά τη συνταγή, ελαττώνει το πιπέρι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία προβάλλεται στις 03.45 στο STAR
Κάποτε Στην Αμερική (Once Upon A Time In America) του Σέρτζιο Λεόνε
Η ιστορία του Νουντλς, ενός γκάνγκστερ που παραμένει στόχος από το οργανωμένο έγκλημα, ξετυλίγεται στη μνήμη του όταν επιστρέφει στα παλιά λημέρια της Νέας Υόρκης και αρχίζει να αναπολεί το παρελθόν του, τις φιλίες του και τους έρωτες του.
Ενα μεγαλειώδες γκανγκστερικό έπος πάνω στη μνήμη, τη φιλία και την προδοσία, που μετατρέπει το αμερικανικό όνειρο σε μελαγχολικό στοχασμό για τον χρόνο και την απώλεια.
Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο OPEN
Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ
Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.
To πρώτο μέρος της τριλογίας του Στίβεν Σόντερμπεργκ με ένα all star καστ.
H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο OPEN
Το Ατίθασο Ρομπότ (Wild Robot) του Κρις Σάντερς
Στο κοντινό μέλλον σπίτια, επιχειρήσεις και χωράφια θα έχουν ως βοηθούς υψηλής τεχνολογίας ρομπότ, προγραμματισμένα να εξυπηρετούν και να ολοκληρώνουν όλες τις δουλειές. Ενα τέτοιο, το ROZZUM μονάδα 7134, έχει πακεταριστεί και αποσταλεί στον νέο του ιδιοκτήτη, όταν απροσδόκητα το κουτί του ξεγλιστρά από το ντεκ του πλοίου που το μεταφέρει και ναυαγεί σ' ένα άγριο, αφιλόξενο νησί. Κατασκευασμένο να βρίσκει λύσεις, επιχειρεί άγαρμπα και ατσούμπαλα να αφομοιωθεί στο περιβάλλον, να βοηθήσει τα άγρια ζώα στην καθημερινότητά τους, αλλά μάταια - εκείνα τρομάζουν και το απομονώνουν ως τέρας. Μέχρι που ένα ατύχημα το φέρνει αντιμέτωπο με ένα ορφανό χηνόπουλο που μόλις έχει σκάσει από το αβγό του. Στα μάτια του νεογνού, το ρομπότ είναι η μαμά του. Κι έτσι το ROZZUM μονάδα 7134 βρίσκει την αποστολή του - μετατρέπεται σε «Ρόζι» και το χηνάκι παίρνει το όνομα «Μπράιτμπιλ». Και τα δύο πλάσματα συνεχίζουν να είναι οι απόκληροι του νησιού. Ο Μπράιτμπιλ είναι ένα «ασχημόπαπο» - γεννιέται μικρόσωμος και με κοντά φτερά (κανονικά, δεν θα επιβίωνε στην άγρια φύση). Ενώ η Ρόζι, παρά την ΑΙ ευφυΐα της, παραμένει ένα πακέτο από λαμαρίνες και καλώδια - το λειτουργικό της δεν της έχει δώσει εργαλεία για τρυφερότητα, φροντίδα, αγάπη. Δεν ξέρει να ταΐσει τον Μπράιτμπιλ, να τον μάθει να κολυμπάει ή, ακόμα πιο απαραίτητα, να τον εκπαιδεύσει να πετά, πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας όπου πρέπει να μεταναστεύσει σε θερμότερα κλίματα για να επιβιώσει. Απροσδόκητος σύμμαχός της στην περιπέτεια της ανατροφής του μικρού, ο πρώτος της εχθρός, ο Φινκ, μία πονηρή αλεπού, που αρχικά επιχείρησε να φάει το χηνόπουλο, αλλά σταδιακά έγινε μέλος και προστάτης αυτής της άτυπης οικογένειας. Αν ο Μπράιτμπιλ γίνει αποδεκτός από τον σχηματισμό των χηνών και πετάξει μαζί τους, η αποστολή της Ρόζι έχει τελειώσει. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές της ρυθμίσεις, οφείλει να καλέσει με SOS την εταιρία της ώστε να την εντοπίσουν και να την παραλάβουν. Θα το κάνει, ή θα επαναστατήσει (θα γίνει ένα «ατίθασο ρομπότ») γιατί έχει βρει το σπίτι της στη φύση; Και πολύ περισσότερο, θα γίνει επιτέλους αποδεκτή από τα υπόλοιπα ζώα;
Το νέο animation της DreamWorks είναι μία παραβολή για τη διαφορετικότητα και τις εναλλακτικές οικογένειες. Μία ταινία με μεγάλη έμπνευση κι ακόμα μεγαλύτερη καρδιά - για μία ηρωίδα που, φαινομενικά, δε διαθέτει ψυχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία προβάλλεται στις 15.50 στο Nova Cinema 2
Το 47 (El 47 (The 47)) του Μαρσέλ Μπαρένα
Η παραγκούπολη του Τόρε Μπαρό στους λόφους της Βαρκελώνης χτίστηκε το '50 από φτωχούς πρόσφυγες που εκδιώχθηκαν από την Ανδαλουσία και την Εξτρεμαδούρα και έμειναν για χρόνια ξεχασμένοι σε κοτετσόσπιτα - χωρίς δρόμους, συγκοινωνίες, τρεχούμενο νερό, σχολείο, ασφάλεια. Τη δεκαετία του '70, ο Μανόλο Βιτάλ, ένας οδηγός λεωφορείου που ήταν από τους πρωτεργάτες που έχτισαν το Τόρε Μπαρό, βλέποντας ότι ο Δήμος της Βαρκελώνης δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα προβλήματά τους, ξεκίνησε μία εξέγερση για να φέρει το οδικό δίκτυο στην απόκληρη συνοικία του. Μέχρι σήμερα, η πειρατεία του λεωφορείου της διαδρομής 47 στέκεται ως ορόσημο για τη δικαίωση των προσφύγων και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της εργατικής τάξης.
Κρατώντας ισορροπημένες αναλογίες ανάμεσα στο φωτογενές μελόδραμα εποχής, τη feelgood συγκίνηση της αληθινής ιστορίας και το σημαντικό σοσιαλιστικό μήνυμα, το δρομολόγιο του λεωφορείου 47 κερδίζει βραβεία Γκόγια και τις καρδιές των θεατών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama
Dourgouti Town του Δημήτρη Μπαβέλλα
Ενας μεσίτης με σκοπό να επενδύσει περιπλανιέται στην περιοχή του Νέου Κόσμου των Αθηνών, παλιότερα γνωστής ως Δουργούτι.
Παλιοί και νεότεροι κάτοικοι του Νέου Κόσμου συναρμολογούν ένα πλήρες πορτρέτο του τυραννισμένου αθηναϊκού μαχαλά σε ένα από τα πιο καλοδουλεμένα ελληνικά ντοκιμαντέρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
To ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix
Heated Rivarly
Ο Σέιν και o Iλια ξεφεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα για το μέλλον και την κοινή τους ζωή.
To έκτο επεισόδιο είναι διαθέσιμο στο HBO Max
Μίλα μου (Talk to Me) των Ντάνι Φιλίππου και Μάικλ Φιλίππου
Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί μια ομάδα φίλων που ανακαλύπτει πως μπορεί να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού και εθίζεται στη νέα αυτή περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.
Το ντεμπούτο των Ελληνοαυστραλών δίδυμων Φιλίππου δικαιώνει το viral μύθο της που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ του Σάντανς, ήδη έτοιμη για το σίκουελ της, Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo
The Beauty
Στη νέα σειρά του FX, «The Beauty», ο κόσμος της υψηλής μόδας σκοτεινιάζει όταν διεθνή supermodels αρχίζουν να πεθαίνουν με φρικτό και μυστηριώδη τρόπο. Οι πράκτορες του FBI, Cooper Madsen (Evan Peters) και Jordan Bennett (Rebecca Hall), ταξιδεύουν στο Παρίσι για να αποκαλύψουν την αλήθεια. Καθώς ερευνούν την υπόθεση, ανακαλύπτουν έναν σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό που μετατρέπει απλούς ανθρώπους σε οράματα σωματικής τελειότητας, με τρομακτικές συνέπειες. Η έρευνα τους οδηγεί κατευθείαν στο στόχαστρο του «The Corporation» (Ashton Kutcher), ενός μυστηριώδους τεχνολογικού δισεκατομμυριούχου που έχει δημιουργήσει μυστικά ένα θαυματουργό φάρμακο, το οποίο ονομάζει «The Beauty» και που θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την τρισεκατομμυρίων δολαρίων αυτοκρατορία του, ακόμη και αν χρειαστεί να απελευθερώσει τον θανατηφόρο εκτελεστή του, «The Assassin» (Anthony Ramos). Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται, ο Jeremy (Jeremy Pope), ένας απελπισμένος outsider, παγιδεύεται στο χάος αναζητώντας σκοπό, ενώ οι πράκτορες ταξιδεύουν από το Παρίσι, τη Βενετία, τη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη για να σταματήσουν μια απειλή που θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας. Το «The Beauty» είναι ένα διεθνές θρίλερ που θέτει το ερώτημα: Τι θα θυσίαζες για την τελειότητα;
Ο Ράιαν Μέρφι δεν σταματάει πουθενά. Συνεχίζοντας να προσφέρει απενοχοποιημένη μυθοπλασία με κάθε κόστος, επιστρέφει στα χρόνια του «Nip/Tuck» για μια gore, trashy, σε στιγμές μόνο πραγματικά «όμορφη» αλληγορία για την εποχή του Ozempic. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.
Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+
