Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Lacombe, Lucien

Επώνυμο: Λακόμπ, Ονομα: Λισιέν (Lacombe, Lucien) του Λουί Μαλ

Καλοκαίρι του 1944. Σε μια μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ο 18χρονος Λισιέν ζητά να στρατολογηθεί στην Αντίσταση, επιδιώκοντας τη δράση αλλά χωρίς να έχει ξεκάθαρη συνείδηση για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Όταν απορρίπτεται λόγω νεαρής ηλικίας, θα αντιδράσει προσεγγίζοντας την Γκεστάπο. Μεθυσμένος από την αίσθηση εξουσίας που γεύεται, θα αρχίσει να καταδίδει τους συμπατριώτες του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Frozen 2

Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ (Frozen 2) των Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Γιατί γεννήθηκε η Ελσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μια ακόμα φορά το βασίλειο της.

Δεύτερη περιπέτεια για την Ελσα, την Αννα και τον Κριστόφ, τον Ολαφ και τον Σβεν... Σχεδόν το ίδιο ψυχρά και σχεδόν το ίδιο ανάποδα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στον Alpha

The BFG 607

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας (The BFG) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενα μικρό ορφανό κορίτσι, η Σόφι, συναντά ένα μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους - όχι και τόσο φιλικούς - γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πετυχαίνει την καλύτερη live action μεταφορά μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ σε ένα παιδικό, αλλά αυτόματα κλασικό παραμύθι για όλες τις εποχές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

La La Land

La La Land του Ντέιμιαν Σαζέλ

Ο Σεμπάστιαν είναι ένας 35χρονος πιανίστας στο σύγχρονο Λος Αντζελες. Τίποτα όμως δεν είναι σύγχρονο στο μυαλό και την καρδιά του: η ζωή του κυλά σε άμετρο τέμπο – όπως η free jazz που λατρεύει. Φοράει 50ς κουστούμια, οδηγεί vintage αυτοκίνητο και κουβαλά τον εαυτό του μοναχικά, μελαγχολικά και πεισμωμένα. Δε θα συμβιβαστεί με τα jingle tunes των piano bars που μπορούν να πληρώσουν το νοίκι του. Θα παραμείνει εμμονικά πιουρίστας στην τέχνη του, φτωχός και ρομαντικός («γιατί λέμε αυτή τη λέξη σαν να είναι βρισιά πλέον;»). Αποκλεισμένος στο άδειο του διαμέρισμα, παρέα με στιβαγμένα βινύλια, αφίσες ιστορικών jazz joints, συλλεκτικά μεμοραμπίλια (όπως το σκαμπό του πιανίστα Χόγκι Καρμάικλ) και τα όνειρά του να ανοίξει το δικό του μαγαζί, όπου οι τζαζίστες θα μπορούν να τζαμάρουν «ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν κι όποτε θέλουν». Το οσκαρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Εμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για όσους κοιτάζουν τον ουρανό με τ' άστρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

120 BPM 607

120 Χτύποι το Λεπτό (120 BPM) του Ρομπέν Καμπιγιό

Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Βραβευμένη με το Grand Prix ή αλλιώς τον Αργυρό Φοίνικα στο 70ο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και με το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου, η ταινία - φαινόμενο του Καμπιγιό έγινε το talk-of-the-festival, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και μπήκε αυτόματα στο πάνθεον των "κλασικών" ταινιών. Με το πάθος της, έκανε ακόμα και τον πρόεδρο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, Πέδρο Αλμοδόβαρ, να συγκινηθεί στη συνέντευξη τύπου, περιγράφοντας την κινηματογραφική της δύναμη, την επίκαιρη ανάγνωση της αλλά και την πολιτική της βαρύτητα.

Ο Ρομπέν Καμπιγιό ξαναγράφει την ιστορία της Αct Up, με μια ταινία τόσο λυτρωτικά συγκινητική όσο και βαθιά πολιτική και σοκαριστικά επίκαιρη. Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Mr. Klein 607

Ο Κύριος Κλάιν (Mr. Klein) του Τζόζεφ Λόουζι

Ενας Γάλλος γιατρός μετρά και καταγράφει τα χαρακτηριστικά μιας σκουρόχρωμης γυναίκας. Η εξέταση γίνεται με μια κλινικότητα σκληρή, σχεδόν προσβλητική για το υποκείμενο, το οποίο υπομένει τα «ευρήματα» του γιατρού με ένα βλέμμα φόβου και περιφρόνησης μαζί. Ο γιατρός δεν έχει ακριβώς εντοπίσει τις εθνικές ρίζες της. «Είναι εβραϊκής καταγωγής, μπορεί αρμένικης, ίσως και αραβικής», καταλήγει, με τη νοσοκόμα δίπλα του να σημειώνει το πόρισμα. Είναι η πρώτη σκηνή του «Κυρίου Κλάιν», αυτή που αμέσως βάζει το πρώτο ζήτημα σε τούτο το σύνθετο αριστούργημα –το βιολογικό/φυλετικό.

Ο Τζόζεφ Λόουζι κεντά πάνω στο αγαπημένο του θέμα, της ταυτότητας, και ο Αλέν Ντελόν συνθέτει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του σε ένα σταθερά επίκαιρο «θρίλερ». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

a haunting in venice

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) του Κένεθ Μπράνα

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Ολα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Ολιβερ, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό παρασύρεται και συμμετέχει σε μία σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας, Ροουίνα Ντρέικ. Οταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

Τρίτος Ηρακλής Πουαρό για τον Κένεθ Μπράνα με πολυπληθές καστ, για ένα από τα πιο σκοτεινά, αλλά και κοσμοπολίτικα αστυνομικά μυστήρια της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+