TV & STREAMING

Ο Τσάρλι Μπρούκερ εκφράζει τις επιφυλάξεις (και τους φόβους) του για την Τεχνητή Νοημοσύνη

of 10

Θα αντικαταστήσει τους σεναριογράφους το AI; O δημιουργός του «Black Mirror» μοιράζεται τις σκέψεις του για το μόνιμο debate των καιρών μας.

Ο Τσάρλι Μπρούκερ εκφράζει τις επιφυλάξεις (και τους φόβους) του για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο δημιουργός του «Black Mirror», Τσάρλι Μπρούκερ, μπορεί προς το παρόν να απέχει από τα γυρίσματα μίας νέας σεζόν, ωστόσο δεν παύει να προβληματίζεται για το πώς η τεχνολογία μπορεί να καθορίσει το μέλλον της δημιουργικής διαδικασίας. Μιλώντας στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Εδιμβούργου, περιέγραψε ένα σενάριο που του φαίνεται ανησυχητικά πιθανό: την ιδέα τα στούντιο να τροφοδοτούν τα σενάρια σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία θα δημιουργούν ένα πρόχειρο «AI animatic» – μια rough cut εκδοχή σε κινούμενη εικόνα – ώστε οι παραγωγοί να ζητούν αλλαγές από τους συγγραφείς. «Ουσιαστικά το σενάριο θα μετατρέπεται σε prompt», σημείωσε, προσθέτοντας πόσο ανησυχητική βρίσκει την παραπάνω προοπτική.

Διαβάστε ακόμη: Θα είναι ο Νίκολας Κέιτζ ο νέος ντετέκτιβ στο «True Detective»;

Παρ' όλ' αυτά, ο Μπρούκερ ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται ότι οι συγγραφείς θα αντικατασταθούν πλήρως από μηχανές, καθώς «η αίσθηση της ανθρώπινης γραφής δεν μπορεί να αναπαραχθεί». Οπως συμπλήρωσε με χιούμορ: δε «Ελπίζω να υπάρχει ακόμα δουλειά για να κρατάμε τα πληκτρολόγια ζεστά με σάρκα».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο δημιουργός αναφέρθηκε και στην πορεία της σειράς, αποκαλύπτοντας ότι αρκετοί θεατές του έχουν εκμυστηρευτεί πως προτιμούσαν την εποχή που το «Black Mirror» ήταν καθαρά βρετανικό, «χωρίς Αμερικανούς ηθοποιούς» και με διαρκώς ζοφερά φινάλε. Ο ίδιος, ωστόσο, επέλεξε να πειραματιστεί, γράφοντας για το Netflix το επεισόδιο «San Junipero» – μια ιστορία με πιο αισιόδοξη χροιά, που τελικά αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή της σειράς.