Buzz

Γιατί στο «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα παίζουν ηθοποιοί που έγιναν cancel

of 10

Ο μεγάλος σκηνοθέτης, λίγο πριν από την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας του, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε -επίτηδες- να συμπεριλάβει τον Τζον Βόιτ και τον Σάια ΛαΜπεφ στο καστ.

Γιατί στο «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα παίζουν ηθοποιοί που έγιναν cancel

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αναφέρθηκε στην πολύκροτη επερχόμενη ταινία του, «Megalopolis», εξηγώντας πως πρόθεσή του ήταν να δημιουργήσει ένα φιλμ που με τίποτα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «μία ακόμη woke παραγωγή του Χόλιγουντ».

Πιστός στην παραπάνω απόφαση, φρόντισε το καστ να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αμφιλεγόμενους ηθοποιούς, όπως ο Γιόν Βόιτ, ο οποίος στο παρελθόν έχει εγείρει αντιδράσεις, τόσο για τις συντηρητικές του απόψεις, όσο και την ένθερμη υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τον Σάια ΛαΜπεφ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση το 2021.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα τα βάζει με τους κριτικούς στο νέο τρέιλερ του «Megalopolis»

«Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί είναι η ταινία να χαρακτηριστεί μία woke παραγωγή του Χόλιγουντ που απλώς κάνει κήρυγμα στους θεατές», δήλωσε ο Κόπολα. «Το καστ περιλαμβάνει ανθρώπους που έχουν χαρακτηριστεί «canceled» κάποια στιγμή [...] Υπήρχαν άτομα που ανήκουν στον συντηρητικό, αλλά και τον προοδευτικό χώρο πολιτικά, όμως όλοι δουλεύαμε συνεργατικά πάνω στην ίδια ταινία. Αυτό το βρήκα ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

john-voight-megalopolis Ο Γιόν Βόιτ στα γυρίσματα του «Megalopolis»

Οσον αφορά τη συνεργασία με τον ΛαΜπεφ, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε ελάχιστες ταινίες από τότε που δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του, ο Κόπολα επαίνεσε τον ηθοποιό για τις υποκριτικές του ικανότητες, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι αρκετές φορές ήρθε και ο ίδιος σε αντιπαράθεση μαζί του.

«Ο Σάια παίρνει τα πάντα πολύ σοβαρά», είπε ο Κόπολα. «Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία συνεργασίας μαζί του. Εσκεμμένα δημιουργεί ένταση ανάμεσα σε αυτόν και τον σκηνοθέτη σε ακραίο βαθμό. Μου θυμίζει τον Ντένις Χόπερ, ο οποίος όταν έκανε κάτι παρόμοιο του έλεγες, Απλά κάνε ό,τι θέλεις και μετά αυτός έκανε κάτι πραγματικά φοβερό».

labeouf-megalopolis Ο Σάια ΛαΜπεφ -in drag- κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

Το «Megalopolis» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στις κινηματογραφικές αίθουσες.