Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2021: Η πρεμιέρα του 62ου Φεστιβάλ θα είναι... γεγονός!

of 10

Mε «Το Γεγονός» (L’Événement) της Οντρέ Ντιγουάν, τον πρόσφατο Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, θα ανοίξει την αυλαία του το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη 2021: Η πρεμιέρα του 62ου Φεστιβάλ θα είναι... γεγονός!

Η ταινία «Το Γεγονός» (L’Événement) της γαλλίδας σκηνοθέτιδας Οντρέ Ντιγουάν, που προκάλεσε αίσθηση στη Βενετία και κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα, ανοίγει στο Ολύμπιον το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: Βενετία 2021: Ξεχάστε το «Dune». To «L' Evénement» της Οντρέ Ντιγουάν είναι η αληθινή ταινία γεγονός του φεστιβάλ

Evénement 1

Μια (απαγορευμένη) έκτρωση στην Γαλλία του '60 βρίσκεται στο κέντρο μιας χαμηλότονης, μα συγκλονιστικής και δυστυχώς επίκαιρης ταινίας.

Βασισμένο στο ομότιτλο, εν πολλοίς αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ανί Ερνό, το «L' Εvénement» είναι μια «ταινία εποχής» που δεν υποφέρει από κανένα από τα ατοπήματα του σινεμά του συγκεκριμένου είδους. Δεν νοσταλγεί, δεν εξωραΐζει, δεν τονίζει καν την στιγμή και τον τόπο. Βλέποντας τις πρώτες σκηνές της ταινίας θα μπορούσες άνετα να σκεφτείς ότι διαδραματίζονται στο παρόν, τουλάχιστον μέχρις ότου η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ηρωίδα του σε προσγειώνει απότομα.

Η ταινία θα προβληθεί σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη Rosebud.21.

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Evénement 2