Buzz

Ο Πίτερ Σάφραν υπερασπίζεται την απόφαση της Warner να ακυρώσει το «Batgirl»

of 10

Δήλωσε μάλιστα πως η ταινία δεν ήταν σε κατάσταση να κυκλοφορήσει και πως αυτό θα εβλαπτε πολύ κόσμο.

Ο Πίτερ Σάφραν υπερασπίζεται την απόφαση της Warner να ακυρώσει το «Batgirl»

Οταν η Warner ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι πως ακυρώνει την κυκλοφορία του «Batgirl» σε σκηνοθεσία των Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ, μια ταινία μάλιστα η οποία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και βρισκόταν ήδη στα τελικά στάδια παραγωγής, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο από τους φανς και όσο και από άτομα μέσα στην βιομηχανία. Ωστόσο, σύμφωνα με ένα από τα νέα αφεντικά των DC Studios, παρόλο που δεν ήταν η πιο δημοφιλής απόφαση, η ακύρωση του «Batgirl» ήταν η σωστή κίνηση.

Σε μια συνέντευξή του στο Variety ο Πίτερ Σάφραν, ένας από τους νέους επικεφαλής των DC Studios, μίλησε για αυτή την δύσκολη απόφαση. «Η Batgirl είναι ένας χαρακτήρας που αναπόφευκτα θα συμπεριλάβουμε στην ιστορία μας. Οσο αφορά την ταινία της “Batgirl”, δεν είχε σημασία πόσο είχε ολοκληρωθεί η παραγωγή της για την ακύρωσή της. Είδα την ταινία, και υπάρχουν πολλοί απίστευτα ταλαντούχοι άνθρωποι μπροστά και πίσω από την κάμερα σε αυτήν την ταινία. Αλλά αυτή η ταινία δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, και συμβαίνει μερικές φορές. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ και η ομάδα του πήραν μια πολύ τολμηρή και θαρραλέα απόφαση να την ακυρώσουν γιατί θα έβλαπτε την DC. Θα έβλαπτε και τους εμπλεκόμενους με αυτήν.»

Διαβάστε ακόμα: Οι σκηνοθέτες του «Batgirl» λένε πως η Warner τους μπλόκαρε από οποιαδήποτε πρόσβαση στην ταινία τους

Batgirl 607

Και συνέχισε λέγοντας «νομίζω πως πραγματικά υποστήριξαν την DC [με αυτή τους την απόφαση]. Τους χαρακτήρες, την ιστορία, την ποιότητα όλων αυτών. Μίλησα με τον Αντίλ και τον Μπιλάλ — τους σκηνοθέτες — την περασμένη εβδομάδα. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι έχουν ήδη επιστρέψει στο να δουλέψουν μαζί μας. Όπως είπα, συμμετείχαν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι, αλλά η ταινία απλά δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει. Δεν θα ήταν σε θέση να ανταγωνιστεί στη θεατρική αγορά, δημιουργήθηκε για τη μικρή οθόνη. Ετσι, και πάλι, νομίζω ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά πήραν τη σωστή απόφαση βάζοντάς την στο ράφι».

Πάντως η Batgirl θα κάνει καιρό να επιστρέψει μιας και, σύμφωνα τα νέα πρότζεκτ που ανακοινώθηκαν χτες για το πρώτο κεφάλαιο του νέου DCU, με τίτλο «Gods and Monsters», δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά.