Buzz

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι: Πέντε κατηγορούμενοι και ένα ολόκληρο δίκτυο ναρκωτικών

of 10

Με αφορμή τον θάνατο του πολυαγαπημένου «Τσάντλερ Μπινγκ» των «Friends», οι αρχές των ΗΠΑ εξάρθρωσαν δίκτυο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι: Πέντε κατηγορούμενοι και ένα ολόκληρο δίκτυο ναρκωτικών

«Δουλειά μου ήταν να ψυχαγωγώ, να καλοπιάνω, να ευχαριστώ, να κάνω τους άλλους να γελάνε, να κατευνάζω τα πνεύματα, να ικανοποιώ, να είμαι ο κλόουν της παρέας». Με τα παραπάνω λόγια ο Μάθιου Πέρι, το αγαπημένο φιλαράκι της υφηλίου που αποχαιρετήσαμε στις 28 Οκτωβρίου του 2023, περιέγραφε τον εαυτό του. Στα 54 μόλις χρόνια του, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε έναν από τους πιο συμπαθείς ρόλους όλων των εποχών, βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του, στο Λος Άντζελες, έπειτα από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Τα τελευταία 24ωρα νέες πληροφορίες αναφορικά με τον θάνατό του είδαν το φως της δημοσιότητας, με ολοένα και περισσότερα στοιχεία να αποκαλύπτονται από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα.

Διαβάστε ακόμα: Ενα αντίο για τον Μάθιου Πέρι έξω από το εμβληματικό διαμέρισμα της σειράς «Τα Φιλαράκια»

Ηδη από το 2023 πέντε άτομα είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του ηθοποιού. Οι κατηγορίες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη το πρωί σε συνέντευξη τύπου της Εισαγγελικής Αρχής των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες, μετά την αποκάλυψη ενός υπόγειου δικτύου πωλητών και προμηθευτών ναρκωτικών, οι οποίοι φέρεται να ευθύνονται για τη διανομή κεταμίνης, του δυνητικά θανατηφόρου φαρμάκου, που προκάλεσε τον θάνατο του Πέρι.

Τον περασμένο Μάιο, ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, Σκοτ Γουίλιαμς, δήλωσε στο CNN ότι έρευνα για την πιθανή εγκληματική φύση του θανάτου του Πέρι βρισκόταν σε εξέλιξη από τις αρχές. Η έρευνα αφορούσε το πώς ο Πέρι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά και κατ’ επέκταση ποιος μπορεί να του τα είχε προμηθεύσει. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Επιθεώρησης Ταχυδρομείων των ΗΠΑ. «Η έρευνα αποκάλυψε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο που ήταν υπεύθυνο για την προμήθεια του Μάθιου Πέρι με μεγάλες ποσότητες κεταμίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα.

matthew-perry-trialΣτιγμιότυπο από την πρόσφατη συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Στους κατηγορούμενος συγκαταλέγονται δύο γιατροί, ο προσωπικός βοηθός του Πέρι που διέμενε μαζί του, και ένα άτομο που οι αρχές αποκαλούν «Βασίλισσα της Κεταμίνης», σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Ο Εστράδα δήλωσε ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα ζητήματα εθισμού του Πέρι, προμηθεύοντάς τον παράνομα με φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους έχουν ομολογήσει επί των κατηγοριών, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορήθηκαν την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο Εισαγγελέας των ΗΠΑ.

Η Τζάσβιν Σάνγκα, (η γνωστή και ως «Βασίλισσα της Κεταμίνης») κατηγορείται μεταξύ άλλων για διακίνηση κεταμίνης, καθώς και κατοχή με σκοπό τη διακίνηση μεθαμφεταμίνης, ενώ εις βάρος της έχουν απαγγελθεί ακόμα πέντε κατηγορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σάνγκα προμήθευσε τον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Σαλβαδόρ Πλασένσια με την κεταμίνη που τελικά οδήγησε στον θάνατό του. Ο τελευταίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση κεταμίνης, αλλά και παραποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Ανάμεσα στα άτομα που ομολόγησαν την ενοχή τους, βρίσκεται Ερικ Φλέμινγκ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που προμήθευσε τον Πέρι με την κεταμίνη που τον σκότωσε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Οπως είπε, προμηθεύτηκε την κεταμίνη από την Σάνγκα και παρέδωσε συνολικά 50 φιαλίδια στον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Κένεθ Ιγουαμάσα, εκ των οποίων τα 25 έφτασαν στα χέρια του ηθοποιού τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό του. Ο Ιγουαμάσα, κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τη Σάνγκα, τον Φλέμινγκ και τον Πλασένσια προκειμένου να προμηθεύσει τον Μάθιου Πέρι με κεταμίνη. Μάλιστα, παραδέχτηκε τόσο ότι έκανε συστηματικά ενέσεις κεταμίνης στον ηθοποιό, όσο και ότι του χορήγησε αντίστοιχη δόση και την ημέρα θανάτου του.

Οπως ο Φλέμινγκ, έτσι και ο γιατρός Μαρκ Τσάβες παραδέχτηκε την ενοχή του, ομολογώντας ότι πούλησε κεταμίνη στον Πλασένσια, συμπεριλαμβανομένης μιας ποσότητας που είχε αποσπάσει από κλινική στην οποία εργαζόταν κατά το παρελθόν.

«Το ταξίδι του Μάθιου Πέρι στη χρήση κεταμίνης ξεκίνησε εξαιτίας αδίστακτων γιατρών που καταχράστηκαν τη θέση εμπιστοσύνης τους επειδή τον έβλεπαν ως πηγή χρημάτων», είχε δηλώσει η διοικήτρια της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ανν Μίλγκραμ μέσα από το δελτίο τύπου της ανακοίνωσης του θανάτου του ηθοποιού τον περασμένο Οκτώβριο. «Κάθε μέρα, ως Δίωξη, εργαζόμαστε ακούραστα με τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς συνεργάτες μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο και να λογοδοτούν αυτοί που διακινούν θανατηφόρα και επικίνδυνα ναρκωτικά, είτε είναι τοπικοί διακινητές ναρκωτικών, είτε γιατροί που παραβιάζουν τον όρκο τους να φροντίζουν τους ασθενείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεταμίνη έχει σημειώσει άνοδο τα τελευταία χρόνια ως -παράνομη- προτεινόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη, το άγχος και τον πόνο. Άτομα κοντά στον Πέρι είπαν στους ιατροδικαστές ότι ο ηθοποιός κατέφυγε σε θεραπεία με εγχύσεις κεταμίνης, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα ζητήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε.

Η Μίλγκραμ πρόσθεσε κατά τη συνέντευξη τύπου ότι η «απελπισία που οδήγησε τον Πέρι σε αυτά τα άτομα δεν αντιμετωπίστηκε με βοήθεια, όπως θα έπρεπε, από τους γιατρούς. Αυτή η προδοσία εμπιστοσύνης είναι στην καρδιά αυτής της τραγωδίας. Ισως αυτό που συνέβη ... να βοηθήσει άλλους και να σώσει ζωές».