Φεστιβάλ / Βραβεία

Βερολίνο 2023: «Μουσική» με ελληνικό χρώμα στην #Berlinale23

of 10

Η νέα ταινία της Γερμανίδας Αντζελα Σάνελεκ που γυρίστηκε στην Ελλάδα, διεκδικεί τη Χρυσή Αρκτο στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Βερολίνο 2023: «Μουσική» με ελληνικό χρώμα στην #Berlinale23

O Τζον βρίσκεται μωρό σε μια θυελλώδη νύχτα στα ελληνικά βουνά, υιοθετείται χωρίς να γνωρίζει ούτε τον πατέρα του ούτε τη μητέρα του. Ως ενήλικας, γνωρίζει την Ηρώ, μια φύλακα στη φυλακή όπου είναι έγκλειστος μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Μοιάζει να αναζητά διαρκώς την παρουσία του, τον φροντίζει, του ηχογραφεί μουσική. Ταυτόχρονα, η όραση του Τζον αρχίζει να εξασθενεί… Για κάθε απώλεια που υφίσταται, θα κερδίζει κάτι ως αντάλλαγμα.

Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση του «Music», της νέας ταινίας της Γερμανίδας Αντζελα Σάνελεκ. από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του Νέου Γερμανικού Σινεμά που πιο πρόσφατα είχε κερδίσει την Αργυρή Αρκτο Σκηνοθεσίας στη Berlinale του 2019, που βασίζεται στο μύθο του Οιδίποδα και γυρίστηκε στην Ελλάδα, με την ελληνική πλευρά της παραγωγής να αναλαμβάνει η Heretic.

Στην ταινία, συμπαραγωγή Γερμανίας, Γαλλίας, Σερβίας και Ελλάδας πρωταγωνιστούν οι Αλιόσα Σνάιντερ, Αγκάτ Μπονιτζέρ, Αργύρης Ξάφης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Φρίντα Ταράνα και άλλοι.

music

music

music

music

music


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 16 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου. Το Flix βρίσκεται εδώ για να σας μεταφέρει, ζωντανά, όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς.