Buzz

Ο Τζος Ο'Κόνορ αποχαιρετά τους Βρετανούς βασιλείς - αλλά κρατάει την Ολίβια Κόλμαν

of 10

Σε μια post-EMMY συνέντευξη στο Variety, o Τζος Ο'Κόνορ οριοθετεί την από 'δω και πέρα καριέρα του.

Ο Τζος Ο'Κόνορ αποχαιρετά τους Βρετανούς βασιλείς - αλλά κρατάει την Ολίβια Κόλμαν
φωτογραφίες Nicol Biesek για το Variety

Μπορεί να έπαιζε μια δεκαετία στο βρετανικό θέατρο (απόφοιτος του Old Vic), όμως ο Τζος Ο'Κόνορ έγινε τοις πάσι γνωστός ως Πρίγκηπας Κάρολος στο «The Crown», ρόλο για τον οποίο και τιμήθηκε με βραβείο ΕΜΜΥ στην προ ημερών τελετή.

Την επομένη της απομονής (κι αφότου, κωμικά, αυτοτραυματίστηκε στο μέτωπο με τα φτερά του χρυσού αγαλματιδίου του!), ο Τζος Ο'Κόνορ μίλησε στο Variety εφ' όλης της ύλης. Ο ηθοποιός εγκατέλειψε την Αγγλία κι εγκαταστάθηκε, μόλις, στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας για πάντα πίσω του και τη βασιλική οικογένεια - άλλωστε, το ρόλο του Καρόλου στις επόμενες δύο σεζόν του «The Crown» αναλαμβάνει ο Ντόμινικ Γουεστ.

Διαβάστε ακόμη: Ετσι μοιάζουν οι Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Ντομινίκ Γουέστ ως Νταιάνα και Κάρολος στον πέμπτο κύκλο του «The Crown»

τζος ο'κόνορ

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα παρακολουθώ τη σειρά,» λέει ο Ο'Κόνορ στη συνέντευξη. «Ο Ντόμινικ Γουεστ μου έστειλε ένα πολύ γλυκό μήνυμα χτες βράδυ, για να με συγχαρεί. Θα είναι εκπληκτική η νέα σεζόν. Η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, η Ιμέλντα Στόντον, ο Τζόναθαν Πράις - θα είναι συναρπαστική. Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι θα μπορέσω να ξαναγίνω φαν του "The Crown"... Μου αρέσει η ιδέα ότι θα βλέπω απλώς τα επεισόδια, χωρίς να σκέφτομαι συνέχεια "Ωχ, αυτό γιατί το έκανες; Γιατί πήρες αυτή την έκφραση;".»

Το άλλο που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ο'Κόνορ είναι πως δεν θα του κάνουν, πια, ερωτήσεις για τον πραγματικό Πρίγκηπα Κάρολο: «Ετσι κι αλλιώς, μόνο τους απογοητεύω. Δεν ήξερα τίποτα γι' αυτόν, στ' αλήθεια!» Ο ηθοποιός... δεσμεύεται ότι δεν θα ενσαρκώσει ξανά ρόλο γαλαζοαίματου: «Είμαι άνθρωπος του Σέξπιρ, οπότε κάποιους αριστοκράτες θα παίξω, υποθέτω, αλλά όχι τη βασιλική οικογένεια. Το έκανα αυτό, ήταν ροκ εν ρολ και το λάτρεψα, αλλά, ναι, τώρα κάνω τσεκ άουτ.»

τζος ο'κόνορ

Ωστόσο, ο Ο'Κόνορ δεν θ' αποχωριστεί και την αγαπημένη του «βασίλισσα», την Ολίβια Κόλμαν που υποδύθηκε την καθόλου τρυφερή μητέρα του στο «The Crown». Η επόμενη ταινία όπου θα τον δούμε είναι το «Mothering Sunday» της Εβά Ισόν. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γκρέιαμ Σουιφτ, η ταινία παρακολουθεί μια υπηρέτρια που ερωτεύεται το γιο των γειτόνων και εκτυλίσσεται μέσα σ' ένα εικοσιτετράωρο, μια μέρα του 1924, θίγοντας την ταξική ανισότητα και τις ενοχές των επιζόντων του πολέμου. Στην ταινία, ο Ο'Κόνορ και η Κόλμαν έχουν μία, μόνο, κοινή σκηνή: «Ηταν πολύ διασκεδαστικό,» λέει ο ηθοποιός, «αλλά και κάπως σουρεαλιστικό.»

Στην ταινία, ο Τζος Ο'Κόνορ εμφανίζεται κιόλας για πρώτη φορά γυμνός, full frontal, πράγμα που του έκανε... μεγάλη εντύπωση: «Είναι παράξενο να βλέπεις τον εαυτό σου γυμνό σε μια κανονική, μεγάλη οθόνη κινηματογράφου. Είναι μια πολύ παράξενη εμπειρία. Αλλά είναι παράξενη εμπειρία να βλέπεις τον εαυτό σου στην οθόνη έτσι κι αλλιώς. Πιστεύω πως το γυμνό χρειάζεται σ' αυτή την ταινία - το βασικό κομμάτι της ιστορίας είναι το πώς αυτός ο τζέντλεμαν ντύνεται και νιώθει άνετα με το σώμα του.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τζος Ο'Κόνορ στο Variety εδώ.