Buzz

Τζέιν Φόντα: «Δε θέλω να σκέφτομαι το ότι ξαναγυρίζουν την Barbarella. Ανησυχώ.»

of 10

Η Τζέιν Φόντα ανησυχεί για το remake της «Barbarella», με πρωταγωνίστρια την Σίντνεϊ Σουίνι.

Τζέιν Φόντα: «Δε θέλω να σκέφτομαι το ότι ξαναγυρίζουν την Barbarella. Ανησυχώ.»

Πριν λίγους μήνες έσκασε η είδηση ότι το στούντιο της Sony υπέγραψε με το νέο It-Girl της εποχής, την Σίντνεϊ Σουίνι («Euphoria», «The White Lotus»), για να πρωταγωνιστήσει σε μία σύγχρονη ανάγνωση της «Barbarella».

Το 1962, ο Ζαν-Κλοντ Φόρεστ κυκλοφορεί το κόμικ της «Barbarella» με κεντρική ηρωίδα ένα σέξι εξωγήινο θηλυκό και, λίγα χρόνια αργότερα, ο Ροζέ Βαντίμ της έδωσε κινηματογραφική σάρκα και οστά, με τη μορφή της Τζέιν Φόντα.

Από τότε, η cult ταινία έχει γίνει κλασική και πολλοί σκηνοθέτες έχουν ονειρευτεί να την αναβιώσουν - από τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ που ήθελε την Ρόουζ ΜακΓκόουαν στον κεντρικό ρόλο, μέχρι τον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν που είχε δηλώσει ότι ένα remake της sci-fi ηρωίδας είναι εδώ και χρόνια το όνειρό του.

barbarella

Τι όμως σκέφτεται η αυθεντική «Barbarella».για το επικείμενο remake;

«Δεν το σκέφτομαι. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Γιατί ανησυχώ για το πώς θα τους βγει...», δήλωσε η Φόντα σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter.

«Κάποτε είχα σκεφτεί πώς θα ήθελα να ξαναπλησιάσουμε αυτή την ηρωίδα. Ζούσε ακόμα ο παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις και δεν ήθελε ούτε να το ακούσει. Αυτή θα ήταν όμως μία πραγματικά φεμινιστική ταινία...»

Ποιος ή ποια θα κρατήσει την κάμερα στην νέα «Barbarella» δεν το ξέρουμε ακόμα. Πέρα από το trend των αναβιώσεων των κλασικών, τελευταία παρατηρούμε και μία τάση πιο συγκεκριμένη: γυναίκες να σκηνοθετούν θρυλικές σέξι ηρωίδες, αφαιρώντας το male gaze από την εξίσωση. Ενα ακόμα παράδειγμα είναι η «Εμμανουέλα» τπου ετοιμάζει η Οντρέ Ντιγουάν («Το Γεγονός») με πρωταγωνίστρια την Λεά Σεϊντού, η οποία είχε δηλώσει στο Flix «Θα είναι μία πολύ διαφορετική «Εμμανουέλα», αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά. Μόνο ότι αυτή τη φορά γυναίκες κοιτούν τη γυναικεία σεξουαλικότητα...»

Ανυπομονούμε να δούμε αν κάτι τέτοιο ετοιμάζεται και για την ηρωίδα του Ζαν-Κλοντ Φόρεστ, ή η Φόντα έχει πράγματι λόγους να ανησυχεί...

Διαβάστε περισσότερα: