Buzz

Τρέιλερ για το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»: Με τον Ιντι να δείχνει δεκαετίες νεότερος και με ξεκάθαρα... γυναικεία κατεύθυνση

of 10

Αποχαιρετισμός στον Ιντι, νέα πνοή στο franchise!

Τρέιλερ για το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»: Με τον Ιντι να δείχνει δεκαετίες νεότερος και με ξεκάθαρα... γυναικεία κατεύθυνση

«Indiana Jones and the Dial of Destiny» είναι ο τίτλος της νέας, 5ης ταινίας του αγαπημένου αρχαιολόγου με το μαστίγιο, η οποία θα είναι η τελευταία για τον 80χρονο Χάρισον Φορντ, αλλά και για τον 90χρονο Τζον Γουίλιαμς που υπογράφει και πάλι το soundtrack. Ωστόσο, στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, μόλις, η Disney, όλα μοιάζουν ανανεωμένα και με μια αισιοδοξία για την «επόμενη γενιά».

Δείτε ακόμη: Καινούργιες φωτογραφίες από το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»

Στο τρέιλερ βλέπουμε σε flash back τον Χάρισον Φορντ ως νεαρό Ιντι (δεκαετίες έχουν αφαιρεθεί από το, υπέροχο έτσι κι αλλιώς, πρόσωπο του Φορντ με ψηφιακές... κρέμες νυκτός), αλλά και να επιδίδεται στα γνώριμα χόμπι του, να τρέχει στο κατόπι ενός τρένου, ή με τη μηχανή του πίσω από ένα αεροπλάνο. «Αυτές οι μέρες έχουν περάσει,» λέει ο σύγχρονος Ιντι, αλλά φυσικά είναι πανέτοιμος να τις επαναλάβει. Εδώ παίρνουμε τις πρώτες, κλεφτές ματιές από τους «κακούς» της ιστορίας που υποδύονται ο Μαντς Μίκελσεν και ο Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά και την Ελένα, την αναδεξιμιά του Ιντι, την οποία υποδύεται η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ. Εξαιρετική επιλογή, αν μας ρωτάτε, ειδικά εάν η Ελένα πρόκειται να αναλάβει εφεξής το franchise, να την υποδύεται μια δημιουργός/ηθοποιός που εκφράζει απόλυτα τον νεοφεμινισμό, αλλά και συνεργάστηκε στο σενάριο ενός ακόμα «αποχαιρετισμού», αυτού του πράκτορα 007 όπως τον ξέραμε.

indiana jones 5

Το «Indiana Jones and the Dial of Destiny», που προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2023, για πρώτη φορά δεν έχει ως παραγωγό τον Τζορτζ Λούκας, ούτε ως σκηνοθέτη τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, αντ' αυτών ο Τζέιμς Μάνγκολντ καλύπτει και τις δυο... καρέκλες.

poster indiana