Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The End of the Tour 607

Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) του Τζέιμς Πόνσολντ

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (ή DFW όπως ήταν γνωστός) βρέθηκε κρεμασμένος. Ηταν μόλις 46 ετών. Κι όμως: ο ταλαντούχος και καταθλιπτικός αυτόχειρας είχε από τα 30 του ψηφιστεί ως ένας από τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους του αιώνα, σύμφωνα με το «Τime». Κι αυτό γιατί το1996 είχε ξεσηκώσει θύελλες στους αμερικανικούς λογοτεχνικούς κύκλους με το δυστοπικό μυθιστόρημα «Ιnfinite Jest» («Ατέλειωτο Αστείο»). Ευφυής, φιλοσοφικά τεκμηριωμένος και με απολαυστικό κατάμαυρο χιούμορ, είχε θεωρηθεί απόγονος του Πίντσον, του Tόμσον, του Ντελίλο. Το περιοδικό Rolling Stone είχε στείλει τότε στο σπίτι του Γουάλας στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης το νεαρό δημοσιογράφο, και φιλόδοξο επίσης λογοτέχνη, Ντέιβιντ Λίπσκι σε μία πενθήμερη αποστολή/συνέντευξη. Αυτό το πορτρέτο δεν δημοσιεύτηκε παρά μόνο μετά θάνατον. Η ταινία, αποτυπώνει τη συνεύρεση των δύο αντρών, τις συζητήσεις και την φιλοσοφική τους κόντρα.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Λίπσκι και τις tours-de-force ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της, η ταινία δεν αποκαλύπτει απλώς την ιδιοσυγκρασιακή προσωπικότητα του συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, αλλά προκαλεί το θεατή να πάρει θέση κι ο ίδιος στο διάλογο περί πραγματικής αξίας και διασημότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

12 years a slave 607

12 Χρόνια Σκλάβος (12 Years a Slave) του Στιβ ΜακΚούιν

Το «12 Years a Slave» βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Σόλομον Νόρθαπ, του ανθρώπου που έγινε υπόδειγμα και σύμβολο του αγώνα για ανεξαρτησία των Αφροαμερικανών στην Αμερική του 1850. Γεννημένος ελεύθερος στη Νέα Υόρκη, ο Νόρθαπ, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, απήχθη από λευκούς εμπόρους και πουλήθηκε ως σκλάβος, αναγκάστηκε να ζήσει για δώδεκα χρόνια κάτω από το ζυγό της δουλείας και κατάφερε να φυγαδευτεί και να καταγγείλει τους αφέντες του στο δικαστήριο: ο Νόρθαπ έχασε τη δίκη, επειδή το χρώμα του δεν του επέτρεπε να καταθέσει ως μάρτυρας της δικής του υπεράσπισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κι έζησε τα υπόλοιπά του χρόνια ως ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Από το σκηνοθέτη του «Shame» και μια συγκλονιστική πραγματική ιστορία έρχεται μια ταινία σκληρή κι εντυπωσιακή, που έχει το βλέμμα της στραμμένο στον άνθρωπο. Αλλά και στα φετινά μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

The Matrix main

The Matrix των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Στο όχι μακρινό μέλλον, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι Μηχανές, τις οποίες οι άνθρωποι εξυπηρετούν ως πηγή ενέργειας χωρίς όμως να το γνωρίζουν. Όταν ο νεαρός χάκερ, Τόμας Άντερσον, με το ψευδώνυμο Νίο, ανακαλύπτει την (αυτ)απάτη με τη βοήθεια του αινιγματικού Μορφέα, σύντομα διαπιστώνει ότι αυτός είναι ίσως ο "Εκλεκτός", που μπορεί να αποτινάξει την κυριαρχία των μηχανών. Θα χρειαστεί όμως να θυσιάσει κάποια πράγματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Open

Belfast

Belfast του Κένεθ Μπράνα

Μπέλφαστ, Αύγουστος 1969. Ιστορικά, αυτό είναι το καλοκαίρι που ξεκίνησαν οι Ταραχές - οι αιματοβαμμένες συγκρούσεις μεταξύ των «ενωτικών» Προτεσταντών και των «αντιενωτικών» Καθολικών, που κράτησαν τρεις βίαιες δεκαετίες. Για τον 9χρονο Μπάντι όμως, ένα αγόρι που μεγαλώνει σε μια γειτονιά της εργατικής τάξης, αυτό είναι ένα ακόμα καλοκαίρι. Παίζει με τους φίλους του στο δρόμο, τσακώνεται με τα ξαδέλφια του για μικροπράγματα, οι γείτονες του κάνουν παρατήρηση αν φωνάζει ώρες κοινής ησυχίας, ο παππούς και η γιαγιά τον πηγαίνουν σινεμά, η μαμά κι ο μπαμπάς φωνάζουν ο ένας στον άλλον με μάτια που πετάνε σπίθες, και την επόμενη στιγμή αγκαλιάζονται και χορεύουν Van Morrison. Οδοφράγματα στήνονται στη γειτονιά, ένας κόσμος αλλάζει, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι άλλο: πώς θα τον προσέξει η Κάθριν, η μακρομαλλούσα συμμαθήτριά του. Οχι, ο Μπάντι δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά, ξαφνικά, θα βρεθεί απέναντι σε μία απότομη ενηλικίωση: την πιθανότητα να μετακομίσουν στην Αγγλία για να γλιτώσουν από τη βία. Κι εκείνος τι θα κάνει χωρίς τον παππού και τη γιαγιά, τα ξαδέλφια, τους φίλους, τη συμμαθήτριά του;

Μπορεί μία ταινία για το καλοκαίρι που ξεκίνησαν οι πολιτικές Ταραχές να αποτυπωθεί με feelgood ασπρόμαυρη νοσταλγία; Ναι, αν είσαι 9 χρονών, δεν καταλαβαίνεις πολλά κι αγαπάς μια συμμαθήτριά σου. O Κένεθ Μπράνα επιστρέφει στην παιδική του ηλικία και στον Αύγουστο που άλλαξε τη ζωή του με ένα ερωτικό γράμμα στο Μπέλφαστ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.10 στο Nova Cinema 1

Who Framed Roger Rabbit

Ποιος Παγίδεψε Τον Ρότζερ Ράμπιτ (Who Framed Roger Rabbit) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Σε μια εναλλακτική Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ το 1947, τα καρτούν ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους ως κανονικοί πολίτες. Η συνοικία τους βρίσκεται στην Σχεδιούπολη, η οποία ανήκει στον Μάρβιν Άκμε, έναν μεγαλομεγιστάνα, τον οποίο παρακολουθεί ο ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ με στόχο να αποδείξει ότι φλερτάρει με τη Τζέσικα Ράμπιτ, την εντυπωσιακή σύζυγο του σούπερ σταρ των κινουμένων σχεδίων, Ρότζερ Ράμπιτ. Όταν όμως ο Άκμε δολοφονείται, όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του Ρότζερ, τον οποίο ο αυστηρός δικαστής Ντουμ θέλει να καταδικάσει με την εσχάτη των ποινών. Ο Ρότζερ ωστόσο ικετεύει τον Βάλιαντ να τον βοηθήσει να βρουν τον πραγματικό υπαίτιο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς