Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 30 Μαρτίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 30 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

holy spider

Ιερή Αράχνη (Holy Spider) του Αλί Αμπάσι

Μαχσάντ, Βόρειο Ιράν, 2001. Ενας serial killer που υπογράφει ως «αράχνη» διαπράττει μία σειρά από δολοφονίες ιερόδουλων, μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: τις στραγγαλίζει με τη μαντήλα τους. Μετέπειτα, παίρνει τηλέφωνο έναν δημοσιογράφο αστυνομικού ρεπορτάζ και του αποκαλύπτει πού θα βρουν το νέο πτώμα. Κάθε φορά, ο δολοφόνος τονίζει ότι είναι σε αποστολή από τον Αλλάχ: να καθαρίσει ο τόπος από τις βρωμιάρες. Μία δυναμική δημοσιογράφος καταφθάνει από την Τεχεράνη για να διερευνήσει την υπόθεση και βάζει τον εαυτό της ως δόλωμα. Ο,τι ακολουθεί ξεπερνά την κινηματογραφική φαντασία.

Βίαιη, σκληρή, ωμή, η νέα ταινία του Αλί Αμπάσι είναι ένα φιλμ νουάρ που θίγει με γενναιότητα (αλλά δυστυχώς και διδακτισμό) τον ακραίο μισογυνισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό στο Ιράν. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στις Κάννες για την πρωταγωνίστρια Ζαρ Αμίρ-Εμπραχίμι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

διαχειριστής

Ο Διαχειριστής του Περικλή Χούρσογλου

Ο Παύλος είναι ένας τυπικός Έλληνας μεσοαστός, κοντά στα 50. Έχει δυο παιδιά και είναι ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας με ξεχαρβαλωμένη αποχέτευση. Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου η γυναίκα του τον νιώθει να απομακρύνεται, ενόσω ο ίδιος προσπαθεί να κάνει αυτόν τον κόσμο να λειτουργήσει καλύτερα. Η γνωριμία του με τη Γιάννα, μια κοπέλα με τα μισά του χρόνια, θα γίνει αφορμή για να αγγίξει σταδιακά τα όριά του. Όμως, παράλληλα, θα ανακαλύψει ότι η λύση που αναζητά, βρίσκεται μέσα του... Θέλοντας να μιλήσει για καθημερινές καταστάσεις, οικείες συμπεριφορές και στιγμές οι οποίες μπορούν να καθορίσουν τη ζωή μας, ο Περικλής Χούρσογλου δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια. Πρωτοτύπησε, επιλέγοντας μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, και κρατώντας ο ίδιος τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Hustlers

Επικίνδυνες Κυρίες (Hustlers) της Λορίν Σκαφάρια

Μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση, μια παρέα από στρίπερς αποφασίζει να "γδύσει" κακομαθημένα κι ευκολόπιστα "γκόλντεν μπόις" της Γουόλ Στριτ ως... αντίποινα για τα οικονομικά αδιέξοδα που τις οδήγησαν. Το σχέδιό τους αποφέρει στην αρχή τεράστια χρηματικά ποσά. Σύντομα όμως, η απληστία τους απειλεί να βγάλει τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς που οδηγεί ολοταχώς την Τζένιφερ Λόπεζ στα Οσκαρ είναι ένα απρόσμενα feel good φεμινιστικό μανιφέστο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.00 στο Open

i know what you did last summer main

Ξέρω Τι Κάνατε Πέρυσι Το Καλοκαίρι (I Know What You Did Last Summer) του Τζιμ Γκιλέσπι

Μια παρέα τεσσάρων φίλων (Τζούλια, Έλεν, Μπάρι, Ρέι) γυρνώντας στο σπίτι τους μετά από ένα πάρτι σε μια παραλία, χτυπούν και σκοτώνουν έναν άνθρωπο με το αυτοκίνητο τους. Τους πιάνει πανικός και αποφασίζουν να ρίξουν το πτώμα στη θάλασσα και να μην ξανά αναφερθούν ποτέ γι' αυτό. Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, μέχρι που μια κοπέλα από την παρέα θα λάβει ένα σημείωμα που γράφει: "Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι".

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

natural born killers

Γεννημένοι Δολοφόνοι (Natural Born Killers) του Ολιβερ Στόουν

Ένα ζευγάρι με τραυματικό παρελθόν, η Μάλορι και ο Μίκι, αφού ερωτεύονται, αρχίζουν να σκορπούν τη βία και το θάνατο στους δρόμους της Αμερικής, ενώ την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ με τη στάση τους θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα...

H ταινία προβάλλεται στη 01.45 στο Open

Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος 607 2

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένας 35χρονος που μεγάλωσε με τη βεβαιότητα ότι η ζωή του ανήκει. Αυτό το γνωστό δικαίωμα/προνόμιο που κουβαλούν αβίαστα στο βλέμμα και τη συνείδησή τους μερικοί άνθρωποι. Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη του εργοστασίου που εργάζεται, ανέβηκε στην πυραμίδα εξουσίας, και τώρα περιμένει να πάρει τα κλειδιά της διεύθυνσης. Αν όμως στην επαγγελματική του ζωή έδειξε πίστη, πειθαρχία κι επιμονή, στην προσωπική του έφευγε. Αφηνε πίσω σχέσεις, υποσχέσεις, συντρόφους. Ολες οι πρώην του αισθάνονται προδομένες. Ενας άντρας που φροντίζει με επιμέλεια το bonsai δεντράκι που κρατά στο κομοδίνο του, αλλά όχι τις γυναίκες που κρατά αγκαλιά στο κρεβάτι του. Ενα γύρισμα της τύχης όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τον εαυτό του. Γίνεται φορέας ενός νέου κι άκρως επικίνδυνου ιού, που οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Ο ιός μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, μεταλλάσσεται γοργά και καταλήγει θανατηφόρος, αλλά μόνο για τις γυναίκες. Η viral επιδημία έχει εξαπλωθεί μέσα σε λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο - γυναίκες πεθαίνουν στους δρόμους, στα αυτοκίνητα, στα γραφεία. Οι άντρες όχι. Παραμένουν μόνο φορείς. Ο Αρης είναι η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί, γυρνώντας προς τα πίσω, να ξανασυναντήσει όλες τις γυναίκες της ζωής του και να ανακαλύψει ποια σύντροφός του τον κόλλησε αρχικά. Εκείνες τον μισούν. Εκείνος, δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουν για κάτι πολύ σοβαρό.

Με τη δεύτερη ταινία του, ο σκηνοθέτης του «Tungsten» αποδεικνύει ότι έχει μία ξεχωριστή κινηματογραφική γλώσσα στην οποία επιτρέπουμε και τις πιο δυσάρεστες αλήθειες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

see how they run

Κοίτα τους πώς Τρέχουν! (See How They Run) του Τομ Τζορτζ

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Οταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Στόπαρντ και η πρόθυμη αρχάρια Κόνσταμπλ Στόκερ αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Ο μόνος τρόπος για να τιμήσεις την Αγκαθα Κρίστι είναι να την αποδομήσεις, σε μια φαρσοκωμωδία που λειτουργεί καλύτερα ως σάτιρα πάρά ως μια ταινία μυστηρίου, αλλά παραμένει διασκεδαστική μέχρι το τελευταίο ίχνος του all-star cast της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+