Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Μαΐου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


ant-man and the wasp quantumania

Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) του Πέιτον Ριντ

Συναντάμε τους Σκοτ Λανγκ και Χόουπ βαν Ντάιν να ζουν σαν ένα ευτυχισμένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Σκοτ έχει γράψει ένα βιβλίο, η Χόουπ ασχολείται με ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Χόουπ και η κόρη του Σκοτ, Κάσι- είναι επιτέλους μέρος της καθημερινότητας τους. Η Κάσι, μάλιστα, μοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήμη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο. Αλλά το ανήσυχο πνεύμα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατομικό κόσμο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσματα, μία κοινωνία σε κρίση και έναν μάστερ του χρόνου με απειλητικές διαθέσεις. Με τον Σκοτ και την Κάσι να εξωθούνται προς μία κατεύθυνση και τη Χόουπ με τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εμπόλεμο κόσμο, ενώ δεν έχουν καμία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο Πολ Ραντ επιστρέφει ως Ant-Man, με αντίπαλο έναν από τους πιο µοχθηρούς κακούς µέχρι σήµερα σε μια από τις πιο αδιάφορες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Παραγγελιά του Παύλου Τάσιου

Ο Νίκος (Αντώνης Αντωνίου) μαζί με τον αδερφό του (Αντώνης Καφετζόπουλος), έναν φίλο τους (Γιώργος Ζορμπάς) και τις γυναίκες τους (Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου και Βίκυ Βανίτα), διασκεδάζουν σε κάποιο λαϊκό κέντρο. Εκεί θα γίνει μια παρεξήγηση, με αφορμή την «παραγγελιά» ενός τραγουδιού. Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας θα μετατραπεί σε αιματηρό επεισόδιο.

Η ταινία περιγράφει τη γνωστή ιστορία του Νίκου Κοεμτζή με τη σφαγή τριών αστυνομικών μέσα σ’ ένα νυχτερινό κέντρο για μια «παραγγελιά» το 1973. Περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από το φονικό, κατά τη διάρκειά του και έπειτα απ’ αυτό, μέχρι τη σύλληψη και τη δίκη των δραστών. Ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του ερμηνεία γι’ αυτό το γεγονός, αποδεικνύοντας ότι η ενέργεια του Κοεμτζή δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απελπισμένη αντίδραση κατά του συστήματος που τον καταπίεζε και στόχευε στην τελική του εξόντωση.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

riot club main

Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας (The Riot Club) του Λόνε Σέρφιγκ

Δύο πρωτοετείς στην Οξφόρδη, με παρόμοια αριστοκρατική καταγωγή αλλά διαφορετική αντίληψη για το παρόν και το μέλλον του κόσμου (ο Αλιστερ είναι ο τυπικά κομπλεξικός μικρός αδελφός ενός θρύλου της οικογενείας, οπότε ξεσπά όλο το καταπιεσμένο του μίσος όπου βρει, ο Μάιλς έχει αποφασίσει ότι είναι απλός, προσιτός σε όλους, σοσιαλιστής, μέχρι να του ζητηθεί να το αποδείξει στην πράξη) προσκαλούνται να γίνουν μέλη του «The Riot Club», μίας λέσχης αλητείας (το «κομψή» αναζητείται), κλειστής για την ευρεία μάζα των φοιτητών (μόνο 10 επίλεκτοι την αποτελούν), η οποία ιδρύθηκε αιώνες πριν για να απενοχοποιεί και να δοξάζει τα ζώωδη ηδονιστικά ένστικτα των προνομιούχων μελών της. Σπατάλη, πιοτό, φαγητό, σεξ, ακραίες φάρσες - ένα ασύδωτο, διονυσσιακό, κυριολεκτικό και συμβολικό όργιο στις πλάτες των υπολοίπων. Τα μέλη της λέσχης μπορούν να σπάνε όλους τους κανόνες, γιατί έχουν το χρήμα να πληρώνουν τον λογαριασμό. Οταν όμως το πατροπαράδοτο, ετήσιο γεύμα τους σε μία επαρχιακή οικογενειακή παμπ («όλες οι τοπικές τους έχουν στην μαύρη λίστα») ξεφεύγει πέρα από κάθε κτηνώδες όριο και καταλήγει σε τραγωδία, οι νεαροί θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά την πιθανότητα ότι ούτε το οικογενειακό τους όνομα, ούτε τα χρήματά τους μπορούν να τους γλιτώσουν από την τιμωρία.

Bασισμένη σε βραβευμένο θεατρικό έργο, αλλά και το πραγματικό, διαβόητο «The Bullingdon Club» της Οξφόρδης, αυτή η κινηματογραφική καταγγελία για το εγκληματικά ανεγκέφαλο 1% που κινεί τα νήματα αυτού του κόσμου είναι δυστυχώς υπερβολική, διδακτική, αφελής, μελό. Χαμένη ευκαιρία... Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

forrest gump

Φόρεστ Γκαμπ (Forrest Gump) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου, του Φόρεστ Γκαμπ μπλέκει με την πρόσφατη αμερικανική ιστορία μέσα από ένα επικό ταξίδι, όπου η ζωή του διασταυρώνεται με σημαντικές προσωπικότητες - από τις προεδρίες του Κένεντι και του Τζόνσον, τον πόλεμο του Βιετνάμ, το σκάνδαλο "Γουότεργκεϊτ" κ.α, τη σημασία των οποίων όμως δεν αντιλαμβάνεται, καθώς είναι ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων, που η μοναδική επιθυμία του είναι να ξαναβρεθεί με την παιδική του αγάπη...

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

broker

Τυχερό Αστέρι (Broker) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

O Σονγκ Κανγκ-χο ερμηνεύει τον Σανγκ-χεόν, έναν απατεώνα που πουλάει σε άτεκνα ζευγάρια μωρά, κλέβοντας τα από τα βρεφικά κουτιά της τοπικής εκκλησίας. Φυσικά χρειάζεται έναν συνεργάτη στα μέσα και τα έξω. Κι αυτός είναι ο νεαρός Ντονγκ-σου, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά στην εκκλησία και έχει την απαιτούμενη πρόσβαση. Μόνο που μία αστυνομική ντετέκτιβ και η νεαρή βοηθός της τούς έχουν υποψιαστεί. Εχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν το trafficking παιδιών στη Σεούλ και όλες οι ενδείξεις τούς έχουν οδηγήσει έξω από το καθαριστήριο (την νόμιμη επιχείρηση) του Σανγκ-χεόν. Για να τον συλλάβουν όμως, πρέπει να τον πιάσουν επ' αυτοφόρω. Οταν οι Σανγκ-χεόν και Ντονγκ-σου κλέβουν ένα ακόμα μωρό από το βρεφικό κουτί, οι δύο αστυνομικίνες δεν έχουν παρά να περιμένουν το ραντεβού για την αγοροπωλησία. Μόνο που τότε γίνεται κάτι αναπάντεχο: επιστρέφει η Σο-γιανγκ, η νεαρή μητέρα του και το αναζητά. Οχι γιατί το θέλει πίσω - το παρελθόν και το παρόν της είναι σκοτεινά και το μέλλον της προκαθορισμένο. Αλλά γιατί νιώθει ότι, τουλάχιστον, πρέπει να του βρει τη θετή του οικογένεια η ίδια. Οι τρεις τους μπαίνουν μαζί με το μωρό στο φορτηγό του καθαριστηρίου και ξεκινούν ένα ταξίδι αναζήτησης - αρχικά τυχοδιωκτικά και σταδιακά φιλεύσπλαχνα: έψαχναν την καλύτερη τιμή, τώρα ψάχνουν μια την καλύτερη ζωή για το νεογέννητο αγοράκι. Γιατί, βλέπετε, υπήρξαν όλοι ορφανοί. Γνωρίζουν το σύστημα της πρόνοιας. Τα κενά, τις παραλήψεις και τις αστοχίες του. Παιδιά μένουν ξεχασμένα στα ορφανοτροφεία και μεγαλώνουν μοναχά- όπως ο μικρός Χέι-τζιν, ένα μονίμως χαμογελαστό σκανταλιάρικο αγοράκι, που κρύβεται στο βαν του Σανγκ-χεόν για να το σκάσει. Να βρει την οικογένειά του, μόνος του.

Μπορεί να μην άγγιξε την τελειότητα του «Κλέφτες Καταστημάτων», αλλά η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη του ουμανιστή σκηνοθέτη ανταμείβουν. Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2022. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the fastest woman on earth

The Fastest Woman on Earth

Αυτή ήταν η Τζέσι Κομπς. Γεννημένη το 1980 στη Νότια Ντακότα, μοιάζει να είχε την ταχύτητα στο DNA της: η προγιαγιά της, εκτός από τζαζ πιανίστρια, συμμετείχε σε αγώνες ταχύτητας των πρώτων αυτοκινήτων, στις αρχές του 1900! Η Τζέσικα, πάντα τολμηρή, πάντα ριψοκίνδυνη αλλά και με μια προσωπικότητα φωτεινή και δραστήρια, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας οδηγός αυτοκινήτων σε αγώνες ταχύτητας, ενώ ταυτόχρονα ακολούθησε καριέρα και ως μεταλλουργός, αλλά και ως τηλεοπτική παρουσιάστρια με δική της εκπομπή.

Η Τζέσι Κομπς έφυγε από τη ζωή το 2019, όμως όχι χωρίς να κατορθώσει να μπει στο Βιβλίο Γκίνες με το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας οδηγού στον κόσμο. Οχι αυτονόητα. Για να το καταφέρει αυτό, η Τζέσι χρειάστηκε σε όλη της τη ζωή να προσπαθήσει περισσότερο, να δουλέψει σκληρότερα, να οραματιστεί εντονότερα. Για να κερδίσει όχι μόνο τους συναγωνιστές της σ' ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αλλά και το αξίωμα, για όλες τις γυναίκες, ότι όλα είναι δυνατά εάν τα θέλεις και τα κυνηγήσεις.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται από την HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV